ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet_cinar52
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2012 19:51
Son Ziyaret:
22 Ekim 2017 19:11
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet çınar
Doğum Tarihi:
21 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Ordu
Meslek:
iç mimari teknisyeni formen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


mehmet çınar

SON 10 MESAJI

DİSCUSLARIMIZ
Fotoğraf:MEHMET ÇINAR 

Boyut (cm):13-15 CM 15-17 CM
Kapasite (litre):
Canlılar: DİSCUSLARIMIZ

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

mehmet_cinar522015-02-25 00:43:23
ALTUM MELEKLERIMIZ
Altum meleklerimiz görücüsüyle yani; yakında siz değerli hobicilerimizin karşısına çıkacaktır.Sağlıklı bir şekilde adaptasyonu atlattılar.Karantina süresini doldurmaktadırlar.Yakında siz değerli dostlarımıza sunulacaklardır. Mehmet Çınar İRTİBAAT:0533 624 60 45 Bahri Çankaya2015-02-13 17:04:45
ALTUM MELEK VE DİSCUS TA KALİTE
[TANITIM.......BALIKLARIMIZ YURDISINDA İTAL GELMİŞ OLUP ALTUM SUAN ADAPTASYON VE KARANTIDALARDIR.... YAKINDA SİZ DEĞERLİ HOBİCİLERİMİZLE PAYLAŞLIACAKTIR.....

IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/126816/10978559_602959056471444_5761645119657860812_n.jpg[/IMG]
TANITIM ALTUM MELEKLERİM
Fotoğraf:

Boyut (cm):
Kapasite (litre):
Canlılar:ALTUM MELEK

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

ALBİNİZM ---ALBİNOLUK : PİGMENT ( MELANİN )
ALBİNİZM ---ALBİNOLUK  : PİGMENT ( MELANİN )

Genetik yapı  taşında olan bir eksiklikten dolayı olduğu için canlının yapısı üzerine reng sağlayan PİGMENTİN  olmaması  sonucu ortaya çıkar. Melanindir  bu pigmentin adı.Albinizm bir hastalık dışında bir etkiyle olan olay değildir. Yani alt nesiller bundan etkilenirdir.Kısaca eğer melanin eksikliği olan iki canlı eşleşirse yavrularındada bu eksiklik  olacaktır. Yani Yavrulardada albinoluk ortaya çıkar.

ÖRNEK: Elinizde bir albino birde normal canlı olsun. Bunların eşleşmesinden eğer sağlıklı ve sağlıksız  bir ırktan oluşumda genetik olarak yavrunun PİGMENT sayısı  az ise albinoluk illakı görülcektir.. Albinoluk bir hastalık oluşumudur. Kesinlikle bi çaprazlaşma yada kırmalıktan oluşan bişey değildir.

TÜRKİYEDE BİLİNEN TANGANİKA BALIKLARINDA :

Albino chipimbi ve Albino Kipili değilmi neden elimizde :?

Albino kriza da olabilir.

Albino İkola

Albino İlangi

Olabilir....Vs.

Bu bi hastalık olduğu için her canlıda ortaya çıkanbilir.Şuana Kadar ticari miktarda ulaşabilen iki tür olduğu biliniyor. Ama araştırmalar ve diğer balık takiplerinde araştırılması  ve deneyler üzerinde bekleniyor. Yani tesaddüf olarak 2 tür hasta balık yakalanmış yada akvaryum ortamında doğmuştur.  Ve geçen senelerde kriza gold çiftleşmesinden alınan yavrular içinde albino çıkmış  ve gözlem alınmış yavrular mevcuttur.

ÖRNEK : Albino vatoz bilinen siyah vatozun hasta halidir.Albino çöpçü bilinen çöpçünün hasta versiyondur.

Albino Chipimbi : Normal bir albino chipimbimiz olsun.Bunların Eşlemesinin sonucu ortaya normal görünümlü  ama albinizm hastalığı taşıyıcı balıklarımız olur.

Albino Olma Durumu: Hem anne hem babadan gelmesi  gereken bir durumdur. Genetik bir özellik olduğundan  dolayı Melanin eksikliğinden dolayı albinoluk ortaya çıkar. Eğer hiç biri olamasaydı bembeyaz olurdu ama az miktarda dahi varsa olan melanin o alacalılıktan ortaya çıkarıyor...

OB olma durumuda yine melanin ile alakalı ama tek başına değildir.Albino kanı  taşıyan canlımızda yavrularımız olduğundan bunlarında çiftleşme üreme sonucunda her 4 yavrudan en az 1 tanesi albino çıkıcaktır.

Bakınız MENDEL KANUNLARI :

Yani albino olma durumuna A normal olma durumuna N dersek:?

İlk yavrular AN AN şeklinde gen tanıyacaklardır.

Bunların çaprazlaması ise   AA   -   AN   -  AN   -  NN      Şeklinde yavrular ortaya çıkaracaktır.

1 Tane Normal   2 tane albino kan ortaya çıkacaktır.

MENDEL  GENETİK  BİLİMİNİN  Örnekleri:

Bezzelye üzerine yapılan deneylerle genetiğin temelini oluşturan bilim adamıdır. TAMAMEN GENETİK BOZUKLUK VE MELANiN EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI ORTAYA ÇIKMIŞ BİR HASTALIKTIR.

ÖRNEK MELANİN  EKSİKLİĞİNDEN GENETİK BOZUKLUĞU OLAN CANLILAR ÖRNEKLERİ: 




Cagdas OZDOGAN2014-12-19 16:23:06
--- OB -- ( ORANGE BLOTCHED )
OB : ORANGE BLOTCHED

Kelimelerin baş harflerinde olduğu gibi albinolarda olduğu gibi genetik bozukluğu ilgilidir.Yani Kızıl deng gelir.Doğada olan doğal üstü bi üremedir.Albinoluktan farklı olarak bilinen her zaman nesilden nesile genle geçmez.Nasıl diye düşünceksiniz.?

Yani normal olan bir balığın yada canlının  yavrularıda tesadüfFen bu şekilde doğabilir.Yada OB olan anne babanın yavrular normal doğabilir.  Bilinen Bir Algotitması henüz yok. Yani albinoları eğer elinde 1 tane albino varsa bir şekilde üretebiliriz ama Obleri tam olarak aynı şeyi söyleyemeyiz. Bilinen OB türleri nedir. :

Kalambo OB

Kushangaza OB

Isanga OB

Bulu Point OB

İkola OB

Bemba OB

Kriza Gold OB ( Kriza Gold tamamen insan üretimi bir türdür. )

Tropheuslarda bilinen hariçinde doğada mutasyon görmüş türlerden biride TROPHEUS RED BELLY

MUTASYON:

Doğada eşleşmiş ve oluşumun sonuçundan meydana gelirler.Mutasyon dediğimiz

 Bulu Point: kendi türünün çiftleşmesi sonucu ortaya çıkar kızıllık hastalık sonucunda ortaya çıkmıştır.

 İkola  : 2 İkolanın çiftleşmesi ile olmuştur. Hepsi kendi ile yada ırkı ile eşleşme sonucu albinolar gibi oblerde oluşmuştur. İnsandaki örneği : akraba evlilikleri  gen uyuşmamazlığından dolayı bozukluktur.

KIRMA – KARMA VS DEĞİLDİR.

İkola OB : İkolanın genetik bozukluğundan ortaya çıkmıştır. Reng Pigmentleri hasarlı doğan yavru yada verilen isimdir.Müdahale ile yapamazsınız ama gen bozukluğu taşıyan canlı bulunmalı mutlaka sonra bunlardan yavru alarak beklemek gözlemlemek gerekmektedir.En nadir görünümlü olan ise RED BELLY dir.Tamamen doğal ortamda ortaya çıkmıştır.Kendi içinde varyeteler vardır.GENEL OLARAK OB ler F0dır yani doğadan ortaya çıkmış genetiği bozuk sonucu raslanmış ve üremiş balıkladır. Albinolar tangta üretilmiştir. OBler doğal ortamda üremiştir.

ÖRNEK : Kriza gold  oluşumu:

Dış etkenlerle oluşan değişimler alt nesillere geçemez Kriza gold ise bilindiği gibi Black Kriza nın en geniş bantlı balıkların yavrularının alınarak  devamlı geniş bantlı geniş bantlı sürekli alınarak oluşturulmuş akvaryumlarda alınmış  bir ırktır . Bu sürek uzun sürdükten sonra balık tamamen sarı rengini bulmuştur....Genetiği o şekilde oluşmuştur. Kriza Gold : 1990 yılında ölen Belçikalı Bilim Adamı tarafında oluşturulmuş bir ırktır.Tanganika gölünü araştıran ve balıkları tanıntan kişi olarak bilinir. 



Mehmet ÇINAR 

Cagdas OZDOGAN2014-12-19 13:16:35
Kocaeli Akvaryumcu ve İthalatçı Açılışı
HAYIRLI UGURLU OLSUN KAAN ALLAH UTANDIRMASIN YAKISIR SANA KARDESIM

İBRAHİM35'in OBJEKTİFİNDEN RED BELLY -SAYFA8

Aslan bey muazam bir tanıtım acmıssınız ve balıklarınıza masallahları var. Ve cok guzeller, videolarınızı hayranlıkla ızledım. Resımlerınız mukemmel elınızdekı turler sahane ve kalıtelı ve guzeller. Saglıklı hobiler dılıyorum. Basarılar. Saygılarımla.

Bülent ÖNER2014-07-08 21:08:10
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
MERHABA arkadaslar BENDE GELSIM ARTIK SOHBETINIZE BALIK HAKINDA SORUNLARINIZA CEVAP VEREBILIRIM ARTIK SOHBETTE GÖRUSMEK DILEYIMLE ... MOBACI VE KRİZA GOLDCU ALBİNO KİPİLİCİYİM..:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.