Genişlik130 Yükseklik25 Derinlik25 Ölçüler Nasıl?

huso235Çevrim Dışı

İl: Istanbul
huso235Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2020 20:06
Hayırlı günler.
Arkadaşlar uzun zamandır akvaryum almak balık beslemek istiyorum.Buna uygun olduğunu düşündüğüm masamın üstündeki bir boşluk var lakin o ölçülerde balık beslenirmi hiç bir fikrim yok boyutları 130genişlik 25 cm yükseklik 25 cm derinliği var.Vaktim oldukça bakıp araştırıyorum fakat net bilgi alamadım sığ suda yaşayan balıklar hangileridir birde bu şekildeki bir akvaryumda su döngüsü oluşurmu?

yardım ederseniz sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Antalya
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2020 22:57
Mobilyanızın ölçülerine göre akvaryum seçmek yerine balığa göre tasarım yapmakta fayda var. 130x25x25h oldukça biçimsiz ölçüler, bitki ve malzeme yerleşiminde sizi zorlar. Ama imkansız değil. Sığ akvaryum uygun bitkiler seçilirse bir avantaj olur. İstediğiniz her türlü ufak balığı uygun sayıda besleyebilirsiniz. Canlıdoğuranlar, tetralar, corydoraslar vs. vs. Karides ve salyangoz da olabilir.

Besleyemeyeceğiniz balıklar daha önemli. Mesela melek, japon, bir çok çiklit türleri, kılıçkuyruk, sıçrayan ve fazla büyüyen, yer gereksinimi olan hiç bir balığı beslemenizi önermem.

Teşekkür Edenler: [T]222827,huso235[/T]
+1: [T]222827,huso235[/T]

huso235Çevrim Dışı

huso235Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2020 23:05
Yani LEPiSTES besleyebilirim anladığım kadarıyla peki böyle bir akvaryumda devir daimi nasıl yapabilirim normal akvaryumdakiler gibimi yoksa özel bir sistem kurmam gerekirmi çünkü sığ ve geniş bir akvaryum olucak

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Antalya
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2020 23:10
Elbette ki bir filtre kurmanız lazım. Ayaküstü hesapladığıma göre 80 lt hacminiz var. Bitki kumu için ve yukardan boşluk bırakmanız gerekiyor. Bu durumda net hacim 65 lt falan olur. Hava motoruna bağlı ya da kendinden motorlu bir pipo filtre işinizi rahatlıkla görür. Akıntı yapmayan çok ufak bir iç filtreyle de destekleyebilirsiniz.

huso235Çevrim Dışı

huso235Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2020 23:18
Yükselkiği bir tık daha arttırabilirim dediğiniz gibi akvaryum ölçüleri biçimsiz fakat ben farklı birşey olsun istiyorum. Farklı birşey istiyorum diyede balıkların sağlıksız koşullar altında yaşamasını istemem araştırdığım tam olarak bu 130*25*25 tip bir akvaryumda nasıl sağlıklı balık besleyebilirim nasıl bir plan izlemem lazım.
Yardımınız için çok saolun bu arada varsa öneriniz onlarıda bilmek isterim iyi günler.

Bu arada bunu okuyan arkadaşların bir fikri bir yorumu varsa lütfen yazsınlar farkı düşünceler tecrübeleriniz varsa ona göre hareket etmem çok daha mantıklı olucaktır.
[EDIT]huso235,2020-04-20 23:21:02[/EDIT]