ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chrysophlax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2009 14:19
Son Ziyaret:
23 Ekim 2012 09:25
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sedat Esen
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1980
Yaş:
43
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


"Actions speak louder than words."

SON 10 MESAJI

Vestel Akvaryum
[QUOTE=msdevin]
O plazma televizyon normalde bozuk :) görsellik olması icin durmaktadır. Ben denizli vestel yetkili servisi sorumlusuyum. göze hitaben takıldı. balıklar benimd degil normalde saban beye ait ama artık degişikliler yapılacak büyük ihtimal yeni yerimizde 3 tane bundan büyük akvaryumumuz olacak ve onların icine dagıtılacaktır balıklarımız
[/QUOTE]

Plazma televizyonun akvaryumun ustunde ne gibi bir gorselligi olur anlamadim.
Diger arkadaslarin dedigi gibi uyumsuz turler ile karmakarisik bir tank olmus. Hacminiz cok iyi umarim ileride iyi bir kurulum yaparsiniz.
Akvaryum suyunda elektrik ?
Bak yaşın daha çok küçük benden sana abi tavsiyesi, elektrik bu şakaya gelmez, böyle saçma sapan yöntemlere kulak asıp da hayatını tehlikeye atma. Kaçak yapan ekipmanı tespit edemiyorsan eğer HEPSİNİ ÇÖPE AT GİT YENİSİNİ AL. Kendini de evindeki diğer insanları da tehlikeye atma.
Bambuya sarılı Java Moss!
Ben bambuya butunlesmis halde bulunan mossu nasil tamamen sokecegimi sormustum onun cevabini ariyorum. Uzayan parcalari cekip koparirsam cok kayip yasayacagim cunku. Bunun bir yontemi var midir yok mudur bilmedigim icin sordum zaten. Siz bilmiyorsunuz anladigim kadariyla.
Bambuya sarılı Java Moss!
Herkese Selamlar!
Elimde bambuya sarili bir sekilde ve gelisimi cok iyi bir java moss var. Bunu bambudan sokup kayaya ya da kutuge sarmak istiyorum. Benim sorum su: Mossu bambudan nasil sokebilirim? Mossdan bir parca alip herhangi bir kayaya cikmayacak bir sekilde  ilistirdigimde bir gun icerisinde kayaya yapisiyor.
Yardimci olursaniz sevinirim.
Saygilar.
Anubias
Bitkin anubias degil echinodorus. Koklerini kuma gommen gerekiyor. Sivi gubre takviyesi yapmaya basla. Bu konuda daha tecrubeli arkadaslarinda baska tavsiyeleri olacaktir muhakkak.
65litre melek tankı
Melek baligi icin en az akvaryum yuksekligi 40 cm. onerilir.
Aldım :)
Bilgehan kardesim, yeni bir kurulum yapiyorsun o yuzden hic acele etme. Oyle yangindan mal kacirir gibi akvaryum kurulumu yapilmaz. Bu is biraz da sabir isidir ondan sonra keyifle devam ettirirsin. Oncelikle hangi tur bakacagina kesin bir sekilde karar ver. Anladigim kadariyla bitkili canli doguran kurulumuna daha meyillisin. Ondan sonra taban malzemeni ve kullacagin bitki ihtiyaclarini degerlendir. Bu konularda forumdan bol bol bilgi elde edebilirsin. Oyle 24 saat falan degil bence 1 hafta balik koyma suyun iyice otursun. Hem gide gele nasil bir dizayn yapacagin konusunda da fikirlerin netlesir.
Yavas yavas keyfini cikararak yap bu isleri. Sonra karsina gecip keyfini cikarirsin.
Akvaryumum Beyaz Kumdan Bulandı Napmalıyım?
Oncelikle imza kismina ismini yaz ki sana isminle hitap edelim. Kumun cinsi hakkinda hicbir bilgi yazmamissin. Asagidaki mesajlari okursan yardimci olacaktir.
Anubias
Omer kardesim yukaridaki mesajimda da belirttim. Bitkini kokuyle birlikte fotografla oyle kesin  bir yorum yapalim. Ama sendeki bitki %90 echinodorus, yani anubias degil!
Akvaryum suyunda elektrik ?
[QUOTE=Zuckar]Kacak değil polarizasyon fişleri prizlerde ters çevirin ve her akvaryuma giden fişi söküp tek tek fişleri prize takın ve kontrol kalemi ile bakın eğer yanıyorsa fişi ters çevirip tekrar kindik edin ve her fişe bunu uygulayarak yapın ve bir daha temizlik esnasında soktuğunuz olursa aynı yönlerde takın. Hatta prizi ve fişi oje ile işaretleyin doğru yönleri.
[/QUOTE]

Abdullah bey, 4 senelik muhendislik egitimim ve 9 senelik meslek hayatimda ya ben birsey ogrenemedim ya da sizin bildiginiz cok sey var. Simdi ne alakasi var fisin yonuyle. Alternatif voltaj da cihazinizi fise hangi yonden taktiginizin hicbir onemi yoktur. Bahsettiginiz kutuplanma dogrultulmus devrelerde devrelerde gecerlidir. Lutfen yanlis bilgilendirme yapmayiniz. Ojeyle isaretleme falan! Fisin yonunu ters cevirdiniz diyelim elinizi suya soktugunuzda yine sonuc carpilma olacaktir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.