Zebra Danio Kırmızı Benek.


krmbzkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 288
krmbzkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2020 23:34
Merhabalar, bu gün zebra daniom un bir tanesinde kırmızı benek çıktı. Ve 7 zebra daniomun da solungaçları sanki kızarmış. Su değişimini hafta da bir %35 40 olacak şekilde yapıyorum. Bu nedir ve nasıl çözerim çok endişelendim lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun... [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224220/280620202334481.jpg[/IMG]

Bir yerde

Daha onceki arastirmalarimi silmisim. Simdi bulabildiklerimle ve dilim dondugunce yazacagim. Su urunleri fakultesinde bi ogreci tez bile yazmis onu bile bulmustum ama simdi bulamadim uzgunum. Umarim bir faydasi dokunur..

Hastalığın tibbi adi: ERYTHRODERMATITIS hastaligi
Sebebi: AEROMONAS cinsi bakteri (doktorlar et yiyen bakteri olarakda adlandiriyolar)
Tedavisi: sera cyprinopur olarak soylensede asil bakteriyi olduren sey antibiyotik turevleri ozellikle GENTAMISIN ve TETRASIKLIN

Baliklardaki olay da VIRUTIK BAHAR SALGINI olarak adlandiriliyo yani virus gelisimi diyebiliriz.. bu bakterinin cok direncli olduğunu tuzlu suda tatli suda hatta klorlu suda yaşadığı biliniyor. % 6 nacl (sodyumklorur) çözeltisinde öldüğü bulunmus. O kadar cabuk ureyebilirmis ki soyle söylenmiş labaratuvar şartlarında 24 saatte 37derede 2-3mm. Capinda kenarlari pamukçuklu bir doku haline gelebiliyormus.

Mesut beyinde katildigi bir konuda vardi. Baliklarda terramycin krem kullanimi. Bu kremin icinde de tedavi eden etken madde var. Yalniz ben hayvanlarda kullanilan formunu kullanmanin daha mantikli buldum. NEO-TERRAMYCIN+VIT tozu. 5 lt suya bir cay kasigi koyup erittim ve gunluk kullandim.
Ilk baslarda dogru sekli tam olarsk bulamadim biraz hata yaptim ama siz dogrusunu yapin ;))))
Hastalik ilk fark edildiginde akvaryumunuza hemen 1-2 su bardagi kaya tuzu atin ama kumun uzerine serecek sekilde.. terramycin cozeltisini hazirlayin baliklari kepceyle yakalayin ilacli suya atin 2-3 saat beklesinler. Sonra akvaryuma geri tuzlu suya atin. Sabah aksam seklinde yapin bunu. 24 saatten sonra akvaryum suyunu yapabildiginiz kadar bosaltin mumkunse hepsini. Ben ic filtre kullaniyorum o yuzden sadece filtre sungerini temizlefim tuzlu suyla. Yani filtrede birikenleride temizlemek gerek. Sonra akvaryuma garip gelebilir ama INGILIZ KARBONATI koyun eczanede var. Bilgimiz karbonatin kopurmeyen sekli diyebilirim. Ben 50 lt.ye bir yemek kasigi seklinde attim. Akvaryum oyle kalsin baliklar gunluk yenilenen ilacli suda banyoya devam.. ne zaman akvaryum suyunda bir terslik hissedersiniz taze suyla degistirin. Temiz su ilac demek emin olun. Cozeltiye ilk koydugunuz 3 gun boyunca baliklarinizin uzerinden ve agiz kismindan iplik iplik bskterilerin öldüğünü göreceksiniz.
Bu arada benim baliklarimda kocsman yaralar, yuzgec ve kuyruk erimesi de vardi. Zamanla o dokular siyah olarak duzeliyo yani yuzgecler ve dokular siyah oluyo tabii yenilenmeye basladiginda ki o da 1 aydan sonra basliyo. Zamanla kendi renklerine donuyolar ama bende 6 ayi buldu. Hatta 1, 5 liraya satilan kucucuk bir tane vardi onun ne pullari ne de sirt yuzgeci kalmisti o bile kurtuldu hala da yasiyo baya da büyüdü.
Umarim eksik birsey yazmamisimdir yada yazimda hata yapmamisimdir. Tel.dan yazmak oldukca zor. Herkese saglikli balıklar diliyorum. Yine birsey olursa cevap vermeye çalışırım. batu.gulsah2014-06-16 12:38:23


Okudum nasıl yapacağımı bilmiyorum

Şuanlık kovada dinlendirilmiş su vardı akvaryumdan da biraz su aldım ve suyu ısıtıcı ile aynı ısıya getirip balığı içine koydum. Umarım bulaşıcı bir şey değildir ve bu güzelliği de kurtarabilirim... Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu...

Koskoca forumda yardımcı edebilecek kimse yok mu...[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir