100 Lt Bitkili Balikli Akvaryumum


citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 11:01
Elinize sağlık,başlangıç için bence başarılı bir akvaryum olmuş. Birde malzeme ve bitki yokluğundan bahsetmişsiniz. Kumunuz her ne kadar hava almaya müsait gibi görünsede,anubiasınızı tamamen kuma gömmeniz sorun çıkarabilir. Yurt dışına bitki gönderiyor olmakta ülkemiz adına sevindirici bir gelişme olmuş. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serhanuygurÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 55
serhanuygurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2011 08:02
Teşekkürler,  anubiaslarım kayalara bağlı duruyor, ama büyük olan gelişimni gösterdikçe gövdesi uzama yöüne doğru kuma girdi ve geri çıktı, aynı şekilde yaprak vermeye devam etti, bende hiç çıkarmadım.. Hoş şimdi çıkardımyerinden çunku hem bitkilerimdeki bazı sağlıksız durumlardan dolayı hem de tekrardan tasarıma gitmemden dolayı yerlerini değiştiriyorum bitkilerin.

Tutkulu bir akvaryumsever olduğumdan dolayı, her türlü engeli aşıp Türkiyeden uçak kargosu ile Türkmenistan'a büyük partiler halinde bitkiler getirttim. (birçoğu, özellikle de kırmızı renkli olanların hepsi öldü. Sağlam türler ayakta kaldı)  Şimdi akvaryumumda, buradaki akvaryumcuların vs elinde olmayan bitkilerim var (her ne kadar ülkemizde bunlar rahatça bulunsa da )    

Burada piyasada Anubias ve birkaç tür uzun saz cinsinde bitkilerden başka bişey bulunmamakta.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir