Yeniden bitkili discus akvaryumum (resimli


zuhal.yesilÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 7
zuhal.yesilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 20:20
Kardeşimle birlikte yeniden dekore ettigimiz bitkili akvaryumumuza yorumlarınızı, tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Bitkileri mango kökünün üzerine de iple bağlamaya çalıştım :)




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 01:48
Zuhal hanım merhaba,

Öncelikle çabalarınızı takdir ediyorum. Gördüğüm bazı fazlalıklar ve eksiklikler var onları size anlatmak istiyorum. Eğer dediklerimi yaparsanız çok daha güzel görünümlü ve de huzurlu bir akvaryumunuz olur.

1. Mossları ağaca bağlarken kullandığınız yeşil ip çok kötü duruyor. Onun yerine av malzemeleri satan bir mağazadan 0,10'luk misina alıp mosları onunla bağlarsanız hiç belli olmaz. Çok daha doğal görünüz.
2. Discus'lar biraz ürkek balıklardır, ani ve sürekli hareketi pek sevmezler o nedenle tanktan zebra danioları çıkartmanızı öneririm. Resimlerden anladığım kadarıyla Discuslarınız biraz ufaklar ve de köşeye saklanmışlar. Meleklerle bir arada olabilirler ancak çok daha büyük bir tankta olurlarsa daha güzel olur. İlla discusların yanına başka balık koyacaksanız bu tetra türlerinden olabilir, neon tetra, black neon tetra, glowligth tetra, gibi nıspeten yavaş hareketli sürü balıkları discusların doğal ortamlarında da bulunan balıklardır.
3. Melekler sürü balıklarıdır ve sizin tankta yanlış görmediysem sadece 1 adet var, ona daha huzurlu bir ortam için en az 3 arkadaş daha eklemenizi öneririm.
4. Akvaryumun arka kısmına uzun boylu bitkilerle (baccopa veya valisnera saz türlerinden) bir fon oluşturabilirsiniz. Çok daha doğal duracaktır hem de akvaryumun arkasındaki duvar görünttüsünden kurtulmuş olursunuz. Saz bitkilerini çok ucuza temin edebilirsiniz, en arkaya sıra halinde yan yana dikerseniz ileride ne demek istediğimi anlayacaksınız :)

Önemli Not: O kök MANGO değil MANGROV kökü. Sadece hatırlatmak istedim :)
Sevgiler saygılar

Eray
 
Eray Gurdogan2013-03-25 01:49:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir