Yumurtadan çıktılar.


ZaZa ReiSÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 880
ZaZa ReiSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 15:34
Merhaba benim bettamın yumrutalrı çıktı 1 günde hatta bir gün bile sürmedi çıktı baba ağızına alıp yüzmelerini sağlıyor felan bazılarını görmüyor dibe düşenler ama yavrular kendiliğinden yüzeye çıkıyor.çok küçükler nokta kadarlar bunlar ne zaman sürede büyüyebilirler ve canlı yem dışında neyle besleyebilriim şu anlık yada yem vermem gerek varmı çoğunluklar köpüğün olduğu taraftaalr babayı ne zaman ayırmalıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

!r3wÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 73
!r3wÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2011 22:11
Çok fazla bilgim yok ama forumdan okuduğum kadarıyla yavrular yüzmeye başlayınca erkek balığı akvaryumdan ayırmak gerekiyormuş. yavrular ilk birkaç gün kendi keseleriyle besleniyorlar, kese bitince yemlemeye başlamak gerekiyor, canlı yemle beslemek de tabiki bir artı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gangboyÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 446
gangboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2011 22:57
Babayı ilk 3 gün yavruların yanından almak sakıncalıdır.Yavrular daha keseleri büyük olduğu için bu süreçte yüzme eğilimlerini tam beceremezler. Dibe düşen yavru yukarı çıkmak için uğraş verdiği için daha zayıf düşecektir ve ölüp diğer hassas yavrulara anında paraziti bulaştırır yavruların hepsi telef olur kurtarmakta mümkün değildir.
Erkek balık 3 gün tanknda kalırsa dibe düşen yavruları ağzıyla alıp köpüğe koyar her köpü yenilediğindede daha rahat oksijen ortamı sağlar. Ağızındaki maddeylede yavruların köpüğe yapışmasını sağlar ayrıca ağızında beklettiğinide göreceksiniz yavruları. 3. gün artık yavruların cama ve etrafa ip gibi dizildiklerini göreceksiniz 3. günün akşamı erkek artık tanktan alınır ve öbürgün sabahı artık yumurta sarısı vermeye başlanır.
5. günün ardından yavruları iyi bir takiple artık artemia'ya geçersin.Yavrular 2 haftayı tamamlamadan yavruların bulunduğu tankta dışarıyla hava sürkilasyonu olmayacak. Üzeri iyice kapanacak tankın sebebi;
Ortam ısısıyla tanktaki su ısısı aynı olmadığı için labirentleri yeni gelişmeye başlayan yavrular için ciddi bir tehlikedir ve büyük kayıplar alırsınız.
Yavrularınızında bir gecede çıkma sebebi ise yüksek ısıdan dolayı ısıtıcı şu an 28 dedir eminim 
Gelişmeleri bekliyoruz...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir