10 Maddede Beyaz Benek Hastalığını Yok Etmek!


KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2017 21:30
[B]Birçok hobici bu hastalığa, ani su ısısının değişmesi durumunda veya tanka yeni eklenen balığın alıştırılmayarak eklenmesi durumunda yakalanmaktadır. Beyaz benek her nekadar diğerlerine nazaran kolay bir hastalık olsada hafife alınmamalıdır. Size vericeğim öneriler doğrultusunda hastalığı yok etceğinizi düşünüyorum.
1.Sıcaklığı kademeli olarak 28-30°C kadar çıkartın. Sıcaklık arttıkça beyaz benek daha çabuk balığın üstünden ayrılır ve daha hızlı ürer.
2.Sıcaklığı arttırdıktan sonra baktınız balıklarınızın üstünde beyaz benek az kalmış o zaman balıkları karantina tankına ayırıp bol hava vererek Metilen uygulamalısınız. Karantina tankınız yoksa sorun değil ana tankta uygulama yaparsınız.
3.Balığa hergün sarımsaklı yem verebilirsiniz direnci artar.
4.Işığı açmamalısınız. Balıkların bu süreçte dinlenmeye ihtiyacı vardır.
5.Tedavi zamanı balıkların bol oksijenede ihtiyacı vardır . Filtrenizden sünger vb. malzemeleri çıkartmalısınız ve sadece şelale aparatı ile kullanmalısınız. Saten süngerdeki bakteriler ilaç kullancağımızda öleceğinden dolayı süngerleri vs. çıkartmakta fayda var. Hava motoru veya şelale aparat ile yüzeyi dalgalandırarak oksijen vermelisiniz.
6.Akvaryuma 100 Litreye 1 yemek kaşığı kaya tuzunu eriterek atmalısınız. Eğer hastalık geçmesse karantina tankınız varsa kaya tuzu banyosu yaptırabilirsiniz. Balığa 10 saniyeden fazla banyo yaptırmayın ve mümkünse banyo yaptırcağınız kapta tuz 50 Litreye 1 dolu yemek kaşığı gibi yoğun olsun. Ben banyo hiç tavsiye etmem.
7.Metileni ve Mikofishi aynanda uygulayabilirsiniz ama su aşağıdaki resimdeki tonu korusun.
8.Toz tarçın uygulaması yapın. Bir çay kaşığı toz tarçını bir bardak kaynamış suda iyice eritin ve taneleri akvaryuma dökülmeyecek şekilde süzün.
9.Yapay malzemeleri Akvaryumdan çıkarın. Birtek taşlar ve kökler kalsın. Yapay Bitkilerin hepsi Akvaryumdan tedavi müddetince çıksın.
10.Üç gün balık yukarıda verdiğim tavsiyeler doğrultusunda suda yüzsün ikinci gün suyun rengi biraz açılırsa bir iki damla daha metilen damlatın ve bu durumu böyle koruyun hastalık geçer zamanla o noktacıklardan yeni bakteriler doğcak ve sudaki ilaçla temasa geçip ölceklerdir. 3 günde birde dipten az az su çekip aynı sıcaklıkta taze su ekleyin. Böyle hastalık geçene kadar devam edin Beyaz benek bir hafta içinde geçer muhtemelen. Metilen uygularken hep bu tonları koruyun.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/010220172126461.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189569/010220172126031.jpg[/IMG]
Umarım Akvaryumdaki beyaz benekleri yok edersiniz 2-3 günde bir dip çekimini ve linklere göz atmayı unutmayın. Tedavi bittikten sonra canlı nüfusu yoğunsa günlük su değişimi ve aktif karbon kullanarak eski tankınıza kavuşabilir ve bakterilerin yeniden oluşmasına izin vermiş olursunuz.[/B]
[K]Burdaki linkleride okumanız size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.[/K]
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/hasta_akvaryumu_kurtarmak_k99922.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligi_tedavi_ve_korunmasi_k343304.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_k486863.asp[/URL]

[B]*Yazı bana aittir alıntı değildir sitemizin linki gösterilerek izinsiz her yerde paylaşılabilir.[/B][EDIT]Abdull4h,2017-02-02 00:09:11[/EDIT]

Beğenenler: [T]191975,Bengüs[/T][T]193660,samettoprak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir