10 Lt Akvaryum Kuruyorum


KarantinaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 92
KarantinaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2012 22:55
[QUOTE=V3GAS]Hocam o filitreyi daha önce görmüştüm baya iyi temizliyormuş.Lakin kurduğum tank görsel amaçlı bir tank.Akvaryumda tek bir beta var.Pipo filitrenin yeterli olucağını düşünüyorum.Bugun hagen kum aldım 4 kg.Daha eklemedim  tabana torf veya gübre konusunda hala kararsızım.Yarın mango kökü alıp Mossa sarmayı düşünüyorum.Birde betam attığım yemleri yere düşünce almıyor sadece yukardakileri yiyor.Buda nitrat sorunu oluşturabilir.Dipte kalan yemleri yiyebilecek.Çöpçü veya vatoz eklenebilir mi ?[/QUOTE]
Granül yem kullanıyorsunuz değil mi? Dibe batmaz hemen onlar. Balığın yiyebileceği şekilde, tane tane atın. Yemesini bekleyip ikinciyi o şekilde verin mesela. İlla ki düşerse de dibe düşeni ince hava hortumuyla çekebilirsiniz. Ben önermiyorum başka bir balık. Temizlediğinden çok kirletiyor ve betta yalnızlığı sever. Bu balıklar yalnız olunca sergiler kendisini tamamen, yanındaki balığa karışmasa bile stres yapabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

V3GASÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 56
V3GASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 00:44
Evet granül yem kullanıyorum. Sadece sera flora pul yem. Bir süre suyun üzerinde duruyor ama betam tenezzül edip gidene kadar batıyor.Tabanda ki yemide yemiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4253
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 13:06
Mango kökü alacaksanız torfa hiç bulaşmayın. Faydasından çok problem açabiliyor. Uygun bir dip gübresi alıp sadece ihtiyacı olan bitkilerin köklerine koyun. Bide sıvı potasyum gübresinin faydası olur. Sağlıklı yoğun yeşillik istiyorsanız bu ikisi işinizi fazlasıyla görür. Torf kontrolsüz yosun problemine neden olup sizi tankdan soğutabilir.

Hagen kumda hava hortumuyla dip temizlemez tam eziyettir. Kum taneleri hortuma sıkışıp çıkmıyorlar. Hemen tıkanıp kalıyor. BU durumda batmayan yüzen yemleri tercih etmenizde fayda var. Dibde kalıp yenmeyen yem suyu bozacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir