-1 (katılmıyorum) butonu istiyorum:)


invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 18:01
Evet aslında böyle bir seçeneğe çok ihtiyacımız var ama bu seçenek bence sadece akvaryum hobisi sohbetleri kısmında olmalı.Akvaryum tanıtımına neden -1 verelim ki?Akvaryum tanıtımı için de özel olarak Facebook'daki gibi beğenenler,beğenmeyenler kısımları olabilir.Bence tanıtım konularında teşekkürler ve +1 tuşları işlev dışı.Tamer Şehitoğlu2012-11-22 18:23:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnadoluSırtlanıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 735
AnadoluSırtlanıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 02:53
Merhaba,konu hakkındaki düşüncelerim şu şekilde.+1 düğmesini kullandığımda açıklama yapmak zorunda değilim çünkü yazılanı onaylıyorum. -1 düğmesini kullandığımda ise nedenini belirtmek zorundayım.Çünkü kendimi beğenmediğim bir fikri karşımdaki kişiyle konuşmadan, tartışmadan kestirip atabilecek kadar bilgili görmüyorum.
Ben çoğu kişi tarafından beğenilmiş bir yazıma nedeni söylenmeden gönderilmiş bir -1 'in vur kaç amaçlı gönderilmiş olduğunu düşünebilirim.Sonrasında kişi tarafından adam yerine koyulmadığımı düşünebilirim.Belki kendim o düğmeyi ilgi çekmek ya da sadece moral bozmak içinde kullanabilirim :)
Son söz olarak;konudaki son yazının kendi yazımın olduğunu ve sebep belirtmeden -1'e basmış onlarca isim gördüğümü hayal ediyorum :) ve şöyle düşünüyorum''konuşarak anlaşabiliriz kırıp gitmeye ne gerek var''.Kırgınlık beğenilmemekten değil galiba diğer fikrin ne olduğunu öğrenememekten. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MahmutCanKaymazÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2012
İl: Karabük
Mesaj: 114
MahmutCanKaymazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 03:36
Katılmıyorsak bir şeye yanlış diyorsak o kişiye yanlışlarını göstermemiz lazım ki bir daha yapmasın hatta kimse bu yanlışa düşmesin sonuçta buraya herkes bilgi almak bilgilerini paylaşmak için geliyor. Bence '' +1 Katıl '' düğmesi de bir eksiklik yaratıyor katılıp geçiyor çoğu zaman insanlar katılmanın yanında arkadaşlarımıza ne kadar ek bilgi verirsek o kadar faydalı olur hobimiz için bizim küçük gördüğümüz bir detay yeni başlayan arkadaşlarımız için içinden çıkamadığı bir sorun haline dönüşebilir bilgi ve tecrübelerimizin mümkün olduğunca paylaşmalıyız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrimiçi

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3496
capodicapiiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 04:17
Sonuçta , " herkes benimle aynı fikirde olursa hata yapmaktan korkarım" diye bir laf var..Herkes +1 diyince pek iyi olmuyor ama -1 dediğinde insanı düşündürür..Neden acaba diye..Böylece araştırma , geliştirme , sorgulama isteği artar bu kişide..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MahmutCanKaymazÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2012
İl: Karabük
Mesaj: 114
MahmutCanKaymazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 04:28
Çok taraflı düşünmek lazım düşman edindiren bir uygulama olur siz -1 dediğiniz için sizi her gördüğünde -1i basacak insanlar olur bunu unutmayın en güzel yorumlarla eliştiriyi dile getirmek

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 09:31
[QUOTE=tosyalı]Mustafa bey arkadaşın biri sizden sonra katılıyorum +1 yazmış bende buna istinaden daha +1 in nasıl kullanıldıgını bilmiyorlar dedim sizde gelmis -1 katılmıyorum olsa kullanırdım demişsiniz nerede yanlışlık nesine katılmayacaktınız.[/QUOTE]
Fatih bey +1'i kullanmayı bilmiyorlar diye yazıyosunuz, ne kadar önemliymiş şu '+1'  anlatında bilelim o zaman memleket meselesi haline geldi +1 bilmeyenler
Ben anlatayım beğenilen bir yazı okunduğunda yazan kişiye pozitif (olumlu) bilgi paylaşımında bulunduğu için 'katıl' yani +1 yada teşekkür edersin, umarım açık ve net olmaya çalışmışımdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 09:37
Yavuz bey bak ne güzel demişsiniz olumlu bir şey yada dogru bir şey söylenmiştir +1 e basarsınız olur biter ama bunu yapmak yerine konunun hemen altında bir mesaj vardı yönetim silmis mesaj aynen budur: katılıyorum +1 bende buna istinaden yazdım haksızmıyım sizce.

Mesaj sadece buydu : katılıyorum +1

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mddoganÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2009
İl: Konya
Mesaj: 123
mddoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 10:38
Arkadaşlar bu forum neticede bir çeşit bilgi paylaşımı. Çoğumuz konular açıp forum üyelerinin görüşlerine başvuruyoruz. Her şey yaptığımız hobiyi daha ileriye götürüp daha güzelini yapabilmek için. Bunların gerçekleşebilmesi için illaki eleştirinin de olması gerekir. İlk defa farklı bir türü besleyen birinin her şeyi % 100 doğru yapamayacağı aşikar. Kaldı ki kendi fikirlerinin de değerlendirilmesini istemek en doğal hakkı. Yoksa herkesin +1 almak hoşuna gidecektir. Ama forumda yazılan bir konu veya bilgi yanlış ise; ne yapmak lazım. Kişileri rencide etmeden -1 demek bence daha akıllıca. Zaten bazı üyelerimiz konularla ilgili katılmadıkları yada yanlış olduklarına emin oldukları bir konuda acımasızca eleştirmekten geri durmuyorlar. Karşı cevap derken konu gereksizce uzayıp gidiyor. Ben bu şekilde, sert eleştirilerinde azalacağı kanısındayım. -1 alan kişi gerçekten bu hobiyi daha iyi yapmaya çalışıyorsa özel msj ile nedenini rahatlıkla öğrenebilir, tabi isterse.

Mehmet kardeşime son derece katılıyorum. Konu bence formun bir eksiğini kapatacaktır.

Hatta belki şu yapılabilir suistimal edileceği düşünülüyorsa, belli bir msj sayısına ulaşan yada yarışmada derece alan yada yönetimce bir şekilde bunu hak ettiği düşünülen üyelere bu hak tanınabilir. 
Sizce de +1 ler hiç suistimal edilmiyor mu? tamamının yerinde kullanıldığını mı düşünüyorsunuz?  Herkese iyi forumlar, hayırlı cumalar..............
mddogan2012-11-23 10:44:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 13:46
[QUOTE=Onur Yıldız]Merhaba,
Bir mesaja fazladan bilgi veya görüş belirtilmeyip sadece katılınacaksa, teşekkür veya tebrik edilecekse; mesajın altındaki +1 , Tebrik Et ve Teşekkür Et tuşları kullanılmalıdır. Böylece diğer bilgi ve görüşlerini paylaşanların mesajı arada gözden kaçmayacaktır ve konu daha derli toplu olacaktır.
(Bakınız: Forum Kuralı 2-12).Teşekkür ederiz.
[/QUOTE]

Onur bey , 10 üzerinden 8 numara bir kural.Ama diğer bilgi ve görüşlerin kaybolmaması için butonların yanına MAŞAALLAH butonu da konulsa 9 numara bir kural , -1 de konulursa 10 numara kural olur ki: Böylece diğer bilgi ve görüşlerini paylaşanların mesajı arada gözden kaçmayacaktır ve konu daha derli toplu olacaktır kuralı o zaman işleyecektir.Burda orcrist nickli arkadaşıma katılıyorum.

[QUOTE=orcrist]
Mehmet Bey'in önerisine kesinlikle katılıyorum,
Ya "-1 Katılmıyorum" butonu eklensin ya da
 "Teşekkür Et", "Tebrik Et", "+1 Katıl" butonları yanında;
"Alkışla", "Pofpofla", "Aferin", "Süpersin" butonları da konulsun  tam olsun ...
[/QUOTE]

[QUOTE=umit06]Katılmıyorum butonu konulsun ama katılmadığı kişide oluşan sorunun açıklamalı örneği olmalı herkese -1 koyalım ama o kişinin sebebini de belirtmek lazım yoksa olumsuz olan davranışını nasıl olumlu yöne doğru çevireceğiz bence daha doğrusu cevap yazmak. saygılar[/QUOTE]

Ümit bey , baştada belirttiğim gibi -1 (katılmıyorum) butonuna her babayiğidin basamayacağı butondur.Sayfada neden diye sorulduğunda ya bilgisini , ya tecrübesini tecrübelerini konuşturması gerek.Cevap vermediği taktirde olmayan bilgisini , olmayan tecrübesini konuşturmasın.

Kaçak dövüş yok , -1 dendiyse cevap alınacak , verilecek .


[QUOTE=İsmail YILDIRIM]Merhaba; genelde ilgimi çeken konular hakkında yazılanların tamamı okurum. Yazılanlardan beğendiklerim olursa +1 katıl butonunu kullanırım, ama bazen hiç de katılmadığım konular çıkıyor, kişilik olarak insanlarla negatif olarak polemiğe girmek istemeyen bir yapım olduğu için beğenmediğim yazılara yorum yazmak istemiyorum.
-1 butonu olduğu takdirde en azından o konudaki beyanlara katılmadığımı belirtebilirim, bu nedenle de olumsuz fikir beyanlarımı yazmadığım için polemik de olmaz, yazışmalar da uzayıp gitmez. Genelde bu tür olumsuz fikirler yazıldığında tartışma uzayıp gidiyor konudan tamamen uzaklaşılıyor, ama sadece -1 butonu kullanıldığı takdirde gereksiz yazışmaların da önüne büyük oranda geçileceği düşüncesindeyim.
Düşüncesine katılmadığım arkadaşım nedenini merak eder de özel mesajla sorarsa ona tabi ki neden katılmadığımı açıklarım.
Bence bu uygulama yazıların gerçek amacından ve gereksiz yazışmaları çok büyük oranda azaltacağından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu da bu şekilde tartışma çıkan konuları incelenseniz 5-10 sayfa yazılardan görebilirsiniz, bazen bakıyorum bir sürü tartışma, kalp kırma oluyor ama öbür türlü tartışma konusu kısa ve öz kalacağından okuyan insanlara da eziyet olmaz kanısındayım.
Bolu'dan saygı ve sevgilerimi sunarım.
[/QUOTE]

İsmail bey , belli bir konudan tartışılırken 1-2 sayfa sonra , konu tartışmasından çok şahıs tartışmasına dönüyor.Bilgi tartışması değil.Son derece haklısınız.Ama -1 sebebinin bilgi veya tecrübelerimiz doğru veya yanlış olabilir , cevap olarak Ö.M den değil düzeyli bir şekilde sayfada -1 sebebini belitmek gerekiyor.

[QUOTE=Tamer Şehitoğlu] Evet aslında böyle bir seçeneğe çok ihtiyacımız var ama bu seçenek bence sadece akvaryum hobisi sohbetleri kısmında olmalı.Akvaryum tanıtımına neden -1 verelim ki?Akvaryum tanıtımı için de özel olarak Facebook'daki gibi beğenenler,beğenmeyenler kısımları olabilir.Bence tanıtım konularında teşekkürler ve +1 tuşları işlev dışı.[/QUOTE]

Tamer kardeşim , herkes akvaryum kurarken maddi durumuna göre yaptırıyor.Kimisi 1 m.lik kimisi 10 m.lik akvaryumlar , kimi hesaplı kimi pahalı malzemelerle akvaryumunu donatabilir.Burda maddi durum , imkan ve yer meselesi geçerli olduğu için herkesin akvaryumu bana göre 10 numaradır.Lüks bir akvaryum yapan birini tebrik ediyorsak , 50 cm lik akvaryum kuranıda tebrik etmek lazımdır.

Dış görüntü olarak çok alalade , hiç hazedilmeyen akvaryumlarda çok kaliteli balıkların beslendiğini ve bakıldığını gördüm , görmüşsünüzdür.

Usta olan malzeme aramazmış.Bilmeyende malzeme yok ki dermiş.Sanmaki çok kaliteli görünen akvaryumlarda çok iyi balıkların bakıldığını.Bakmak değil bakmak önemlidir.

[QUOTE=AnadoluSırtlanı]Merhaba,konu hakkındaki düşüncelerim şu şekilde.+1 düğmesini kullandığımda açıklama yapmak zorunda değilim çünkü yazılanı onaylıyorum. -1 düğmesini kullandığımda ise nedenini belirtmek zorundayım.Çünkü kendimi beğenmediğim bir fikri karşımdaki kişiyle konuşmadan, tartışmadan kestirip atabilecek kadar bilgili görmüyorum.
Ben çoğu kişi tarafından beğenilmiş bir yazıma nedeni söylenmeden gönderilmiş bir -1 'in vur kaç amaçlı gönderilmiş olduğunu düşünebilirim.Sonrasında kişi tarafından adam yerine koyulmadığımı düşünebilirim.Belki kendim o düğmeyi ilgi çekmek ya da sadece moral bozmak içinde kullanabilirim :)
Son söz olarak;konudaki son yazının kendi yazımın olduğunu ve sebep belirtmeden -1'e basmış onlarca isim gördüğümü hayal ediyorum :) ve şöyle düşünüyorum''konuşarak anlaşabiliriz kırıp gitmeye ne gerek var''.Kırgınlık beğenilmemekten değil galiba diğer fikrin ne olduğunu öğrenememekten. 
[/QUOTE]

Arda bey , son derece haklısınız , zevkine , sebep belirtmeden -1 olacak.Ama olmaması lazım. -1 diyecek kişinin , muhakkak ki cevap vermesi lazım.Söyleyeceği doğru veya yanlış olabilir.Burda önemli olan doğruyu bulmaksa lazımsa söylenmesi gerek.

Sayın yöneticiler ,  daha iyi bir formül düşüneceklerdir. Teşekkürler.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 14:00

Nacizane düşüncem ;

Katılmadığımız ya da yanlış bir bilgi içeren yoruma -1 koymak yerine , yorumda bulunan kişiyi yorumlarımızla doğruya sevketmek daha iyi bir adım olacaktır. Aynı zamanda yapmış olduğunuz yorum sayesinde birçok kişi bilgilenecektir. Baktınız hala yanlışı uygulamakta ısrarcı , ozaman "Hata Var" butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 14:22
Ben de yaklaşık aynı fikirdeyim ama tanıtım forumlarında teşekkür et +1 katıl tuşlarının işlevi yok bunu da belirtmek isterim.Neye teşekkür ediyor kişi tanıtım yapıldığına mı göz ziyafeti sunulduğuna mı.Ya da neye +1 diyor.Bence dediğim gibi youtube daki gibi like ve dislike butonları olmalı(tabi Türkçe).Tanıtım butonlarının beğenenler beğenmeyenler kısmı olmalı.Bence bu o konuya olan ilgiyi arttırır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 15:51
-1 seçeneği pek çok fikir yazacak kişiyi ''yazım tembelliğine''sevk edebilir.
Sonuçlarını kimse bilemez.
Deneme süresi vermek gerek 1 ay gibi.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 16:43
[QUOTE=M.Tuna]-1 seçeneği pek çok fikir yazacak kişiyi ''yazım tembelliğine''sevk edebilir.
Sonuçlarını kimse bilemez.
Deneme süresi vermek gerek 1 ay gibi.


[/QUOTE]
Yorumların hepsini okudum, uygun gören var, görmeyen var ama arkadaşın dediği gibi en azından 1 ay gibi bir deneme süresi olursa sonuçları görülür ve ona göre bir karar verilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ringoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9364,1[/B] [B]8772,2[/B]
Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1288
ringoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 14:21
Konuya şans eseri rastladım.

Aslında ben de zaman zaman -1 bir gibi bir butona ihtiyaç duyuyorum.

Bazen yarım sayfa teknik bir bilgi içeren bir bilgi yazıyorsunuz, iki üç mesaj aşağısında bir bakıyorsunuz konuyu okumamış ve yeterince bilgi sahibi de olmayan biri şu şöyle bu böyle olur deyiveriyor. Söylediği herşey yanlış, inanç kategorisinde yer alan şeyler oluyor.

Böyle bir kişiye cevap vermek çoğunlukla yersiz de oluyor. Bilmediğinin farkında olsa öğrenecek zaten. Yazılanları okusa o da yetecek.

Dolayısıyla böyle durumlarda -1 butonu olmasa da en azından KATILMIYORUM butonu olsa isabetli olabilir gibi geliyor.

Tecrübeli hobiciler de bu butonu kullanacağından konuyu yeni okuyacak tecrübesiz bir üyenin hangi bilginin daha doğru olduğunu anlaması da kolaylaşacaktır.
Neden katılmadığınız sorulursa da zaten cevabı verilir.

Birçok hobici verilen bilgi doğru olduğunda zaten bilinen bir şey gibi bir düşünce ile +1 butonunu kullanmıyor. Ama verilen bilgi yanlışsa KATILMIYORUM butonu daha sık kullanılabilir. Yeni bilgi edinmeye çalışan hobiciler de böylelikle doğru bilgiye daha emin ulaşabilir.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir