ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fromhell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ağustos 2010 12:05
Son Ziyaret:
24 Aralık 2018 14:46
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür SAYIM
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120-50-80 sump sistem akvaryum

SON 10 MESAJI

Seachem Flourite Red Bitkili Akvaryum Toprağı
Merhaba,

Arkadaşlar 60x40x40 bir akvaryumla bitkili deneyimine başlamak istiyorum. Başlıkta görünen bitki toprağı tek başına yeterlimi ? Tabanda sadece bu toprağı kullansam olurmu? Bitkiler için artıları ve eksileri nelerdir. Cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Mutsuz Son... // konu kapatılabilir...
Merhaba,

Bende de aynı sorun olmuştu elyafı fazla kaçırdığım içinmiş. Elyafı çıkardım sorun düzeldi. Bence motordan önce elyafı azaltıp deneyin. Olmazsa motrdandır ama asla tıkanıklık değildir.
630 lt'ye sump mu yoksa dış filtre mi?
Merhaba,

3 yıldır sump kullanan biri olarak nacizane tavsiyede bulunabilirim.

1-Biraz ses yapıyor doğru ama kaliteli bir kafa motoru kullanırsanız motor sesi hiç rahatsız etmiyor.Ben zor duyuyorum. Su sesine gelince bu konuda çok fazla konu mevcut bunları araştırarak su sesini ben 0 a indirdim.

2-Ben 3 yıldır kullanıyorum asla pis bir koku duymadım. Eğer düzenli bakımları yaparsanız koku olmaz.

3-Temizlemesi biraz zor olabiliyor sump ı komple boşaltmak dolabından koca akvaryumu dışarı çıkarmak insanı epey yoruyor ama ben bu temizliği her eylül ayında yapıyorum yani senede 1 kez şu an daha 2 kez sump ı komple çıkarıp yıkadım. Tabi sende 1 kez temizlik yapmak için sump malzemeleri iyi seçilmeli ara gözlere elyaf koyulmamalı( eğer ara bölmelerde elyaf olursa değiştirirken mutlaka topladığı pisliğin yarısından çoğunu sumpa bırakıyor ve maalesef sump ı temizlemek zorunda kalıyorsun) sump a fazla müdahale etmemek için uzun ömürlü malzemeler kullanılmalı .Ben elyaf, karbon kullanmıyorum. Elyaf yerine deniz akvaryumlarında kullanılan sump a inen borunun ucuna takılan file tarzı torbalardan kullanıyorum haftada 15-20 günde bir değiştiriyorum.

4-Test ederek elektrik kesildiğinde akvaryumdan sump a ne kadar su ineceğini ve sump ı ne kadar doldurmak gerektiğini ayarlayabilirsin. Bu sayede asla taşma gibi bir problemin olmaz.


Başda da dediğim gibi 3 yıldır sump kullanıyorum karbon ve elyaf kullanmadığım halde suyum çok berrak ve temiz. Bence sump yaptırın akvaryumunuzda çok sağlıklı bir filtrasyona sahip olun.


Saygılarımla.
120-50-80 Yeni başlangıç
Merhaba arkadaşlar,

Bu akvaryumdan yer darlığı nedeniyle ayrılmaktan üzüntü duyuyorum ama kendime 60*50*50 bir deniz akvaryumu yapmaya karar verdim umarım iyi olur.


Edit     :Satılıktır
Link    : http://www.akvaryum.com/Forum/komple_akvaryum_set_canlilar_dahil_k572802.asp


fromhell2012-04-12 17:19:17
120-50-80 Yeni başlangıç
[QUOTE=uğurtaşçı]Merhabalar;Öncelikle hobiye hoşgeldiniz.Akvaryum boyutlarınız yeni başlayan için oldukça cesaretli tebrik ederim.Size tropheus ve malawi türlerini bi arada bakabileceğinizi söyleyen her kimse bu foruma bi üye olsun..Gerçekten iyi bir bütçe ayırmışsınız hobi için ancak ;Su şartlarından tutunda beslenmesine, üremesine kadar herşeyiyle birbirinden kırmızı çizgilerle ayrılır bu 2 tür.Akvaryumunuzun boyutları ne olursa olsun tropheus ve malawi türünü bir arada bakamazsınız.Benim tavsiyem,ya tropheus ya malawi yapın.Yoksa yakın bi zamanda kavgalar ve hatta balık ölümlerine kadar gider bu iş..Akvaryumunuzda bayağı bi kalabalık...Lütfen eleştirilere açık olun ve akvaryumunuza her ne alacak olursanız olun formu incelemeden hiç birşey almayın.Ve ayrıca sitemizin arama motorundan her bilgiye ulaşabilirsiniz.sağlıklı balıklar sağlıklı günler dilerim...[/QUOTE]


Bende bu forumdan öğrendiğim kadarıyla zaten tropheusları satışa çıkardım ilanlar bölümüne koydum, bu problemi böyle çözücem.Ayrıca ben birdaha bu forumda bilgili insanlara danışmadan hiçbirşey almam.Akvaryumcuya akıl ver diyosun filitreleme sistemi nasıl olsun diyorsun SUMP olsun diyor.Arkadaş SUMP olsunda dipten çekecek gibi olsun,suyu yüzeyden çekiyor dipte hep pislik kalıyor, öğrendiğim kadarıyla dipten çektiriyorlar suyu pislikler gidiyormuş sump sisteminde, ne biçim akvaryumcusun arkadaş.

[QUOTE=x_nurettin] Mavi bir arka fon güzel durur sizde bulunan arka fon balıklarınızın rengini örtüyor. Bir de kuvvetli bi aydınlatma yaptınızda seyir zevki oldukca güzel olur.[/QUOTE]


Aslında aydınlatma 4 adet T5 (50watt olması lazım) var ama siz ne önerirsiniz.

Fonla ilgili kesinlikle önerilerinizi dikkate alacağım.Akvaryumun arkasına girmek çok zor ama siz öyle diyorsanız daha güzel olacağından şüphem yok.
120-50-80 Yeni başlangıç
Fotoğraf:

Boyut (cm):120-50-80
Kapasite (litre):480LT
Canlılar:Mbuna ve Tropheus Türleri (Hepsinin tam adını bilmiyorum)

Malzemeler:70-40-40 Sump-Aquabee 3000 kafa motoru-Eheim Jager 300w ısıtıcı-Markasını bilmediğim iç filtre-Seachem Denitrate-JBL elyaf-Biyolojik sünger-Markasını bilmediğim aktif karbon ve seramik halkalar.

Akvaryum Bakımı:Haftada bir kez %20 dip çekimi ve dinlenmiş su ilavesi

Kullanılan Yemler:Tetra Pro Vegetable-New Life Spectrum Thera +A-Tropical Spirulina Super Forte Granulat-Sera Flora-Tropical Spirulina Super Forte Pul Yem-Tropical Spirulina Tablet

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Azoo Aquaguard



Bu akvaryum işinden pek anlamıyorum,ama bu forum sayesinde bazı şeyleri yavaş yavaş kavramaya başladım diyebilirim. Bu nedenle bilgilerini hiç kimseden esirgemeyen,herkezin sorusuna içtenlikle cevap vermeye çalışan tüm forum üyelerine teşekkür ederim.

tankımla ilgili öneri ve görüşlerinizi belirtirseniz beni memnun edersiniz.

Hepinize tekrar teşekkürler. .

fromhell2011-08-17 12:11:08
50-35-25 akvaryumda ne beslemeliyim?
Bitkili lepistes bence.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba balık dostları...
120-50-80 yeni akvaryum
Hepinize fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim.


Saygılar...
120-50-80 yeni akvaryum
Merhabalar.

Bu hobiye başlıkta yazan ebatlarda yaptırdığım akvaryumla yeni başladım.Akvaryumda sump sistemi mevcut (resimlerini ekleyeceğim)

Hayalimde bol yeşillikli bir akvaryum istiyorum ama ne yazıkki bitkilerin bakımı en azından şu anlık becerebileceğim türden değil biraz daha tecrübelenmem lazım.

Sizden ricam, var ise bu işe yeni başlamış olanların bakabileceği türde bitkiler ve bu bitkilerin içinde mutlu olabilecek ve de çok da küçük olmayan  balıklar önerebilirmisiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.