Yunuslar için akvaryum suyu


BorakobatÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 39
BorakobatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2007 23:38
Arkadaşlar benim sorum şu;şimdi discuslar için su değerleri çok önemli bunu sitedeki tecrübeli arkadaşlardan dolayı biliyoruz.Peki yunuslar içinde su değerleri nasıl olmalıdır?Forumlardan öğrendiğim kadarıyla ph 7.5 civarında.Diğer değerler nasıl olmalıdır ve değerleri nasıl ayarlayabilirim? Şimdiden teşekürler. lafayette2007-08-18 15:10:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2007 01:03
Mesela sertlik yüksek olmalıdır. Yüksek pH ve yüksek sertlik sağlamanın en iyi yolu antalya kayası denilen karbonatlı kayaların kullanılmasıdır. Bunun dışında midye kırığı, mercan kırığı vb. taban malzemelerinin kullanımı pH ve sertliği arttırmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca ülkemizde su değerleri genellikle benzerdir. Musluktan akan sularımız çiklitlere uygundur. Marmara bölgesinde pH genelde 7,3-7,7 arası oynamaktadır ve sertliği genelde yüksektir.

Malaviler 7'den yüksek oldukça geniş bir pH aralığında rahatça yaşayabilir. Önemli olan pH'ın fazla oynamamasıdır. Emin olun ki bir balık bulunduğu ortamın pH'ında uzun süre sağlık sorunu çekmeden yaşadıysa büyük ihtimalle o suya alışmıştır. Siz aylardır 8 pH'ta yaşayan balığın suyunu birden uygun ölçülere getirmek için 7,4'e indirirseniz işte o çok büyük ssorunlara sebep olabilir. Balık uzun süredir rahat ve sağlıklıysa genelde dokunmamak en iyisidir. (İstisnai durumlar hariç)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir