--- OB -- ( ORANGE BLOTCHED )


mehmet_cinar52Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
İl: Ordu
Mesaj: 21
mehmet_cinar52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 00:02
OB : ORANGE BLOTCHED

Kelimelerin baş harflerinde olduğu gibi albinolarda olduğu gibi genetik bozukluğu ilgilidir.Yani Kızıl deng gelir.Doğada olan doğal üstü bi üremedir.Albinoluktan farklı olarak bilinen her zaman nesilden nesile genle geçmez.Nasıl diye düşünceksiniz.?

Yani normal olan bir balığın yada canlının  yavrularıda tesadüfFen bu şekilde doğabilir.Yada OB olan anne babanın yavrular normal doğabilir.  Bilinen Bir Algotitması henüz yok. Yani albinoları eğer elinde 1 tane albino varsa bir şekilde üretebiliriz ama Obleri tam olarak aynı şeyi söyleyemeyiz. Bilinen OB türleri nedir. :

Kalambo OB

Kushangaza OB

Isanga OB

Bulu Point OB

İkola OB

Bemba OB

Kriza Gold OB ( Kriza Gold tamamen insan üretimi bir türdür. )

Tropheuslarda bilinen hariçinde doğada mutasyon görmüş türlerden biride TROPHEUS RED BELLY

MUTASYON:

Doğada eşleşmiş ve oluşumun sonuçundan meydana gelirler.Mutasyon dediğimiz

 Bulu Point: kendi türünün çiftleşmesi sonucu ortaya çıkar kızıllık hastalık sonucunda ortaya çıkmıştır.

 İkola  : 2 İkolanın çiftleşmesi ile olmuştur. Hepsi kendi ile yada ırkı ile eşleşme sonucu albinolar gibi oblerde oluşmuştur. İnsandaki örneği : akraba evlilikleri  gen uyuşmamazlığından dolayı bozukluktur.

KIRMA – KARMA VS DEĞİLDİR.

İkola OB : İkolanın genetik bozukluğundan ortaya çıkmıştır. Reng Pigmentleri hasarlı doğan yavru yada verilen isimdir.Müdahale ile yapamazsınız ama gen bozukluğu taşıyan canlı bulunmalı mutlaka sonra bunlardan yavru alarak beklemek gözlemlemek gerekmektedir.En nadir görünümlü olan ise RED BELLY dir.Tamamen doğal ortamda ortaya çıkmıştır.Kendi içinde varyeteler vardır.GENEL OLARAK OB ler F0dır yani doğadan ortaya çıkmış genetiği bozuk sonucu raslanmış ve üremiş balıkladır. Albinolar tangta üretilmiştir. OBler doğal ortamda üremiştir.

ÖRNEK : Kriza gold  oluşumu:

Dış etkenlerle oluşan değişimler alt nesillere geçemez Kriza gold ise bilindiği gibi Black Kriza nın en geniş bantlı balıkların yavrularının alınarak  devamlı geniş bantlı geniş bantlı sürekli alınarak oluşturulmuş akvaryumlarda alınmış  bir ırktır . Bu sürek uzun sürdükten sonra balık tamamen sarı rengini bulmuştur....Genetiği o şekilde oluşmuştur. Kriza Gold : 1990 yılında ölen Belçikalı Bilim Adamı tarafında oluşturulmuş bir ırktır.Tanganika gölünü araştıran ve balıkları tanıntan kişi olarak bilinir. 



Mehmet ÇINAR 

Cagdas OZDOGAN2014-12-19 13:16:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MESUT t.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 816
MESUT t.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 07:58
Kriza gold 'un bu şekilde ortaya çıktığını bilmiyordum. Fiyatı neden yüksek diye sorduğumda " çok zor yakalanan bir tür" diyenlere gösterebilecegim bir yazı olmuş Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir