Yosunlardan Kurtulamadim (resimli)


ouzkrdgÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2016
Mesaj: 11
ouzkrdgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 20:24
Merhaba ustadlarim.
Bitkili akvaryuma heves edip ufaktan başlangıç olarak 25lt lik tankimi hazirladim. Bitkileri yerlestirdikten 1 hafta sonra bitkilerde bitkilerin uzerinde beyaz polen gibi şeyler çıktı forumda baya bi konu okudum sakal yosunu olduguna karar verdim.

2. Hafta camlarda yosunlasma başladı akvaryum gün geçtikçe kötüye gidiyordu. Isiklandirmayi gunde 4 saate düşürdüm ve bitkilerin uzerinde ki beyaz pamukcuklardan kurtulmaya basladim akvaryumda sadece bir tane elma salyangozum vardi onun da yosunlardan kurtulmama yardimi oldu.

3. Haftaya temiz bi baslangic yapmak istedim ve camları temizledim yüzde 65 civarinda su degisimi yaptim ve elma salyangozumu tankimdan cikardim çünkü gelişimi cok guzel ilerleyen cubalarima zarar vermisti.

Temizlik yapali 2 gün oldu fakat simdi de siyah yosunlasma başladı.

Hergün yeni filizler veriyor ve hızlı büyüyor. Yosun yeni filizleri sarmasin diye budama yaptım kökten yeni filizler vermeye devam ediyor fakat budadigim dallar siyah çalı gibi kaldilar. Kökten yeni filizler verdigi için cikartmak istemiyorum.
[url=http://hizliresim.com/bJpyy8][img]http://i.hizliresim.com/bJpyy8.jpg[/img][/url]


Ilk önce yosun saran dallari budamaya karar verdim ve ayri bi yere ektim yosunlar bi nebze döküldü ve yeni filizler vermeye basladi.
[url=http://hizliresim.com/PPNnON][img]http://i.hizliresim.com/PPNnON.jpg[/img][/url]

Ve en son budadigim yosunsuz dallar
[url=http://hizliresim.com/bJpkpm][img]http://i.hizliresim.com/bJpkpm.jpg[/img][/url]


Elma salyangozumun tahrip ettigi cubalarim kendini toparlar umidi ile beklemedeyim.
[url=http://hizliresim.com/qPpjkB][img]http://i.hizliresim.com/qPpjkB.jpg[/img][/url][EDIT]ouzkrdg,2016-01-25 20:27:54[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kemakinenÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 127
kemakinenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 21:16
Benim Limnophila sessilifloralarimdada bu tip bir problem var , acan kisimlarin ortasi abzen kahvrengelisiyor ! özellikle yeni gelenler deforme olduklari icin cürümeye basladi bazi yapraklar bende budadim , sahsen yosun olmadiklarina kanaat getirdim ,simdilik gözlemliyorum ! yosun mu degil mi diye ? [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ouzkrdgÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2016
Mesaj: 11
ouzkrdgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2016 21:26
[QUOTE=kemakinen]Benim Limnophila sessilifloralarimdada bu tip bir problem var , acan kisimlarin ortasi abzen kahvrengelisiyor ! özellikle yeni gelenler deforme olduklari icin cürümeye basladi bazi yapraklar bende budadim , sahsen yosun olmadiklarina kanaat getirdim ,simdilik gözlemliyorum ! yosun mu degil mi diye ? [:iyi:][/QUOTE]

yeni filizleri budayıp ayrı ektim ışıklandırmayı azalttım bakalım yeni filizlerde olmazsa sorun fazla ışıktadır :)

senın de dediğin gibi yosun gibi durmuyor ama başka ne olabilir ki [:?]

Beğenenler: [T]180265,kemakinen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir