105x55x60


baristureÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 230
baristureÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2016 21:59
105x55x65(h) ölçülerinde 8mm camdan yapilma malawi tankim bir süredir boş duruyor. Daha önce birkac kez bitkili denemem oldu falat nano boyutlarda akvaryumlar olduğu için uygun değerleri korumakta zorlandim..

Şimdi benim amacim orta ve arka kısımlarda birkaç kaya ile taban bitkilerini kullanarak bir akvaryum kurmak yalniz bu yükseklik üstadlarin yazilarina göre özellikle taban bitkileri için çok yüksek o yüzden akvaryumu silikonlarindan ayırıp camcida kestirip ölçülerini bitkili akvaryuma göre revize etmek istiyorum.Bitkili akvaryum için hangi uygun ölçüleri tercih etmeliyim[:?]
Bakacağım canlılar ağırlıklı olarak karides düşünüyorum ama boş görünmemesi için birkaç çeşit uyumlu balik türü ekleyebilirim.

Filtrasyon konusunda uygun bir filtre seçimi yapacagim şuan elimde jebo839 var ama sesi yüzünden başka bir dış filtre alacağım.

Kum olarak elimde 25 kg önceden akvaryemden aldigim siyah kum var ekstra almam gerekecek sanirim fakat ne alacağım torf mu lav kirigi mi zemin bitkisi icin hangisi gerekir[:?]

Aydinlatmayi ise kendim powerled veya floresan yapacağım litreye ve ölçülere göre..

Co2 mevzusuna annem yeğene bakiyor o yüzden evde tüp tertibatina cok iyi gözle bakmiyorum.İleride ekleyebilirim..
Yorum ve yardimlarinizi bekliyorum[:tel:]
(Mobilden yazdığım için varda yazim hatalari affola)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1269
zekigonlumÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2016 22:10
Barış bey şimdiden hayırlı olsun.

Akvaryumunuzun genişliği harikaymış ama yükseklik gerçekten fazla. SilikonlarI çıkartmak yeniden yapıştırmak vs ile uğraşmak gerçekten yorucu olacaktır. Akvaryum olarak denk gelirse ikinci el de olsa yüksekliği az olan bir akvaryum almak bence daha uygun olacaktır.

Dış filtre olarak Eheim'ın akvaryumunuzun hacmine uygun olan modelini almanızı öneririm.

CO2 olmayacaksa taban bitkisi gerçekten zor olur. CO2 kullanmadan tabanı kaplamak isterseniz, sp Japan, tele vs saracaginiz Riccia ya da Moss işinizi kolaylaştıracaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir