yok ediyoruz-yok oluyoruz


TyphoonÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 42
TyphoonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2011 04:34

[QUOTE=ersin_oğuz]Dün gece saatlerce YABAN tv'yi izledim adamlar sinek avlar gibi nadide ve çok güzel olan hayvanları avlıyorlar bunlar (teke,dağ keçisi,ceylan ve keklik) gibi diğer hayvanlar,avcılar silahlarını her doğrulttuğunda içimden inşallah vuramaz,inşallah kaçar diye dua ediyordum ama nasıl kaçsınlar ki dört bir tarafları bencil ve zevk için etrafındaki herşeyi katledebilecek insan görünümlü canavarlarla dolu ve avcı hiç tereddüt etmeden tetiğe basıyor,o güzelim hayvan dakikalar içerisinde can çekişerek ölüyor,peki sebep ne ? bizi bu kadar vahşileştiren ve vurdum duymaz yapan ne? tabii ki egolarımız ! bir kaç zengin insanın yabani hayvanların kürklerini sırtına geçirmesi ve bizlerin bunların güzel tadı olan etlerini yememiz için yaptığımız vahşiliğin bir türlü sonu gelmiyor,hayvanlara yapılan bu büyük kötülükte büyük bir paya sahip olan yaban tv ise hayvanların sürekli öldürülmesi ve soylarının tükenmesi uğruna içine düştüğü markalaşma ve ürünlerini satma derdini açıkça belli etmektedir,yaban tv'nin sadece 1 kol saati 500 tl civarı bunun yanında avcılar için extra avlanma ürünleri satıyorlar belki milyonlarca TL kazanabilirsiniz ama her yıl nesli tükenen canlıları asla geri getiremeyeceksiniz,kimsenin dünyamızı yok etmeye hakkı yoktur ''ama avlanmak bizim hayat felsefemiz''diyen arkadaşlar bindiğiniz dalı kestiğinizin farkına ne zaman varacaksınız,altta ki fotoğrafta sadece türkiyede yaşamış olan __ANADOLU KAPLANI__ fotoğrafı bulunmaktadır ,bu fotoğraf 1970 yılında çekilmiştir,daha sonra bir daha bu kaplanı anadolu illerinde ne gören ne de işiten oldu !
 
 
[/QUOTE]


Avcılık etkili bir spor olmakla birlikte neredeyse en pahalı spordur.. bunu yaban tv ile hiç bir alakası yok sen tüm avcıları yaban tv çatısı altında olduğunu düşünüyosun ama bildiklerin yanlış yada bilemediğin çok şey var diyim ben..  ülkemizde avcılık bilinçleştriliyor avcı olabilmen için teskere avlanma pulun ve birçok belge alman gerekiyor lise gibi derslere giriyor kurslar görüyorsun..saygısızlık yaptığınıda hatırlatmak isterim insan görünümlü canavar demişsin bunu canavarlıkla hiç bir alakası yoktur.. yasal olarak avlak bölgeleri vardır bu alaanlar dışında ve belirtilmiş avlar dışında vuracağın avın miktarına kadar sınırlama vardır .. bu yasalara bilinçli bir avcı zaten uyacaktır.. lafın bilinçsizce avlananlara ise bende bi okadar kızgınım onlara ama genelleme yaparak bu tür kelimeleri avcılara sarfetmişsin bu avcı arkadaşları kızdırabilir..beni şuan kızdırdığı gibi.avcılık atalarımızdan gelen bir gelenektir bilinçli avlandıkça hiçbirşeyin nesli tükenmez sen rahat olabilirsin kahraman.. 

o resim dediğin gibi 1970 yılında çekilmiş o zamandan bu zamana çok şeyin değiştinide belirtmek isterim..
Typhoon2011-10-16 04:37:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2011 12:47
O fotoğrafta, arkadaki kamyonetin kapısı üzerindeki ''RESMİ HİZMETE MAHSUSTUR:'' yazısı, o kişilerin avcı olmadıklarını gösteriyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir