10-15 LT


hasanbasriÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 36
hasanbasriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 21:00
Selamun aleyküm arkadaşlar bende 10-15 lt akv. var.Bunda lepistes molly velifera plati kılıçkuyruk yavrularını beslemek istiyorum.Isıtıcısı falan var. Sizce kum ve bitki erekirmi acil cevap beyler sağolun şimdiden 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hak45Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Manisa
Mesaj: 228
hak45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 02:17
Aleyküm Selam kardeşim.yavru besleyeceğin için kuma gerek yok.temizlik açısından da boş olması iyidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2777
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 22:12
Kum olursa temizlik açısından daha kolay olacaktır. Çünkü kum olan akvaryumlarda kumdaki bakteriler dışkıları parçalayacaktır. Bunun yanında bitki de suyun temizliğine katkıda bulunacaktır. Ben kum tercih ediyorum. Yavru akvaryumlarım dahil hiçbir akvaryumda dip çekimi yapmıyorum, dışkılar bakteriler tarafından sürekli parçalanıyor. 

Diğer taraftan kumsuz, dekorsuz akvaryumlarda yavru büyüten insanlar da var, düzenli dip çekimi ile su kalitesini yüksek tutuyorlar. Aslında burada önemli olan kendi işleyen düzeninizi oturtmanız, şöyle yapmak en iyisi diye bir şey söyleyemem, hangisi sizin için işliyorsa onu yapın. Şöyle bir taktik verebilirim, kumlu da olsa, kumsuz da olsa minik saksılar satılıyor. Bu minik saksılara subulata tarzı hızlı büyüyen ışık ihtiyacı az bitkiler dikip yavru tankına koyarsanız suyun temizliğine katkıda bulunursunuz, saksıda olduğu için de pratik olur. 

  Bir diğer taraftan da velifera, kılıçkuyruk gibi balıklar çok fazla doğurur, ideali en az 1 erkek 2 dişi olduğu için en az 2 velifera 2 kılıç doğuracak sanırım, bunların yavruları 15 litreye sığmaz, ilk ay bir şekilde çok iyi bakımla idare etseniz bile 2. ay yeni yavrular gelecek, o zaman sıkıntı büyüyecektir. Forumun arama bölümünden saklama kaplarını, hangilerinin uygun olduğunu araştırıp alternatif ve ucuz yöntemler edinmenizi tavsiye ediyorum, zira 15 litrede bu balıklar sıkıntı çekecektir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir