Bettamın Nesi Var

NamikabidiyecekÇevrim Dışı

İl: Malatya
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 17:48
Son 2 gündür böyle tedavisi nedir kuyruklarının ucu sanki birbirine yapışmış ve zayıflıyor[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221002/110220201747191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221002/110220201747191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221002/110220201747541.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkanjbÇevrim Dışı

İl: Bursa
SerkanjbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 18:01
Kuyruk erimesine benziyor yandan fotoğraflar da çekebilirmisin arkadan görmeyle bişi diyemiyorum yem yemesi nasıl hareketleri.

Betta balıklarının antrenmana ihtiyacı vardır biliniz olsun :) yem çeşitlerin neler ısıtıcın var mı ?

Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 18:06
[QUOTE=Serkanjb]Kuyruk erimesine benziyor yandan fotoğraflar da çekebilirmisin arkadan görmeyle bişi diyemiyorum yem yemesi nasıl hareketleri.

Betta balıklarının antrenmana ihtiyacı vardır biliniz olsun :) yem çeşitlerin neler ısıtıcın var mı ? [/QUOTE] en net fotoğraf bu daha neti yok yem yemesi yiyor ama hiç istekle değil ayna tutuyorum 15 dk ne zaman ilgilenirsen ısıtıcı 27 derece tedavi için küçük kaba koydum

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Istanbul
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 18:08
Kuyruk kısması da olabilir. Her ne ise balık stres yada su değerlerinden dolayı kötü bir durumda.
Neden yavrulukta balık? Ayrıca akvaryumun fotoğrafını ve detayları verir misiniz? Genelde nerede duruyor, su ısısı kaç derece, filtresyon var mı, hangi yemleri kullanıyorsunuz vb.

Beğenenler: [T]205593,alisandokuz[/T]
+1: [T]205593,alisandokuz[/T]

Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 23:43
[QUOTE=Beta_balik]Kuyruk kısması da olabilir. Her ne ise balık stres yada su değerlerinden dolayı kötü bir durumda.
Neden yavrulukta balık? Ayrıca akvaryumun fotoğrafını ve detayları verir misiniz? Genelde nerede duruyor, su ısısı kaç derece, filtresyon var mı, hangi yemleri kullanıyorsunuz vb.[/QUOTE] abi balık 10-20 lt bı akvaryumda içinde bir kaç tane bitki vardı bende ilaç hem çok gitmesin hemde yararlı bakteriler ölmesin diye yavruluğa aldım burda ilaç koymayın akşamleyin siyah bir kavonoza metilen mavisi ile koydum onuda akvaryumun bir köşesine koydum şu ısısı önceden 27 çok fazla olduğunu fark ettim ve 24 yaptım 2 akvaryumumuda Sabah ola hayrola diyorum bugün yem yememiş bende üzülüyorum birden oldu 4 gün artemya mikro kurt bulursam da sirke kurdu ile besliyodum 3 günde bettagarm dı heralde her neyse seranın bir yemiydi iyide bakıyorum düzeleceğine umut ediyorum bu pazar dışı alacaktım arkadaşımdan kaldı artık bakalım duruma

SerkanjbÇevrim Dışı

SerkanjbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 23:47
[QUOTE=Namikabidiyecek] abi balık 10-20 lt bı akvaryumda içinde bir kaç tane bitki vardı bende ilaç hem çok gitmesin hemde yararlı bakteriler ölmesin diye yavruluğa aldım burda ilaç koymayın akşamleyin siyah bir kavonoza metilen mavisi ile koydum onuda akvaryumun bir köşesine koydum şu ısısı önceden 27 çok fazla olduğunu fark ettim ve 24 yaptım 2 akvaryumumuda Sabah ola hayrola diyorum bugün yem yememiş bende üzülüyorum birden oldu 4 gün artemya mikro kurt bulursam da sirke kurdu ile besliyodum 3 günde bettagarm dı heralde her neyse seranın bir yemiydi iyide bakıyorum düzeleceğine umut ediyorum bu pazar dışı alacaktım arkadaşımdan kaldı artık bakalım duruma [/QUOTE]

balığın kuyruğunda incelme görüyormusunuz yani uç kısımlarda bi beyazlık olabilir şeffaflık olabilir ? eğer değilse iç parazit de olmuş olabilir dışkılaması da önemli canlı yemlerden hastalanmış olabilir iyi gözlem yapın.

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Erzurum
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 12:17
Kuyruk kısılmasına benziyor , son zamanlarda saklanma ve yem yememe gibi davranışları var mıydı ?

Beğenenler: [T]215740,goldfishlove[/T]

Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 18:58
[QUOTE=Nursun]Kuyruk kısılmasına benziyor , son zamanlarda saklanma ve yem yememe gibi davranışları var mıydı ? [/QUOTE] 2 gündür yem yemiyor saklanmayıp suyun üst kısmında duruyordu kaba aldım şimdi dipte yatıyor kuyruk uçlarısanki birbirine yapışık gibiydi ilk gün şimdi kuyruk yarışı yok[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221002/120220201857561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221002/120220201858191.jpg[/IMG]

SerkanjbÇevrim Dışı

SerkanjbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 19:10
Kuyruk erimesi olabilir akvaryumda ısıtıcı var mı ? akvaryumu resim olarak atarmısınız ? Kuyruğun uç kısımlarında incelme beyazlaşma var mı ? telefon ışı tutup kuyruklarına bakın bu belirtiler var mı diye [:iyi:]

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Erzurum
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 21:19
Evet kuyruk kısılmasına benziyor , çoğu hastalık gibi kötü su şartlarından ve stresten kaynaklanır , tedavisi zor .

Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 22:52
[QUOTE=Nursun]Evet kuyruk kısılmasına benziyor , çoğu hastalık gibi kötü su şartlarından ve stresten kaynaklanır , tedavisi zor . [/QUOTE] ama bütün koşullar iyidi küçük bı dış motor vardı gayet sağlıklıydı tedavi nasıl olacak

[QUOTE=Serkanjb]Kuyruk erimesi olabilir akvaryumda ısıtıcı var mı ? akvaryumu resim olarak atarmısınız ? Kuyruğun uç kısımlarında incelme beyazlaşma var mı ? telefon ışı tutup kuyruklarına bakın bu belirtiler var mı diye [:iyi:][/QUOTE] abi şuan balığın durumu iyi değil kuyruk erimesi kesin olarak tedavisi nedir

[QUOTE=Nursun]Evet kuyruk kısılmasına benziyor , çoğu hastalık gibi kötü su şartlarından ve stresten kaynaklanır , tedavisi zor . [/QUOTE]kuyruk erimesi abicim nolur yardım et

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Istanbul
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2020 23:03
Öncelikle balıkta ilk stres yada su değerlerinden kaynaklı kuyruk kısması olmuş. Sonra kavanoza almanız ve metilen vermeniz bunu arttırmış ve erimede başlamış gözüküyor. Öncelikle balığın hastalığı metilen ile tedavi edilmez ve dediğim gibi kavanoz işi iyice arttırmış. Balığı akvaryumuna almanız dahaa iyi bir karar olur.
Biraz karışık vermişsiniz bilgileri,
Akvaryumun hacmini
Isıtıcı olup olmadığını ve su derecesinin kaç olduğunu
Filtre olarak ne kullandığınızı ve derisini
Vediğiniz yemleri
Akvaryumda başka balık olup olmadığını
Su değişim sıklığını
Sırasıyla yazarsanız bilgiler daha toplu olur, sorunu daha iyi anlayabiliriz. Bunların yanında akvaryumun fotoğrafını da verirseniz çok iyi olur.