100 litre canli doğuran


BedirhanGSÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 6
BedirhanGSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 19:33
Oncelikle merhaba arkadaslar 100 lt canli doguran akvaryumuna kumundan bitkisine kayasindan baligina yardim istiyorum lutfen yardim edin simdiden tesekkurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan AslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 469
Serkan AslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 19:58
Kum olarak silis veya hagen, canlı olarak lepistes, moli, kılıc kuyruk, neon tetra, çöpçü, cüce vatoz... olarak karma yapabilirsin mangrow ve yati kökleriyle dekor yapabilirsin köklerin üzerine moss bitkisi sarabilirsin yavrularada saklanacak yer olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut81Çevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1178
Umut81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 20:33
Kum olarak Aqua clay bitki kumu Siyah Hagen Kum Ve Torf Karışımı Yeterlidir 5-7 cm arası Eldoea,Saz,Gül,Limon,Moss,Su mercimeği,Pisita gibi bitkiler Mangrov Kökleri,10-15 Bireylik bir Neon Tetra Grubu Özel Irk Lepistesler Molly'ler Platy'ler  yeterlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 09:51
Hiç devreye girmeyecektim ama;

Kum olarak bitkiye uygun Kuvarz kumlar alabilirsiniz. Hagen önermiyorum çünkü Canlı Doğuran akvaryumlarının olmazsa olmazı Corydoras çöpçülerinin ağzına takılıyor ve balık çıkaramıyor. Tabana ekstra bir katman yapmak şart değil, torf v.s. kullanımı sizi yorar ve gerek de yok zaten.
Saatte 500-700 Litre devirdaim yapan bir dış filtre almanızı şiddetle öneriyorum. Bu sayede akvaryumunuz için gerekli olan bakterilere en iyi şekilde bakmış olacaksınız ve sabit su şartlarınız olacak. Önerim Tetratec Ex 700 dış filtre.
50-60 watt'lık bir bitki floresanı karması yapıp başta basit, daha sonra daha kaliteli ve gösterişli bitkiler ile kurulum yapabilirsiniz. İlk başta Tilki Kuyruğu, Elodea, Saz, Anubias, Java Yosunu, Bacopa gibi bitkilerle başlayabilirsiniz. İkinci adımda konuşuruz.
Akvaryumda kullanacağınız dekor olarak;
Mangrove kökü koymasanız daha iyi. Koyacaksanız da iyice kaynatıp bir güzel kurutun ve büyük bir kök kullanmayın derim. Suyun PH'sını düşürür ve yumuşatır. Bu Tetralar için iyi olsa da Canlı Doğuranlar için uygun değildir. Dolayısıyla Tetralar ve Canlı Doğuranların su şartlarının birbirine zıt olduğunu öğrenmiş oldunuz. Yani 100 Litrelik bir Canlı Doğuran akvaryumuna koyabileceğiniz tüm türler:

1: Lepistes / Endler (ikisinden biri)
2: Molinezya (sphenops / latipinna / velifera - üçünden biri)
3: Plati (maculatus & variatus)
4: Kılıçkuyruk
5: Corydoraslar (Komando & Bronz & Panda & Sterbai & Matae......)
6: Cüce Vatoz
7: Garra rufa (büyüdüğü zaman sorun çıkarabilir)
8: Otocinclus affinis
9: Nerite Salyangoz (Zebra & Onion & Horned)
10: Elma Salyangozu (Kılıçkuyruk konulursa Elma Salyangozu konulmamalıdır)
11: Helena Katil Salyangoz
12: Ramshorn
13: Poso türleri
14: Karidesler (Tercihen Kiraz / Mavi inci / Beyaz İnci & Amano)
15: Meksika Cüce Kereviti
16: Bazı özel türler (hakkında konuşabiliriz).

Buradaki türlerden 2'şer tane olsa zaten akvaryumunuz tıka basa dolacak. Başka tür aramaya gerek yok yani. Yine de aşağıdaki resimli konuya bir göz atın derim:

 Canlı Doğuran Akvaryumu Için Balık Seçenekleri

Bu da 200 Litre Canlı Doğuran Akvaryumum:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=I2omg7Gxp3o&feature=player_detailpage[/VID]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2775
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 15:39
[QUOTE=umutgunay]Hagen önermiyorum çünkü Canlı Doğuran akvaryumlarının olmazsa olmazı Corydoras çöpçülerinin ağzına takılıyor ve balık çıkaramıyor. 

[/QUOTE]

Bu söylediğinize çok aklım takıldı Umut bey, benim akvaryumum dere kumu ve siyah hagen kum karışımı ve 6 adet cory var, ve kum neredeyse 7-8 aylık olduğu için dokunmak istemiyorum. Mevcut kumun üstüne dediğiniz kuvarz kumdan 1-2 cm koyarsam çöpçüler için yeterli olur mu? Bir de hagen kum diye bir şeyin olmadığını, siyah kuvars kumun hagen diye satıldığını okumuştum. Kuvars kum dediğiniz tam olarak nedir, şu linkteki hagen midir, kuvars kum mudur?




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 16:27
Selam Mert dostum. Çöpçüler için en iyi kum aslında silis kum, o da bitkiye problem çıkarıyor. Hagen Kum diyince kalıplaşmış bir şey var burada. Hagen aslında bir marka. Hagen markasının en bilindik ürünü de siyah kuvarz kum'dur. Cam kırığı gibi sert keskin yüzeyli olan bitki kumu. Ben akvaryumumda ondan kullanmadım, çöpçülerin ağzına takıldığını çok kez okudum. Yüzeyi keskin olduğundan takılıyor ve çıkarmakta zorlanıyorlar. Bildiğim kadarıyla sadece siyah kuvarz kumda oluyor, diğer kumlarda bu durum başına gelmiş birini hiç görmedim. Aslında kendi akvaryumumda başka bir markanın kuvarz kumunu kullanıyorum. Hagen'inkine çok benziyor ama o kadar keskin yüzeyli değil. Bir sorun olmadı. Esas hageni çöpçüsüz nano akvaryumumda kullanıyorum.
Hagen durumunu anlatabilmişimdir umarım. Yani kısacası Hagen marka, bilindik ürünü siyah kuvarz kum. Cam kırığı gibi olan kum. Başka markaların da bu ürünü var, birebir aynısı ama Hagen diye geçer. "Kağıt mendil" demek yerine "Selpak" demek gibi bir şey yani.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir