Reineckii Mini
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 10:23
Arkadaslar izmit te kac yere baktiysam bu familyanin hep uzun turlerine denk geldim en son aldigim da reineckii mini cikmadi[:(]..mini yetistiren var mi izmitte..1-2 kök bulabilirsem çoğaltmak istiyorum...bir de elimdeki reineckii bitkisi üstten filizler atiyor ama alttaki yapraklar eriyip dağılıyor normal mi? Simdiden tesekkurler[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217383/040920191018341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217383/040920191018341.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 10:50
[QUOTE=Burock041]Arkadaslar izmit te kac yere baktiysam bu familyanin hep uzun turlerine denk geldim en son aldigim da reineckii mini cikmadi[:(]..mini yetistiren var mi izmitte..1-2 kök bulabilirsem çoğaltmak istiyorum...bir de elimdeki reineckii bitkisi üstten filizler atiyor ama alttaki yapraklar eriyip dağılıyor normal mi? Simdiden tesekkurler[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217383/040920191018341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217383/040920191018341.jpg[/IMG][/QUOTE]
Reineckii bitkisinde ışık çok ise kısa kalma eğiliminde fakat ışık az ise minilikten çıkıyor. Sürekli ışığa ulaşma eğilimi içinde olan bir bitki. Işık ve demir olmazsa olmazlarından.
Reineckii bitkisinde ışık çok ise kısa kalma eğiliminde fakat ışık az ise minilikten çıkıyor. Sürekli ışığa ulaşma eğilimi içinde olan bir bitki. Işık ve demir olmazsa olmazlarından.
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 13:59
Bitkiler hagende dikili..altta akilli kapsul dikili ve 2 gunde bir sivi demir takviyesi yapiyorum..modul led lerle isik sagliyorum..
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 14:11
Işık kaynağını değiştirmen gerek. Alt yaprakların erimesi genelde potasyum eksiğidir. NPK ve mikroları doğru oranda verdiğinden emin misin?
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 15:27
Rifai hocam elimde potasyum fosfat demir azot ve mikro element var bunlari hangi sıklıkla ve nasil gruplayarak vermeliyim? Isik kaynagi ne olmali..48x40x25 ebatalarinda ithal akvaryum..derinlik 40 cm oldugundan mi yeterli gelmiyor acaba
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 16:42
[QUOTE=Burock041]Rifai hocam elimde potasyum fosfat demir azot ve mikro element var bunlari hangi sıklıkla ve nasil gruplayarak vermeliyim? Isik kaynagi ne olmali..48x40x25 ebatalarinda ithal akvaryum..derinlik 40 cm oldugundan mi yeterli gelmiyor acaba[/QUOTE]
Hocam fotoğraf paylaş bence masrafa girmeden önce. Gerçekten mini olmama olasılığı ışığın yetersizliğinden daha yüksek olasılık. Yanlış bitkiyi boylanmasın diye yoğun ışığa maruz bırakmak demek yosuna davetiye demek olacak, 2 yanlış bir doğru etmeyecektir.
40 cm standart bir derinlik, sorun o olamaz.
Mikroelement ve demiri aynı gün, NPK yı ertesi gün şeklinde vermen lazım.
Dozajlar için standart birşey söylemek zor, her ekosistemin ışık gücüne, co2 durumuna vs bağlı olarak bir tüketme hız var, fazla verirsen yosun az verirsen sağlıksız bitkiler o da yine yosun demek. Gerçi EI (estimative index) sistemi ile gübreleme yaparsan herşeyi fazla fazla ver diyor. haftada bir %50 su değişimi yap aynen devam şeklnde bir felsefesi var. bir araştır bence
Hocam fotoğraf paylaş bence masrafa girmeden önce. Gerçekten mini olmama olasılığı ışığın yetersizliğinden daha yüksek olasılık. Yanlış bitkiyi boylanmasın diye yoğun ışığa maruz bırakmak demek yosuna davetiye demek olacak, 2 yanlış bir doğru etmeyecektir.
Dozajlar için standart birşey söylemek zor, her ekosistemin ışık gücüne, co2 durumuna vs bağlı olarak bir tüketme hız var, fazla verirsen yosun az verirsen sağlıksız bitkiler o da yine yosun demek. Gerçi EI (estimative index) sistemi ile gübreleme yaparsan herşeyi fazla fazla ver diyor. haftada bir %50 su değişimi yap aynen devam şeklnde bir felsefesi var. bir araştır bence
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2019 18:21
[QUOTE=ityo39]
Dozajlar için standart birşey söylemek zor, her ekosistemin ışık gücüne, co2 durumuna vs bağlı olarak bir tüketme hız var, fazla verirsen yosun az verirsen sağlıksız bitkiler o da yine yosun demek. Gerçi EI (estimative index) sistemi ile gübreleme yaparsan herşeyi fazla fazla ver diyor. haftada bir %50 su değişimi yap aynen devam şeklnde bir felsefesi var. bir araştır bence[/Q
Hocam 3 adet beyaz, 1 adet gün ışığı, 1 adet mavi, 1 adet de pembe modül led ışık var..mayalı sistemle düzenli co2 veriyorum tanka ama bir kere bile o2 çıkışına rastlamadım..ışık yetersiz gibi geliyor bana da..okuduklarıma 660 nm deep red bu iş için en gerekli olan.. mini olmadığına emin gibiyim ama ışıklandırmayı zaten değiştirmem gerekli..düşündüğüm tana modül ledler kafi gelmiyor...
Dozajlar için standart birşey söylemek zor, her ekosistemin ışık gücüne, co2 durumuna vs bağlı olarak bir tüketme hız var, fazla verirsen yosun az verirsen sağlıksız bitkiler o da yine yosun demek. Gerçi EI (estimative index) sistemi ile gübreleme yaparsan herşeyi fazla fazla ver diyor. haftada bir %50 su değişimi yap aynen devam şeklnde bir felsefesi var. bir araştır bence[/Q
Hocam 3 adet beyaz, 1 adet gün ışığı, 1 adet mavi, 1 adet de pembe modül led ışık var..mayalı sistemle düzenli co2 veriyorum tanka ama bir kere bile o2 çıkışına rastlamadım..ışık yetersiz gibi geliyor bana da..okuduklarıma 660 nm deep red bu iş için en gerekli olan.. mini olmadığına emin gibiyim ama ışıklandırmayı zaten değiştirmem gerekli..düşündüğüm tana modül ledler kafi gelmiyor...
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2019 00:19
O2 çıkışı görmemeniz yetersiz co2 demek değildir otomatik olarak. Co2 indikatörü edinerek öncelikle co2 seviyesini görmeniz iyi olur. Düşük ışık ve yeterli co2 daha iyi bir kombinasyon yosun açısından. Düşük ışıkla gelişebilen bitkiler tercih edebilirsiniz. Güçlü ışık her zaman yosuna daha çok yarıyor benim tecrübeme göre.