100 litre cama cam akvaryum


erdil88Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
erdil88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 21:04
Merhabalar,

Uzun zamandır akvaryum konusunu arastırıyorum ve sonunda akvaryumumu almaya karar verdim 100 litre civarında bir akvaryum alacagım, yalnız bu konuda bir tereddutum var, normalde pet shoplarda hic 160-180 lira asagısına 80cm lik bir akvaryum gormemistim, gecenlerde ilanlar kısmında 75 liraya cama cam akvaryum ureten bir pet shop buldum, neden bu kadar fark var arada cok merak ettim acaba diger 160 - 180 lira olanlar cam yerine farklı bir malzemeden mi yapılıyor yoksa pet shopların ve aracıların koydugu kardan mı kaynaklanıyor, bir de cam olmasının uzun vade de bir sıkıntısı olur mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 21:07
Akvaryum imalatların da standartlar var. Profesyonel üretimini yapanlar kaç litrelik bir akvaryuma ne kadar cam kalınlığı gerekir, kayıt- kuşak ve rodaj gerekli mi bilirler. Akvaryum cam aralığındaki silikon payı 1 ila 3 mm arasın da olmalıdır. İmalatçı bunu ayarlayabilecek marifeti, teknik donanımı olması lazım. Zaten akvaryumlar da silikonun da bir ömrü var. Yani yapılan bir akvaryum ila-nihai olamaz, ekonomik ömrü var. Zaman içerisin de slikonlar da çürüme ve deforme başlar. Akvaryum da tuz, kimyasal kullanılması ve akvaryumun susuz kalması bu süreci çabuklaştırır. İşte bu süreyi profesyonel üretimciler 5 yıl olarak söylerler. Yaptıkları akvaryuma dikkat edilirse 5 yıl garanti verirler.



Akvaryum, malının arkasın da duran ve en az 5 yıl garanti verebilen birinden alınmalıdır.

Akvaryum alınırken dikkat edilmesi gereken noktalar; 

İmalatçı için
Profesyonel imalatçı olduğundan emin olunmalı.
Akvaryuma en az 5 yıl patlama riskine karşı garanti verebilmesi.
İmalat için teknik donanımının olması.
Kullandığı silikon mutlaka görülmeli (sista marka akvaryum slikonu tercih edilmeli)


Akvaryum için
Camın kalitesi
Ebad ve su kapasitesine göre cam kalınlığı
8 mm ve yukarı cam kalınlığı için Rodaj mutlaka olması
Cam aralarında ki slikon payına dikkat edilmesi
Kayıt ve kuşağın olup olmadığına dikkat edilmeli(http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumlar_da_kayit_-_kusak_nedir_k258618.asp)

Akvaryum yaptırırken kesinlikle ucuz diye üç kuruşu kar sanmayın, patladığın da hem sizin hem de komşunuzun canı yanar, bunu unutmayın.

Saygılarımla,


ERCAN AKYÜZ ...ALINTIDIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chrysophlaxÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 52
chrysophlaxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 21:17
Erdil kardesim, akvaryumlar zaten camdan yapilirlar. Ancak istisna olarak flexiglass ya da sert plastikten yapilmis akvaryumlar vardir. Fiyat konusunu belirleyen faktorlerden birisi cam kalinligidir. Fiyati etkiler. Diger bir etken mobilyali yada mobilyasiz olusudur. Bir digeri kapaginin olup olmamasi ve ne tur bir kapak olusudur. Kayit kusak olup olmamasi da etkendir. Bahsettigin gibi akvaryumcularin da muhakkak kar paylari vardir isin icinde.
Senin almayi dusundugun akvaryum hacmi icin cam kalinligi ve kayit kusak konusunu pek onemsemene gerek yok. Ama guzel bir kapakli tank secersen ileride yapmak zorunda kalacagin ekstra islerden kurtulmus olursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafailkerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 434
mustafailkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 21:20
Hazır akvaryumlar akvaryumcunun eline geçene kadar çok insanın elinden geçtiği için fiyat artıyor.Ama beta akvaryum diye marka var çok kaliteli ürünleri var.Ama kaliteli bir özel üretimcinin yerini hiçbirşey tutamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdil88Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
erdil88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 22:56
Cevaplarınız icin tesekkurler, peki 100 litrelik bir akvaryuma kayıt/kusak koymadılar rodajlamadılarsa patlar mı? 100 litre riskli mi olur? bir de bakında direk kusaklar belli olur mu? erdil882011-11-22 22:56:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvrenErsoyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 162
EvrenErsoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 23:26
[QUOTE=erdil88] Cevaplarınız icin tesekkurler, peki 100 litrelik bir akvaryuma kayıt/kusak koymadılar rodajlamadılarsa patlar mı? 100 litre riskli mi olur? bir de bakında direk kusaklar belli olur mu? [/QUOTE]

Merhabalar Erdil bey, bende bazı soru işaretlerinize destek amaçlı birkaç cümle yazmak istiyorum.


1- Öncelikle fiyat farkı yerine, kalite farkına odaklanmanız gerekir.

2- Çin den gelen alışveriş merkezleri gibi dış cephelerde kullanılan kalitesiz camlardan yapılan akvaryumların camları çok ucuzdur.Akvaryum küçük veya büyük olmasından çok bu konuda akvaryumun bulunduğu ortamdaki insan güvenliği için kaliteli cam kullanılmalı.Tabiki, sağlıklı balık ve olumsuz durumlar ile karşılaşmamak da önemlidir.

3- Üst kapakta kullanılan mobilya kalitesi, plastik, alüminyum doğrama v.b ürünler fiyatı etkiler.

4- Akvaryumunuzda kayıt kuşak olmalıdır.Kum kullanımı ve mobilya (taç) giydirme ile kayıt/kuşaklar görünmez.

5- Rodaj: Akvaryum güvenliği değil, insan sağlığı ve görsellik olarak yapılan bir işlemdir.Cam kenarlarının zımparalanma işleminin mekanizasyon sistem tarafından yapılmasıdır.Törpülenmiş, prüz olmayan cam kenarlarına bu işlem uygulanır.Sadece temperli camların kenarlarına uygulandığında çok ufak sert darbelerde kırılmayı engeller.Ama bu durum gözle görülen veya önemli bir faktör değildir.

Son olarak akvaryum kurulumuna başlamadan önce, akvaryum.com forum konularını vakit buldukça okuyun.İlk kurulumda yapılması gerekenleri araştırın.Çok soru sorumak yerine lütfen çok okuyun.Hem öğrenin, hem hobiye daha sıkı bağlanmanız için faydalı olacaktır.Lütfen cümlelerimi yanlış anlamayın.Bir çoğumuz küçücük fanuslar ile başladık.Kendinize iyi bakın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdil88Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
erdil88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 00:33
Cevabınız için çok teşekkür ederim, ben en iyisi akvaryumun nasıl ve ne malzemeden yapıldığını guzelce bir arastırayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir