Japon Balığımda Siyah Lekeler Var
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 16:56
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222685/160420201651571.jpg[/IMG]
Akvaryumdaki 2 balığımın yüzgeçlerinde siyah lekeler çıktı bir tanesinin kafasındada siyah lekeler var ve gözünün 1 tanesi siyahlaştı,halsizleşmeye de başladı akvaryumun suyunu değiştirdim su zaten sararmıştı şimdi bir kaba aldım ne yapmam gerek bilen varsa yardım edin lütfen :(
Akvaryumdaki 2 balığımın yüzgeçlerinde siyah lekeler çıktı bir tanesinin kafasındada siyah lekeler var ve gözünün 1 tanesi siyahlaştı,halsizleşmeye de başladı akvaryumun suyunu değiştirdim su zaten sararmıştı şimdi bir kaba aldım ne yapmam gerek bilen varsa yardım edin lütfen :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 17:45
Akvaryumunuz hakkında bilgi verebilirmisiniz(hacim,balık sayısı,filtrasyon vb.)?
Beğenenler: [T]222685,Fish_Lover[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222685,Fish_Lover[/T]
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 18:35
Durumun ne olduğunu bilmeden mudahale etmeyin.
Kaba koymak belki daha kötü yapacak balığı.
Yerine koyun ve daha çok bilgi verin. Elimizden geleni yapalım.
Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]133013,Ulvi Özuğur[/T][T]222685,Fish_Lover[/T]
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 19:18
[QUOTE=Alp43]Akvaryumunuz hakkında bilgi verebilirmisiniz(hacim,balık sayısı,filtrasyon vb.)?
[/QUOTE]
Akvaryumda 4 japon balığı 2lepistez 1 cüce vatoz 2 çöpçü var ve 50 x 20 x 30 cm ve iç filtre kullanıyorum
[QUOTE=Yorum yapmaz]Durumun ne olduğunu bilmeden mudahale etmeyin.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim, hemen eski yerine koydum.Akvaryumun suyunu değiştirdim balığımda kuyruğunda ve yüzgecinde küçük siyah lekeler belirdi gözünün birisi karardı kafasının üstünde siyah lekeler var ve çok hareket etmiyor baya halsiz.[EDIT]Fish_Lover,2020-04-16 19:27:16[/EDIT]
[/QUOTE]
Akvaryumda 4 japon balığı 2lepistez 1 cüce vatoz 2 çöpçü var ve 50 x 20 x 30 cm ve iç filtre kullanıyorum
[QUOTE=Yorum yapmaz]Durumun ne olduğunu bilmeden mudahale etmeyin.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim, hemen eski yerine koydum.Akvaryumun suyunu değiştirdim balığımda kuyruğunda ve yüzgecinde küçük siyah lekeler belirdi gözünün birisi karardı kafasının üstünde siyah lekeler var ve çok hareket etmiyor baya halsiz.[EDIT]Fish_Lover,2020-04-16 19:27:16[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 19:27
Dinlenmiş su kullandınız sanırım.
İç filitre çok işe yarayan bir şey değil.
Akvaryumda yararlı bakteri olması lazım.
Şelale filitre size iyi gelir.
İmkanınız varsa şelale filitre alın.
Orada bakteri yerleşsin.
Su değişimi ile ortamı stabil tutun.
Lepistesleri çıkartın o hacimde uygun olmaz.
İç filitreyi su değişimi yaptığınızda yıkamayın. Az da olsa bakteri var orda bir anda tüm yararlı bakterileri yok etmeyin.
Japon iyileşirse diğer türlerinizin iyiliğini konuşuruz.
Orada bakteri yerleşsin.
İç filitreyi su değişimi yaptığınızda yıkamayın. Az da olsa bakteri var orda bir anda tüm yararlı bakterileri yok etmeyin.
+1: [T]222685,Fish_Lover[/T]
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 21:52
[QUOTE=Yorum yapmaz]Dinlenmiş su kullandınız sanırım.
Orada bakteri yerleşsin.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim ben biraz da araştırdım Sera’nın Bio Nitrivec adlı ürününde varmış bu iyi bakteriler onları kullanmayı düşünüyorum ama sizden tekrar yardım istiycem 😅 şimdi iyi bakterileri akvaryuma atınca balıkları çıkarıp mı yapmalıyım yoksa suda balıklarda varken kullanabilir miyim?
Orada bakteri yerleşsin.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim ben biraz da araştırdım Sera’nın Bio Nitrivec adlı ürününde varmış bu iyi bakteriler onları kullanmayı düşünüyorum ama sizden tekrar yardım istiycem 😅 şimdi iyi bakterileri akvaryuma atınca balıkları çıkarıp mı yapmalıyım yoksa suda balıklarda varken kullanabilir miyim?
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 22:15
30 litreye 4 japon fazla + lepistes . Tek tür olsa daha sağlıklı + japonla çöpçü olmaz çöpçüler ac kalır japonlardan dolayi . Vatoz olabilir yosun yedigi icin. Salyangozunuz yok ama salyangoz da olmaz olsa da sağlıklı olmaz.
Önce şartları düzeltin sonra lekeleri izlemeye devam edin. Belki renk değişimi olabilir. Japonlar yemlerden dolayı renk degistirebiliyor.
Önce şartları düzeltin sonra lekeleri izlemeye devam edin. Belki renk değişimi olabilir. Japonlar yemlerden dolayı renk degistirebiliyor.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 22:39
[QUOTE=goldfishlove]30 litreye 4 japon fazla + lepistes . Tek tür olsa daha sağlıklı + japonla çöpçü olmaz çöpçüler ac kalır japonlardan dolayi . Vatoz olabilir yosun yedigi icin. Salyangozunuz yok ama salyangoz da olmaz olsa da sağlıklı olmaz.
Önce şartları düzeltin sonra lekeleri izlemeye devam edin. Belki renk değişimi olabilir. Japonlar yemlerden dolayı renk degistirebiliyor.[/QUOTE]
Teşekkürler ama ben yem atarken izliyorum çöpçülerde yukarı çıkıp yemleri yiyor [:)))]
Önce şartları düzeltin sonra lekeleri izlemeye devam edin. Belki renk değişimi olabilir. Japonlar yemlerden dolayı renk degistirebiliyor.[/QUOTE]
Teşekkürler ama ben yem atarken izliyorum çöpçülerde yukarı çıkıp yemleri yiyor [:)))]
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2020 12:04
[QUOTE=Fish_Lover]
Teşekkürler ama ben yem atarken izliyorum çöpçülerde yukarı çıkıp yemleri yiyor [:)))][/QUOTE]
Napsin hayvanlar açlıktan [:D] japonlar çöpçü gibi zaten onlardan firsat kalmıyordur. Ben de besledim ondan dedim. Sonra petshopa verdim.
Teşekkürler ama ben yem atarken izliyorum çöpçülerde yukarı çıkıp yemleri yiyor [:)))][/QUOTE]
Napsin hayvanlar açlıktan [:D] japonlar çöpçü gibi zaten onlardan firsat kalmıyordur. Ben de besledim ondan dedim. Sonra petshopa verdim.