120-50-80 Yeni başlangıç


fromhellÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
fromhellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 11:24
Fotoğraf:

Boyut (cm):120-50-80
Kapasite (litre):480LT
Canlılar:Mbuna ve Tropheus Türleri (Hepsinin tam adını bilmiyorum)

Malzemeler:70-40-40 Sump-Aquabee 3000 kafa motoru-Eheim Jager 300w ısıtıcı-Markasını bilmediğim iç filtre-Seachem Denitrate-JBL elyaf-Biyolojik sünger-Markasını bilmediğim aktif karbon ve seramik halkalar.

Akvaryum Bakımı:Haftada bir kez %20 dip çekimi ve dinlenmiş su ilavesi

Kullanılan Yemler:Tetra Pro Vegetable-New Life Spectrum Thera +A-Tropical Spirulina Super Forte Granulat-Sera Flora-Tropical Spirulina Super Forte Pul Yem-Tropical Spirulina Tablet

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Azoo Aquaguard



Bu akvaryum işinden pek anlamıyorum,ama bu forum sayesinde bazı şeyleri yavaş yavaş kavramaya başladım diyebilirim. Bu nedenle bilgilerini hiç kimseden esirgemeyen,herkezin sorusuna içtenlikle cevap vermeye çalışan tüm forum üyelerine teşekkür ederim.

tankımla ilgili öneri ve görüşlerinizi belirtirseniz beni memnun edersiniz.

Hepinize tekrar teşekkürler. .

fromhell2011-08-17 12:11:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uğurtaşçıÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 16
uğurtaşçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 14:20
Merhabalar;Öncelikle hobiye hoşgeldiniz.Akvaryum boyutlarınız yeni başlayan için oldukça cesaretli tebrik ederim.Size tropheus ve malawi türlerini bi arada bakabileceğinizi söyleyen her kimse bu foruma bi üye olsun..Gerçekten iyi bir bütçe ayırmışsınız hobi için ancak ;Su şartlarından tutunda beslenmesine, üremesine kadar herşeyiyle birbirinden kırmızı çizgilerle ayrılır bu 2 tür.Akvaryumunuzun boyutları ne olursa olsun tropheus ve malawi türünü bir arada bakamazsınız.Benim tavsiyem,ya tropheus ya malawi yapın.Yoksa yakın bi zamanda kavgalar ve hatta balık ölümlerine kadar gider bu iş..Akvaryumunuzda bayağı bi kalabalık...Lütfen eleştirilere açık olun ve akvaryumunuza her ne alacak olursanız olun formu incelemeden hiç birşey almayın.Ve ayrıca sitemizin arama motorundan her bilgiye ulaşabilirsiniz.sağlıklı balıklar sağlıklı günler dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NrttnAknÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 218
NrttnAknÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 15:00
Mavi bir arka fon güzel durur sizde bulunan arka fon balıklarınızın rengini örtüyor. Bir de kuvvetli bi aydınlatma yaptınızda seyir zevki oldukca güzel olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ViolinÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 81
ViolinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 15:18
Tropheus ve malawi arasında bir tercih yapın derim.Bu iki türün hem su değerleri (ph,gh..)hem beslenme diyetleri(etçil otçul...) hemde bölgeci ve agresif yapılarıyla çok sorun yaşayabilirsiniz çeşitli hastalıklarla uğraşabilirsiniz(bloat veya stres kaynaklı diğerleri...).Malawi beslemek tropheusa göre daha kolay olduğundan ilk önce malawi beslemenizi tavsiye ederim
Arka plan fena durmuyor bence kalabilir.Oldukça büyük bir hacimle başlamışsınız ve güzel bir dekor yapmışsınız tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 11:31
Kayaları çok beğendim. Fonunuzu değiştirip tek renk bir fon kullanırsanız balıklarınızın güzelliği de ortaya çıkar. Maalesef balıklarınızın bir kısmıyla ayrılmanız gerekecek, iki cinsten de ölümler olup moraliniz bozulmadan siz ayırsanız daha iyi olur.
Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fromhellÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
fromhellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 11:42
[QUOTE=uğurtaşçı]Merhabalar;Öncelikle hobiye hoşgeldiniz.Akvaryum boyutlarınız yeni başlayan için oldukça cesaretli tebrik ederim.Size tropheus ve malawi türlerini bi arada bakabileceğinizi söyleyen her kimse bu foruma bi üye olsun..Gerçekten iyi bir bütçe ayırmışsınız hobi için ancak ;Su şartlarından tutunda beslenmesine, üremesine kadar herşeyiyle birbirinden kırmızı çizgilerle ayrılır bu 2 tür.Akvaryumunuzun boyutları ne olursa olsun tropheus ve malawi türünü bir arada bakamazsınız.Benim tavsiyem,ya tropheus ya malawi yapın.Yoksa yakın bi zamanda kavgalar ve hatta balık ölümlerine kadar gider bu iş..Akvaryumunuzda bayağı bi kalabalık...Lütfen eleştirilere açık olun ve akvaryumunuza her ne alacak olursanız olun formu incelemeden hiç birşey almayın.Ve ayrıca sitemizin arama motorundan her bilgiye ulaşabilirsiniz.sağlıklı balıklar sağlıklı günler dilerim...[/QUOTE]


Bende bu forumdan öğrendiğim kadarıyla zaten tropheusları satışa çıkardım ilanlar bölümüne koydum, bu problemi böyle çözücem.Ayrıca ben birdaha bu forumda bilgili insanlara danışmadan hiçbirşey almam.Akvaryumcuya akıl ver diyosun filitreleme sistemi nasıl olsun diyorsun SUMP olsun diyor.Arkadaş SUMP olsunda dipten çekecek gibi olsun,suyu yüzeyden çekiyor dipte hep pislik kalıyor, öğrendiğim kadarıyla dipten çektiriyorlar suyu pislikler gidiyormuş sump sisteminde, ne biçim akvaryumcusun arkadaş.

[QUOTE=x_nurettin] Mavi bir arka fon güzel durur sizde bulunan arka fon balıklarınızın rengini örtüyor. Bir de kuvvetli bi aydınlatma yaptınızda seyir zevki oldukca güzel olur.[/QUOTE]


Aslında aydınlatma 4 adet T5 (50watt olması lazım) var ama siz ne önerirsiniz.

Fonla ilgili kesinlikle önerilerinizi dikkate alacağım.Akvaryumun arkasına girmek çok zor ama siz öyle diyorsanız daha güzel olacağından şüphem yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fromhellÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
fromhellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 16:55
Merhaba arkadaşlar,

Bu akvaryumdan yer darlığı nedeniyle ayrılmaktan üzüntü duyuyorum ama kendime 60*50*50 bir deniz akvaryumu yapmaya karar verdim umarım iyi olur.


Edit     :Satılıktır
Link    : http://www.akvaryum.com/Forum/komple_akvaryum_set_canlilar_dahil_k572802.asp


fromhell2012-04-12 17:19:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir