100 X 40 X 50h Bitkili/karides Tank Kurulumu


sheythansÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 20
sheythansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2017 02:37
[QUOTE=AlperAskan][/QUOTE]

Şu an amaç sadece görsellik, bitkili yolculuğumdaki acemiliğimi atıp, keyifle karşısına geçip kahvemi yudumlarken izleyebileceğim bir tank..

Düzeni oturtup bitki gelişimini sağlayabilirsem, dediğiniz gibi hobime katkı sağlamak amaçlı 100-150 litre civarı ikinci bir tank daha kuracağım ve o tankı da sadece çok istediğim siyah kristal karideslere ayıracağım.. Yeni yolculuklar lazım.. :)

Teşekkürler.

[url=http://hizliresim.com/0lYQ9D][img]http://i.hizliresim.com/0lYQ9D.jpg[/img][/url]

Son halimiz budur. Yine kafamdaki çizgiyi tam oturtamadım ama, yoruldum epey.. [:/]

Elimdeki mevcut bitkiler ile devam edeceğim şimdilik..

[QUOTE=mrah]Mumkunse o aydinlatmayi tanktan daha yukari tasiyin yada dimmer varsa gucunu dusurun. Yoksada 50w civarlarina cekin bir sure gozlemleyerek devam edin 72w 50h olsada kucumsencek bir rakam degil. Gubreleme yapmaya 1. gunden baslamanizin hic bir sakincasi yok, tam aksine yapmamak su anki gibi sorun bile olabilir. Ihtimaller arasinda secim yapmak gerekirse ben sorun olmayacak olani secerdim ve seciyorum oneririm. :) Ben de sizle ayni sorunu yasadim ilk bitkili tankimda, ivir zivir 1 ay beklemeler falan derken bitkileri kaybediyordum. Ilk oldugunda oluyor boyle sorunlar ogrenmenin farkli bir sekli buda.

[/QUOTE]

Emrah hocam, ilk bitkili kurulumunuzu zevkle izledim.

Elimdeki mevcut bitkiler ile deneme yapacağımdan, az miktarda cuba, parvula, yosunlu kısımlarını temizleyip duru sudan geçirdiğim biraz hemianthus micra ve bir kaç moss çeşidim var. Bu sefer dediğiniz gibi gübrelemeye hemen başlayacağım ve ilk hafta 72 değil de 36 watt aydınlatma ile ilerleyeceğim.

JBL proflora start set'in kutusundan Ferropol ve Ferropol24 gübreleri çıktı. İlk etapta kullanım için bunları tercih etmeli miyim yoksa direk kendi hazırladığım solüsyonlar ile mi devam edeyim? Ne önerirsiniz?

Beğenenler: [T]103993,AlperAskan[/T][T]138460,ttopay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sheythansÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 20
sheythansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2017 14:46
Tekrar merhaba,

Tankımın son halini eklemek istedim.

Bu ikinci kurulumun 5. günü. Genel durumu maddelemek gerekirse;

[B][K]1.[/K][/B] İlk hafta olması sebebi ile 72 watt power led armatürün 36 watt'ı devrede. 4s açık - 3s kapalı - 4s açık olacak şekilde ışık veriyorum tanka.
[B][K]2.[/K][/B] Kurulum gününde Bioplan bakteri kültürü ekledim tanka. Bu ürünün bakterilerin gelişimi hızlandıran bakteri yemleri gibi ürünlerle alakası olmadığını, direk canlı mikroorganizmaları tanka sunduğunu, tanka direk bakteri takviyesi yaptığını söylediler ki, prospektüsünde de bunlar yazıyor.

[url=http://hizliresim.com/O0nR80][img]http://i.hizliresim.com/O0nR80.jpg[/img][/url]

[B][K]3.[/K][/B] Co2 için Ista'nın max mix reaktörünü aldım. Sanırım Co2 yi daha hızlı çözüyor. Dış filtre çıkışına bağladım.
[B][K]4.[/K][/B] Bugün itibarı ile yavaş yavaş gübrelemeye başlayacağım.
[B][K]5.[/K][/B] Düzenli su değişiminden midir bilmem, yaprakları neredeyse tamamen kararmış cubalar, diplerinden yeni yeşil sürgünler vermeye başladı.
[B][K]6.[/K][/B] Parvulalarda da yeni sürgünler mevcut. Gelişim gözlemliyorum.
[B][K]7.[/K][/B] Bioplan kullandığım için, suyun hiç bulanmamasına hatta umduğumdan daha berrak olmasına dayanarak, karidesleri ekledim tanka. Hallerinden mutlu gibiler. 2 adet yumurtalı vardı, tankta 3 tanesi daha yumurta aldı. Kabuk değişimleri çok fazla. Sanırım bu da tanka adapte olabildiklerini gösteriyor bir nebze.

Tankın küçük bir videosunu aldım, yorumlarınızı bekliyorum.

[URL]https://youtu.be/GX0a1pveXz8[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir