Yeniden başlamak üzereyim


arkeolojistÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 35
arkeolojistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2014 13:50
Ara verdiğim hobime geri dönüyorum elimde 1 tane 40lt bir tane 20lt akvaryum var sorum 40 lt üzerine olacak canlı doğuran seviyorum sizce nasıl bir akvaryum yapmalıyım bitki şimdilik düşnmüyorum iç filtrem var mevcut ne dersiniz nasıl balıklar tercih etmeliyim 2 kg civarı beyaz akvaryum kumum var?
Bu önceki hali;

Buda şuan ki hali;


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baydamÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
baydamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2014 13:55
Canlı doğuranların stressiz ve rahat yaşayabilmeleri için bitki gereklidir.En azından bakımı kolay bitkileri araştırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2014 14:31
Bir önceki halinde iken ne besliyordunuz?

Öncelikle beyaz kumunuzun salınım yapmayan bir kum olduğundan emin olun. Salınım yapması su değerlerinizde ani oynamalar yapacağı anlamına gelir. Akvaryumu kurduktan ve su ile doldurduktan sonra filtrenizde nitrojen döngüsünü sağlayacak nitrifikasyon bakterilierinin oturduğundan emin olmak için boş çalışacaksa 1 ay, bakteri kültür ile başlatacaksanız 1-2 hafta gibi bir süre boyunca balık eklememenizi öneririm.

Son olarak, emreemre01'in dediği gibi canlı doğranlara bitki bulundurmanız olumlu yönde etki edecektir. Size tavsiyem kolay bitkilerden olan Elodea, Gül (Ludwigia repens), çınar (ceratopteris cornuta) gibi ışık ihtiyacı fazla olmayan, gübre ve co2 olmadan daha büyüyen kolay bitkiler almanızdır. Bunları balıkları koymadan yerleştirerek bitkilerin alışmasını sağlayabilir, nitrojen döngüsünün daha hızlı tamamlanmasına katkıda bulunabilir ve çürüyen kısımları alarak balıklara zarar verilmesini önleyebilirsiniz.

Canlı Doğuran türü olarak zevkinize kalmış ama yavruları satarak hobinize destek olmayı düşünüyorsanız size tavsiyem tür lepistes almanızdır.

Sağlıklı Hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdilÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 143
AdilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2014 13:43
Bende bitkisiz canli doguran besliyordum. Fakat yavruladiginda yavruluga aliyordum. Ancak lepistesler bazen öluyordu. Elbetde akvaryum iyi kurulursa baliklarda iyi olur. Ben 5 ay filan besledikden sonra biktim acikcasi (tabii her kesin zevki farkli). Su an 50 lt akvaryumda 6 tetrazon besliyorum vede cok guzel renklere sahibler. Yem yerken akvaryumdan firliyorlar (akvaryumun ustunde kapaklik olmali). Kendi aralarinda kovalamacalar oluyor tabii ancak bir-birlerine zarar vermiyorlar. Bitki istemezsen kayalikda dekor acisindan iyi olur tetrazonlara. Ancak canli doguranlarda sikinti olur bence. Kendim bitkisiz beslediyim icin kayiplarim oldu daha sonra beslemekten vaz gectim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir