Betta Ne Kadar Besleyeceğim

darwin9988Çevrim Dışı

İl: Izmir
darwin9988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 21:21
Merhabalar benim bi' erkek bettam var boyu yaklaşık 4cm boyunda. ahm betta granulat ile besliyorum bettaya yem verdiğim zaman (tek tek veriyorum ) hemen kapıyor ve bana başka ister gibi bakıyor 20 tane verdikten sonra doyuyor(sabah saat 7 de 10tane / akşam 7 de 10 tane) bu çok mu fazla ama yemlerin boyutu da çok küçük 1.5 veya 2mm yemlerin boyutu cetvelle ölçtüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali.65Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Istanbul
Ali.65Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 21:44
Çok fazla yem atıyorsun. Sana bakması aç olduğu anlamına gelmez [:)]

Sabah ve akşam atarsın toplamda 2-3 adet yeterli aksi takdirde sindirim sorunu yaşayıp ölebilir.

+1: [T]219255,aytacalp[/T][T]217048,RobinsonDefoe[/T][T]209475,brownorum[/T]

darwin9988Çevrim Dışı

darwin9988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 22:00
Peki yarın ne yapmam lazım yarın ne kadar veriyim bugün fazla verdim ya daha mı az veriyim ya da hiç vermiyim mi?

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 22:05
Balığa çok fazla yem veriyorsunuz. Balıklarda genel olarak doyma hissi yoktur. Siz verdikçe yerler. Ama fazla verirseniz balıkta bağırsak problemi yada kabızlık olur. Günde iki öğün olarak, her öğünde 3-4 tane vermeniz yeterli olacaktır. Ama size tavsiyem üç-dört gün balığa yem vermeyin. (Beta en az bir hafta açlığa dayanabilen bir türdür) sonraki gün öğle vakti haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelye yada ıspanak verin. Betaların midesi yaklaşık olarak gözü kadardır. Sebzeleri buna göre verebilirsiniz.

Birde balıklara kesinlikle tek tip yem vermeyin. Beta gibi etçil bir balığa en az üç çeşit yem vermeniz lazım. Ahm kaliteli bir marka değildir. Bu yemin yanına bütçenize göre iki yada üç tane daha, kaliteli granül yem alın. Bunları değişimli olarak verin. Ayrıca canlı yem kültürü alıp küçük bir kapta yada pet şişede üretim yapabilirsiniz ve balığa haftada iki-üç kere canlı yem verirseniz iyi olur. Canlı yem ile ilgilenemem diyorsanız yine kaliteli bir markanın kurutulmuş yada dondurulmuş yemlerini alıp haftada bir-iki kere vermeniz lazım.

Beğenenler: [T]205593,alisandokuz[/T]
+1: [T]205593,alisandokuz[/T][T]217048,RobinsonDefoe[/T]

darwin9988Çevrim Dışı

darwin9988Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2020 22:14
Hangi marka yemler kalitelidir?

[:?]İlk başta bu kadar yem verdikten sonra balık biraz uykulu gibi olmuştu o yüzden endişelenmiştim ama şimdi balığa gitarla beatles'in şarkısını çaldım balık halinden çok mutlu gözüküyo kuyruk sallaya sallaya dinliyor ortalıkta hızlı hızlı dolaşıyor. ben canlı yem vermediğim tek bunla beslediğim için aç olamaz mı[:?]

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Erzurum
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 00:49
[QUOTE=darwin9988]Hangi marka yemler kalitelidir?[/QUOTE]
Merhaba ,
Ocean nutrition attison's betta pro , hikari betta bio gold ,tropical betta granulat,tetra betta granules,sera bettagran , tetra betta ,tropical betta softline gibi yemlerden bütçe el verdikçe almanı öneririm .

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 00:51
Marka olarak sera, tetra, tropical, hikari, ocean markaları iyidir.
Ürün olarak ise sera pro daphnia, sera fd bloodworm, tetra delica bloodworms, tropical red mico (bunlar kurutulmuş yemler), hikari betta bio gold, sera bettagran , sera fd bloodworm, ocean nutrition atison's betta pro, ocean nutrition atison's betta food (bunlar granül yemler) olanları tavsiye ederim.
Balık her türlü doyacaktır. 3-4 tane granül verseniz bile. Sadece canlı yem balığın kondisyonunu arttıracak, sağlığını korumasını yardımcı olacak, daha canlı olmasını sağlayacak ve kolay kolay hastalanmamasıni sağlayacaktır.