ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5185
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
1 saat 52 dakika önce
Toplam Mesaj:
4413 [0.84 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
116 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum İçin Büyük Balık Türleri
Electric blue acara bitkide güzel duruyor. 14-15 cm boylara ulaşabiliyor, saydığınız türlere nazaran daha büyük ve canlı renklere sahip. Bitkiye zarar vermez ama biraz etçildir, tetra gibi ağzına sığacak ufak balıkları yer yutar. Yanına ufak balık olmaz. Boyları ufakken tetralara ilişmiyorlar ama boyları büydükce tankdan ufak balıklar eksilmeye başlıyor. Her akvayumcuda bulunmasada akvaryumda üretilebildiği için temini her zaman mümkün.

Blue acara yanında melek olur. Temini kolay bolca çeşidi farklı renkleri olan bir tür. Büyük akvayumda temiz su kaliteli yemle güzel boylanırlar.

Canlı doğuran olarak 15cm boya ulaşan velifara olur, yelken gibi sırt yüzgeci ile tankı daha iyi doldurur.

Büyük rainbow türlerini arkadaşlar saymış bulabilirseniz onlar olur.

Denisoni torpido barb. 15cm boya gelen hızlı hareket eden güzel sürü yapan bir tür. Büyük akvayumda bir uçtan diğer uca ok gibi sürü halinde hareketleriyle harika görüntü oluştururlar. Biraz pahalıdır, her yerde bulunmaz ama temini mümkün. Mutlaka edinin derim. Bunun yanında denisoni benzeri büyük barb türleride uygun olur. Barblar pek alanıma girmediği için tek tek isim veremiyecem, sadece tetrazondan kaplan barbdan uzak durun. Bitkiye uygundur ama çok agresif bir türdür, diğer balıkları çok rahatsız eder.

Discus bitkiye zarar vermez ama çok talepkar bir tür ve talepleri bitkili tank şartlarıyla birebir çelişen şeyler, parlak ışıkdan stres olur, bitkiye uygun olmayan yüksek sıcak ister. Hiç bulaşmayın. [EDIT]darkaura,2025-03-18 18:31:02[/EDIT]
Artık Yeter 🥺
[QUOTE=1Balikci ]

Çok teşekkür ederim. Işık olarak Chihiros B-80 var. 90/40/50 günde sekiz 10 saat arası çalışıyor %50 ayarında.

Dört günlük tedavinin sonunda temizlenmiş gibi duruyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241280/160320251009181.jpg[/IMG][/QUOTE]

Çok güzel temizlenmiş, geçmiş olsun. İlaçlamadan sonra siyano bakterinin geri döndüğüne hiç şahit olmadım. Ama genede aydınlatmada maviyi biraz kısın. Chihiros B80 41 watt %50 gücü bu boyutta tanka uygun, mavi ve uv ışık sudaki demirin onları şelalatlayan organik moleküllerle bağını kırıyor, demiri serbest bırakıyor. Bu tip pis şeyleri en çok patlatan faktörlerden biride demirdir. Mavi ışığını biraz kısın, beyaz ledlerinde yüksek oranda mavi içerdiklerini unutmayın. Bitkide bu açıdan iyi olur, fazla demiri emer.
[EDIT]darkaura,2025-03-16 15:09:08[/EDIT]
Powerled Bağlantısı
[QUOTE=Fayih1645]Bağlantım bu şekilde. 2 tane aynı özellikte driver var. Lambaları tek tek pil ile kontrol ettiğimde yanıyor. +/- ye dikkat ederek taktım. Daha güçte powerled calıstıran driver var. Onu takınca sistem cık az ışık verecek şekilde yanıyor. Ama bu aldığım driver 3. Driver ve bunda da çalışmadı leşler. Bu 3 driveri aynı elektrik kablosuyla yaptım elimde hazır olarak var. Acaba prizden gelen kabloda mı sıkıntı vardır? Driver cıkısındaki kabloyu tek Led e degdirince herhangi bir etkileşim olmuyor. Driver bozuksa sipariş verdiğim 3. Driver bu. Hepsinin bozuk olması ihtimali yok bence. Yanlış nerede vardır?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206658/120320252308571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206658/120320252305491.jpg[/IMG][/QUOTE]

O fotoda gözüken beyaz çekirdekli ledlerin hepsi royalblue yada mavi mi. Eğer öyleyse sıkıntı var demektir. Amaç malawi yada tanganyika cikleti için yosun üretmek değilse sıkıntı var demektir.
Artık Yeter 🥺
Tanganyika yüksek ph sert su ortamı, yüksek ph da co2 suda co3 karbonata dönüşüyor. Karbon ihtiyacını karbonattan karşılamaya adapte olmamış yumuşak su bitkilerinin bu ortamda yaşaması mümkün olmuyor bu yüzden yüksek ph ve kh a adapte sert su bitkileri seçmek önemli.

Siyano bakterinin en büyük numarası havadaki azottan nitrat üretmesidir. Suyunuz çok temizse nitrat düşükse ama ışık gibi diğer kaynaklar bolsa ortam siyano bakteriye kalıyor. Bitki eklemek her durmda fayda sağlar, fazla kaynakları tüketir ve yosun gelişimini baskılayan allelopatik kimyasallar salgılarlar. Bitkiler göründükleri gibi pasif canlılar değildirler, çevrelerine yaydıkları kimyasallarla kökleriyle yapraklarıyla hakim olmaya çalışırlar. Bitki her duruda fayda eder ama sizin durumda ışıkda fazla geliyor olabilir, özellikle yüksek kelvin mavisi ve uv si yüksek aşırı parlak bir aydınlatma buna neden olabilir. Aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz. Fotodan 10bin kelvin beyaz gibi duruyor ama fotodaki renk fotoyu çeken makinanın ayarlarına bağlı olduğundan aldatır. ne tip aydınlatma ve kaç watt. tabi birde tankın ölçülerini yazarsanız daha net yorum yapılabilir.
Yavru Poso Salyangoz
[QUOTE=ArjenB]
Partenogenez bambaşka bir durum.Partenogenezde dişinin yumurta hücresi mitoz geçirerek yeni bir dişi yavru oluşturur.Az sayıda balık türü ve sürüngenlerde görüldüğü doğrudur.Fakat salyangozun yaptığı kendi spremini kendi yumurtasıyla birlestirmektir.Hermafroditliği bu sayede anlaşılır.[/QUOTE]

Biliyorum. İki yollada olması mümkün. Her salyangoz hermafrodit değil. Memelilerin omurgalıların dışına çıkıldığında farklılıklar değişik garip yollar daha çok görülüyor.
Yavru Poso Salyangoz
Bazı salyangoz türleri hermafrodittir, çift cinsiyetlidir. Bir salyangoz için olmayacak şey değil. Partenogenez salyangozlar dışında hayvanlar aleminde görülen bir durum. Hatta az sayıda olsada bazı omurgalılarda balıklarda ve sürüngenlerde bile gözlemlenebiliyor.
Artık Yeter 🥺
Net şekilde siyano bakteri. İlaç kullanmadan atması biraz zor olur. Çok çirkin illet bir şeydir ama antibiotikle hızlıca temizleniyor sonrasında bir daha kolay kolayda geri dönmüyor. Bitki tanklarında düşük nitrat yüksek demir ve eser element siyano patlatır, sizde bitki yok, ışıkla alakalı olabilir. Direk güneş ışığıda neden oluyor. Macrol'u geçen senelerde defalarca kullanmışımdır, balıklarda ve biolojik filtrasyonda hiç bir problemini yan etkisini görmedim ama yavru balık için kesin bir şey diyemem. Yavruları geçiçi ayırıp kullanabilirsiniz. Zaten 5 gün 1 haftalık bir süreç. [EDIT]darkaura,2025-03-11 23:28:57[/EDIT]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=jojoned]

Dediğiniz gibi apaptör siparişi vericem.
Aşağıdaki 2 üründen hangisini tavsiye edersiniz ? bu arada akvaryumda fotosentes çok az sadece ışıga yakın bitkilerle 3-4 baloncuk görüyorum. 6 adet daha led eklemeyi düşünüyorum toplam 30watt a çıkım diyorum.

https://www.marketdijital.com/urun/lrs-75-24-24volt-0-3-2-amper-77w-meanwell
https://www.marketdijital.com/urun/powerlux-24v-4-5a-100w-slim-adaptor



[/QUOTE]

Meanwell çok daha kaliteli bir marka özellikle enerji verimliliği daha yüksek ama powerluxde işi görüyor. Tercih meselesi.
Aquael Ultramax1000 Malzemeleri Discus İçin Yeterli Mi?
Görsellik için rgb led döşeyin, Beyaz olmasın yada çok az olsun, rgb nin ayarlarından yeşili kısın, o zaman seyredin discusun kırmızısı mavisi nasıl parlıyor. Ama bu aydınlatmada bitki olmaz, belki anubias olabilir. Ona her ışık yetiyor. Sorun olursa az beyaz eklenir.
Aquael Ultramax1000 Malzemeleri Discus İçin Yeterli Mi?
[QUOTE=yasarcelikk17]

Aydınlatma için herhangi bir öneriniz var mı?[/QUOTE]

Bitki olacak mı yoksa sadece görsellik için mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.