zebra ciklit yavruları


aquafactoryÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 548
aquafactoryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 23:56
[QUOTE=PuLcheR][QUOTE=korhankocyigit]Zebraların başına gelenler onların suçu değil ki bu türün üretimine karşı çıkıyorsunuz. Bizler biraz bilinçli davranırsak canlılar rahat yaşarlar. Mehmet kardeş balıkların akibeti nedir? [/QUOTE]
Sizi avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum. Akvaryumcuların 4-5 Liraya sattıkları balıkları kötüleyen o kadar çok kişi var ki, resmen bu balıktan soğutuyorlar insanları :D Ben Zebra satan çok akvaryumcu gördüm, Sarı Prensesi 3 liraya, Zebrayı 5 Liraya satıyorlar :) Yani Zebra aslında çok daha değerli bir balık :)
 
Şunu unutmamalıyız ki bu Hobi'yi icra eden insanlar Akvaryum.com le kısıtlı ve sınırlı değil. Yani Zebraların bu kadar değersiz olduğunu düşünen çok fazla insan yok. Mesela foruma hiç girmemiş birisine elinizdeki Zebrayı çok rahatlıkla 5 liradan bile satabilirsiniz :) Çünkü balık beslemeyi seven bir insan Zebra'yı ilk gördüğünde muhtemelen çok beğenecektir..
 
Bence de Zebranın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmiyor. Güzelim balığı kötüleye kötüleye resmen sevecenliğini bile kaybettirdik. :( Oysaki zebra, hal tavır ve davranış olarak pek çok balıktan çok daha asil.
[/QUOTE]


Bende seni alkışlıyorum pulcher. Forumu okurken nedir bu zebra diye durdum. Neden popülaritesini kaybetti diye. Evet biz yaptık. Oysaki chicled beslemek istiyen yeni başlayan bir akvarist için en iyi balıkdır zebralar. Dayanıklı, şık, asil, kötü koşullara dayanır, kolay ürer. Yani bir frontoza, ahli, vs. beslemeden önce hem cichlid konusunda yeni akvaristi eğitir, hemde nasıl yavru alınır onun tecrübesini yaşatır. Bir yandan da bu balıklara aşık yüzlerce insan biliyorum. Konu aslında arkadaşımızın yardım çağrısından öteye gitti. Balıkların son durumu nedir bilmiyorum ama, en kötü ihtimal hiç dinlendirmeden damacana suyu kullanabilirisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet_86Çevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 29
mehmet_86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 01:42
Arkadaşlar üzülerek söylüyorum zebra yavrularımın bir kısmını kaybettim.Yavrular besin keselerini tükettiler.Bu günlerde tetranın sıvı hale getirilmiş artemia yemini kullanıyorum.İlgilenen arkadaşlara gönülden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 11:41
[QUOTE=korhankocyigit]Zebraların başına gelenler onların suçu değil ki bu türün üretimine karşı çıkıyorsunuz. Bizler biraz bilinçli davranırsak canlılar rahat yaşarlar. Mehmet kardeş balıkların akibeti nedir? [/QUOTE]
Ürettiğimizde başlarına gelecekleri biz hazırlıyoruz Korhan bey. Önce satarız diye akvaryumcuya götürüyoruz,bedavaya almıyor.Ondan sonra hediye etmeye başlıyoruz, fanuslara, ısıtıcısız motorsuz 20 cm'lik daracık yerlere dağıtıyoruz.Orada işkence çekmelerine göz yumuyoruz.Yani akvaryumculardan pek bir farkımız kalmıyor.Çünkü çaremiz kalmıyor.Bilinçli davranmaktan kastınız yavruları anne babayla bırakıp yenmelerini sağlamaksa bunu makalemde belirttim zaten.Fakat bilinçten kastınız yüzlerce zebra üretip,balığı oyuncak gibi ona buna hediye etmekse;kusura bakmayın ben bunda "bilinçli hobicilik" adına bir şey göremiyorum. Buyrun makalemin linki:
http://mail.akvaryum.com/forum/zebra_cichlid_k352797.asp
darXis2010-03-06 12:24:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir