Betta Balığına Kıyma Verilirmi ?
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 21:12
Aslında en mantıklısı su piresi gibi duruyor [:)]
Üretmesi kolay, fiyatta ucuz gibi [:iyi:]
Üretmesi kolay, fiyatta ucuz gibi [:iyi:]
Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 22:03
En ucuz ve güvenli protein kaynaklarından birisi kurutulmuş gammarustur. Aslında kaplumbağalar için satarlar ama ben elimle ufaltıp balıklarıma veriyorum. Ayrıca kurutulmuş tubifex verebilirsiniz, güvenlidir.
Ev yapımı yem diye aratırsanız çeşitli malzemelerden yem yapıldığını görebilirsiniz. Ancak kıyma ve balık eti kullanılmıyor. Ağırlıklı olarak dana yüreği ve karides ile yapılır. Ben dana yüreği ve karides dondurdum, onları veriyorum ama aile ile oturulan evlerde o işler biraz zor oluyor.
Ev yapımı yem diye aratırsanız çeşitli malzemelerden yem yapıldığını görebilirsiniz. Ancak kıyma ve balık eti kullanılmıyor. Ağırlıklı olarak dana yüreği ve karides ile yapılır. Ben dana yüreği ve karides dondurdum, onları veriyorum ama aile ile oturulan evlerde o işler biraz zor oluyor.
Beğenenler: [T]125030,lemur[/T]
Teşekkür Edenler: [T]221540,Kendihalindebiri[/T]
+1: [T]125030,lemur[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 22:30
[QUOTE=erkanmazici]En ucuz ve güvenli protein kaynaklarından birisi kurutulmuş gammarustur. Aslında kaplumbağalar için satarlar ama ben elimle ufaltıp balıklarıma veriyorum. Ayrıca kurutulmuş tubifex verebilirsiniz, güvenlidir.
Ev yapımı yem diye aratırsanız çeşitli malzemelerden yem yapıldığını görebilirsiniz. Ancak kıyma ve balık eti kullanılmıyor. Ağırlıklı olarak dana yüreği ve karides ile yapılır. Ben dana yüreği ve karides dondurdum, onları veriyorum ama aile ile oturulan evlerde o işler biraz zor oluyor.[/QUOTE]
Tavsiyeniz için sağolun Erkan bey. Zaten araştırdığım kadarıyla su piresinin protein oranı düşük bir yem. Pek bir katkısı olacağını düşünmediğim için vazgeçtim. Kurutulmuş gammarus alabilirim.[:iyi:]
Ev yapımı yem diye aratırsanız çeşitli malzemelerden yem yapıldığını görebilirsiniz. Ancak kıyma ve balık eti kullanılmıyor. Ağırlıklı olarak dana yüreği ve karides ile yapılır. Ben dana yüreği ve karides dondurdum, onları veriyorum ama aile ile oturulan evlerde o işler biraz zor oluyor.[/QUOTE]
Tavsiyeniz için sağolun Erkan bey. Zaten araştırdığım kadarıyla su piresinin protein oranı düşük bir yem. Pek bir katkısı olacağını düşünmediğim için vazgeçtim. Kurutulmuş gammarus alabilirim.[:iyi:]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 22:34
[QUOTE=Kendihalindebiri]
Tavsiyeniz için sağolun Erkan bey. Zaten araştırdığım kadarıyla su piresinin protein oranı düşük bir yem. Pek bir katkısı olacağını düşünmediğim için vazgeçtim. Kurutulmuş gammarus alabilirim.[:iyi:][/QUOTE]
Su piresinin mi pek katkısı olacağını düşünmediniz[:?][:O]
Bence araştırdığınız kaynakları değiştirin[:cik:]
Tavsiyeniz için sağolun Erkan bey. Zaten araştırdığım kadarıyla su piresinin protein oranı düşük bir yem. Pek bir katkısı olacağını düşünmediğim için vazgeçtim. Kurutulmuş gammarus alabilirim.[:iyi:][/QUOTE]
Bence araştırdığınız kaynakları değiştirin[:cik:]
+1: [T]217331,lazarusv20[/T][T]214092,Nursun[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 22:52
[QUOTE=ternapi]
Bence araştırdığınız kaynakları değiştirin[:cik:][/QUOTE]
%5-7 arası bir protein gözüküyor yazılanlara göre bu sebepten öyle söyledim. Zaten elimde %50 oranında proteinli bir yem var. O sebepten yazdım. Siz kullanıyormusunuz ? Canlı yem tecrübenizi paylaşırsanız daha iyi anlayabilirim.
Bence araştırdığınız kaynakları değiştirin[:cik:][/QUOTE]
%5-7 arası bir protein gözüküyor yazılanlara göre bu sebepten öyle söyledim. Zaten elimde %50 oranında proteinli bir yem var. O sebepten yazdım. Siz kullanıyormusunuz ? Canlı yem tecrübenizi paylaşırsanız daha iyi anlayabilirim.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 23:02
[QUOTE=Kendihalindebiri]
%5-7 arası bir protein gözüküyor yazılanlara göre bu sebepten öyle söyledim. Zaten elimde %50 oranında proteinli bir yem var. O sebepten yazdım. Siz kullanıyormusunuz ? Canlı yem tecrübenizi paylaşırsanız daha iyi anlayabilirim.[/QUOTE]
Siz kurutulmuş su piresine mi baktınız, bilemiyorum ama canlı su piresi, minyatür bir karides türüdür, yani canlı bir hayvandır.
Ben sürekli kullanıyorum ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum.
%5-7 arası bir protein gözüküyor yazılanlara göre bu sebepten öyle söyledim. Zaten elimde %50 oranında proteinli bir yem var. O sebepten yazdım. Siz kullanıyormusunuz ? Canlı yem tecrübenizi paylaşırsanız daha iyi anlayabilirim.[/QUOTE]
Siz kurutulmuş su piresine mi baktınız, bilemiyorum ama canlı su piresi, minyatür bir karides türüdür, yani canlı bir hayvandır.
Ben sürekli kullanıyorum ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 23:18
[QUOTE=ternapi]
Ben sürekli kullanıyorum ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum.[/QUOTE]
Yok ben su piresi üretimi konusuna bakmıştım.
Böyle yazıyordu. Fakat yemin üretim kolaylığı olsun, izleme zevki olsun elbette kötü değildir. Ben çöp anlamında söylemedim tabiki de[:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221540/060320202318151.jpg[/IMG]
Ben sürekli kullanıyorum ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum.[/QUOTE]
Yok ben su piresi üretimi konusuna bakmıştım.
Böyle yazıyordu. Fakat yemin üretim kolaylığı olsun, izleme zevki olsun elbette kötü değildir. Ben çöp anlamında söylemedim tabiki de[:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221540/060320202318151.jpg[/IMG]
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2020 02:01
Ben bettama veriyordum hiçbir sorun çıkmıyor fazla abartmamak kaydıyla verilebilir tabiki kıyma, balık eti, tavuk eti gibi.
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2020 02:02
Evde küçük bir akvaryumu olan bir hobici için su piresi üretimi çok iddialı bir iş. Eşiniz veya anneniz su pirelerinden pirelenir, iki gün sonra kültürünüzü tuvalete dökülmüş olarak bulabilirsiniz. Ayrıca sevimli bir canlıdır. Bir su piresi akvaryumu kurup, şunu mu beslesem demişliğim vardır
Velhasılı, henüz yolun başında olan hobiciler için canlı yem kültürü biraz zorlayıcı bir iş olacaktır. Kurutulmuş canlı yemler ya da. bazı akvaryumcularda satılan dondurulmuş canlı yemler daha uzun süre kullanabileceğiniz alternatiflerdir.
Velhasılı, henüz yolun başında olan hobiciler için canlı yem kültürü biraz zorlayıcı bir iş olacaktır. Kurutulmuş canlı yemler ya da. bazı akvaryumcularda satılan dondurulmuş canlı yemler daha uzun süre kullanabileceğiniz alternatiflerdir.
Beğenenler: [T]219744,Suatbozacı[/T]
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2020 06:23
Arkadaşlar yem türleri derya deniz..Tabii ki fikir alışverişi,öneriler,tecrübe paylaşımı güzel ve faydalı,lakin beslediğimiz canlı arowana,pirana falan değil,söz konusu olan balık betta.Gözü kadar midesi olan canlı.Onlarca çeşit kuru,dondurulmuş,kurutulmuş,canlı yem çeşitleri varken "tavuk mu vereyim,balık mı,ciğer mi ,kıyma mı?" tartışmasının hem lüzumu yok,hem de maceraya gerek yok..
Çoğu betta üreticileri ve hobicileri,en az üç ana kuru yemin yanında takviye olarak bir çeşit canlı gıda(eğer mümkünse)tavsiye eder,bazıları bir gün aç bırakılmasını önerirken(ben bırakmıyorum)kimisi bir çeşit bitkisel yem önerir(ben kullanmıyorum)..
Gerekli şart ve ortam sağlandığı takdirde siz onu üzmezsiniz,o da sizi üzmez [:)]
Keyifli hobiler.
[EDIT]Cem Altay,2020-03-07 08:04:43[/EDIT]
Çoğu betta üreticileri ve hobicileri,en az üç ana kuru yemin yanında takviye olarak bir çeşit canlı gıda(eğer mümkünse)tavsiye eder,bazıları bir gün aç bırakılmasını önerirken(ben bırakmıyorum)kimisi bir çeşit bitkisel yem önerir(ben kullanmıyorum)..
Gerekli şart ve ortam sağlandığı takdirde siz onu üzmezsiniz,o da sizi üzmez [:)]
Keyifli hobiler.
[EDIT]Cem Altay,2020-03-07 08:04:43[/EDIT]
Beğenenler: [T]101060,Orkun Krc[/T][T]214092,Nursun[/T]
+1: [T]168086,brigantes[/T][T]203728,menesc[/T][T]214092,Nursun[/T]
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2020 07:24
Kıyma verirsen iç parazit olma ihtimali çok yüksek.
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2020 09:51
Şimdilik kuru yem ile devam etme kararı aldım. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.
İlerleyen zamanlarda kurutulmuş bir yem alacağım. Herkese teşekkür ederim.[EDIT]Kendihalindebiri,2020-03-07 10:46:56[/EDIT]
İlerleyen zamanlarda kurutulmuş bir yem alacağım. Herkese teşekkür ederim.[EDIT]Kendihalindebiri,2020-03-07 10:46:56[/EDIT]