120cm Alana Max Adet Akvaryum Ve Balık Önerisi


onurertasÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2022
İl: Isparta
Mesaj: 2
onurertasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2022 22:12
Merhaba arkadaşlar. X şehrinde 25m2 lik bir petshop işletmecisiyim. Akvaryum işinden pek anlamadığım için dükkanın %85ini pet ve kuşlara ayırmıştım. Şu anda sadece 80cmlik bir akvaryumda sırf yok dememek için japon satışı yapıyorum. Ve buna ek olarakta 25 30 30 cmlik akvaryumlar ve 3 4w lık iç filtre, midye kırığı, küçük kepçe, maxisol su ürünleri satmaktayım. Şimdi birinci sorum dükkana her giren balık soruyor ama japon değil. 120cmlik alana 60cm derinlik olacak şekilde boyuda 180cm olacak şekilde kaç katlı ve kaç bölmeli akvaryum yaptırmalıyım. Bu bölmelerde japon dışında en çok satabileceğim balık grupları neler? Sump işine girmesek pipo filtrelerle yeterli temizlik sağlanır mı? Hadi diyelim sağladık su dinlendirme değiştirme işini nasıl yapabilirim? Onuda halletsen su sıcaklığını nasıl çözebilirim dükkan 22derece altına düşmüyor. Canlı bitki bulundurmalı mıyım? Not: dükkanımın yanında zaten büyük bir akvaryumcu var her şey satıyor ama japon dışında bende nasıl nasibimi arayabilirim? Ve en önemlisi tüm bunları yaparken nasıl hayvanların günahına girmeden yaparım? İşinin ehli herkesten cevap bekliyorum. Herkese teşekkürler iyi günler.

Beğenenler: [T]185122,gencaslann[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yorum yapmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2020
İl: Ankara
Mesaj: 1528
Yorum yapmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2022 23:11
Gerçekten zor soru
Bir çok petshop balık olayına girmeyi düşünmüyor bile.
Sizin yeriniz kısıtlı set kurmak havalandırmak su dinlendirmek dersek hadi dinlenmeden su yada çeşme suyuna alıştırmak desek baya sistem kurmak lazım.
Güçlü bir de rakip var diyorsunuz, balık değilde kanarya yada muhabbet kuşuna kaysanız nasıl olur? Yada ne bileyim kertenkele türleri bile olabilir mesela.

Gerçekten zor soru
Bir çok petshop balık olayına girmeyi düşünmüyor bile.
Sizin yeriniz kısıtlı set kurmak havalandırmak su dinlendirmek dersek hadi dinlenmeden su yada çeşme suyuna alıştırmak desek baya sistem kurmak lazım.
Güçlü bir de rakip var diyorsunuz, balık değilde kanarya yada muhabbet kuşuna kaysanız nasıl olur? Yada ne bileyim kertenkele türleri bile olabilir mesela.

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T][T]233557,hobim35[/T][T]232352,oranda20[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShowaSanshokuÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 791
ShowaSanshokuÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2022 23:28
Yanda herşeyi satan akvaryumcu varsa, onda olmayan bir şeyi satma imkanınız da yok, onda olanı daha ucuza satma imkanınız da yok.
Bu sebeple ticari ve mali gerçekler sizin o işe yatırım yapmamanızı gerektirir.

Eğer yanınızda zaten herşeyi satan ve büyük ihtimalle adet, sürüm ve aynı türün farklı ırklarını da satarak istese fiyat da düşürerek sizi o pazarın dışına itebilecek bir akvarcumcu olmasaydı varsayımıyla cevap verecek olursak:

Ben betta önerirdim.
Zira Bettayı 120 x 60 x [.] alanda ufak betta kapları veya fanuslar içinde bir çoğunu bulundurabilirsiniz.
Havalandırma olmadan (ekipman ve elektrik masrafı da olmadan) sadece kettleda ısıttığınız su ile ılıştırdığınız su değişimi ile satılıncaya kadar günahına "az girerek" tutabilirsiniz.
Nisbeten iyi betta alırsanız mutlaka yandakiyle rekabet şansınız az da olsa olur.
Aynı sebeple kar ile de satabilirsiniz.
Betta alıcısı goldfish kadar çok olur. Petshopcular kolay iteler.
Set akvaryum kurma ve sabitleme (statik ve deprem açısından) dertleriniz de olmaz.

Ben yine de tavsiye etmem. Ama yapılacaksa ticari olarak en mantıklısı bu.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]125030,GhostKoi[/T][T]233557,hobim35[/T][T]232352,oranda20[/T]
+1: [T]230260,Denizs[/T][T]125030,GhostKoi[/T][T]233557,hobim35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ternapiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 5516
ternapiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2022 23:51
[QUOTE=onurertas]Merhaba arkadaşlar. X şehrinde 25m2 lik bir petshop işletmecisiyim. Akvaryum işinden pek anlamadığım için dükkanın %85ini pet ve kuşlara ayırmıştım. Şu anda sadece 80cmlik bir akvaryumda sırf yok dememek için japon satışı yapıyorum. Ve buna ek olarakta 25 30 30 cmlik akvaryumlar ve 3 4w lık iç filtre, midye kırığı, küçük kepçe, maxisol su ürünleri satmaktayım. Şimdi birinci sorum dükkana her giren balık soruyor ama japon değil. 120cmlik alana 60cm derinlik olacak şekilde boyuda 180cm olacak şekilde kaç katlı ve kaç bölmeli akvaryum yaptırmalıyım. Bu bölmelerde japon dışında en çok satabileceğim balık grupları neler? Sump işine girmesek pipo filtrelerle yeterli temizlik sağlanır mı? Hadi diyelim sağladık su dinlendirme değiştirme işini nasıl yapabilirim? Onuda halletsen su sıcaklığını nasıl çözebilirim dükkan 22derece altına düşmüyor. Canlı bitki bulundurmalı mıyım? Not: dükkanımın yanında zaten büyük bir akvaryumcu var her şey satıyor ama japon dışında bende nasıl nasibimi arayabilirim? Ve en önemlisi tüm bunları yaparken nasıl hayvanların günahına girmeden yaparım? İşinin ehli herkesten cevap bekliyorum. Herkese teşekkürler iyi günler. [/QUOTE]

Sadece canlı yem çeşitleri üretimine yönelmeyi de düşünebilirsiniz bence.

Balık satışından daha iyi kazanırsınız, rekabet derdiniz olmaz, günahlarına girme derdiniz olmaz...

Bir dünya canlı yem çeşidi var, bir sürü canlı yem ihtiyacı da var ve yetiştiricisi çok yok. Kargosu-nakliyesi kolay, yer olduğu sürece üretimleri kolay, müşterisi çok, muhafaza alternatifleri (dondurulmuş, kurutulmuş, konserve, canlı kültür) çok...

Bir düşünün derim[:?]


Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]137418,MertSoyumert[/T][T]234406,nyssa[/T][T]209988,aupqua[/T][T]233557,hobim35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurertasÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2022
İl: Isparta
Mesaj: 2
onurertasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2022 00:32
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi japon satılıyor evet ama artık çok klasikleşti. Tetra grupları çok dikkatimi çekiyor. Çocuklu ailelerde büyük ihtimal çok sevecektir. Bulunduğum yerde sağımdaki solumdaki akvaryumcular aile için pek hoş bi ortama sahip değil. Şansen ben eşimi çocuğumu alıp oralara gitmem. Buda bana butik ailenle gidebileceğin bir ortam hazırlıyor ki zaten hanımla işletiyoruz. Şimdi transgenetikler hatta tetra grupları göze çok güzel gözüküyor. Gelen müşterilerde genelde japon dahi satsam filtresini vb alıyor çünkü balıhın günahı gibisinden bilinçlendiriyorum. 3 katlı 9 bölme bir akvaryum yapsam, bunu güçlü bir hava motoru ve pipo filtre ile beslesem. Lepistes birkaç canlı bitki transgenetikler neonlar kırmızı burunlar gibi tetra lepsites japonun boy boy 3 4 çeşidi şeklinde koysam, bilinçli müşteriyede örnek 35cm akvaryum filtre kum bitki gibi güzel bir takım yapıp satsam ( amacım profesyonellere satmak değil, bulunduğum ildeki profesyoneller zaten o bahsettiğim akvaryumcudanda değil internetten alışveriş yapıyor ) en azından müşterideki ve bende satılırken geçen zamandaki ölümleri engelleyecek kadar bu işi yapabilir miyim? Ve istediğim şey olur mu bu türlerin bakımı zor mu? Gerekirse bir broşür bastırır tüm yapmaları gerekenleri yazar balığı seti öyle veririm. Ha demişsiniz ki madem öyle bi akvaryumcu var gider alacak olan ondan alır sen muhabbet sat. Ben muhabbet satıyorum muhabbet fiyatında bile rekabet ediyorlar. Onlarda olmayan bende olan hiçbir yok butik aile ortamı dışında. Bende en azından ya balık sadece japon mu var diyen müşteriyide oraya yöneltmeden elimde tutmak istiyorum. Çünkü oraya yönelirse kuşuda petide ordan alıyorlar. Niyetimi açıkca yazdığımı düşünüyorum. Beni anlayanlardan ciddi bir ölçü filtre ısı konusunda destek istiyorum. Bu arada dükkan kirası ve elektrik konusunda onlardan çok çok avantajlıyım. Fiyat konusundada rekabet ederim çünkü bulunduğum ilde balık toptancısı üreticisi çok az. Reeflowers bayiliğide aldım. Ne dersiniz küçük esnafa bir destek olalım mı? :)

Beğenenler: [T]233557,hobim35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2022 02:05
Selamlar,

Oncelikle demek istediğinizi cok iyi anladıgımı dusunerek yazdıgımı bilmenizi isterim. Bireysel olarak cocugumu alarak gideceğim akvaryumcuda fiyata değil de sohbete ve mumkun ise kaliteli ürünlere ulasabilmeye bakar bunun icin de gerekirse yandaki dukkandan bir miktar daha fazla ödemeyi goze alırım. Bir karton bardak çay icerken yapılacak sohbet o esnada cocugumun ilgisini cekecek temiz ve tertipli bir ortam kesinlikle benim için ilk tercih sebebi olur.

Soruya gelecek olur isek;

120.60 alanda 3 katlı yada daha gorsel olsun diyerek 2 katlı bir set yapılabilir. Size tavsiyem mumkunse ahsap bir set ile daha az endustriyel gozukmeniz olacaktır ancak tabiki dükkanın genel konsepti de onemli burada. en ust kata 120.60.40 bir tek tank yapıp icine karma bir sekilde canlı doguran ve tetra yapabilirsiniz hem gorsel olarak ilgi cekici hem de bir arada uyumu gosterip daha pazarlayıcı olabilir. Lepistes tetra birlikte guzel de bir tank olur. Pipo filtre yeterli olur zaten iki köşeye birer tane attıgınızda gayet iyidir yada bir pipo + bir ic filtre ile hafif bir akıntı da olabilir. Alt katta ise 110.60.40 gibi bir tankı ikiye bolup yada iki tane yapıp birinde yine japon balıgına diğerinde ise farklı türler ile renkli ve ilgi çekici ama kolay bakılan balıklara bir kurulum yapabilirsiniz. Yine pipolar ikisi icin de yeterli olacaktır.

Gelelim su dinlendirme ve ısıtı isine; suyu dinlendirmek iyidir ama sizde balık sirkulasyonu istediğiniz gibi olur ise her gelen yeni partide tankın suyunu değiştirmeniz yerinde olabilir diyerek benim tavsiyem dinlendirme değil de 3lü kartuş filtre ile suyu akvaryuma ekleyip hafif bir oranda su duzenleyici vb girmek olabilir. Bu esnada da kendi kullanımınız icin forumda ve piyasada hem yapılısını hem de yapılmısını bulabileceğiniz iceriği belli su duzenleyicileri tercih edebilirsiniz zira ev tüketicisinden daha çok ihtiyacınız olacaktır.

Isıtıcılar icin ise dukkan 22 dereceyi en dusukte goruyor ise bence birer ucuz ama stabil ısıtıcı, kalibrasyon derdi olmayan urun ekleyebilirsiniz. Üst tank brüt 288 Litre net 275 litre olsa buraya 200W-300W bir isitici iş gorecektir. Alt tankta japonlar icin eklemeseniz de diğer tanka da kucuk bir isitici ekleyip 100-200W arası burada da 26 derece bandında ısı saglayabilirsiniz. Mekan ısısı da 22 oldugu icin ciddi bir elektrik faturası olusturmaz diye inanıyorum.

Bu tanklarda siz görünce hoşuna gidecek gibi bir aydınlatma kullanırsanız hem görenleri hem de gelenleri daha da çekici olur. Çok basit sarı vb florasan yada led yerine biraz daha akvaryuma uygun uretilmiş ama "renkli" icerikler ile gorseli arttırabilir aynı zamanda tankın genel havasını değiştirmek icin basit bitkiler ile de ürün portfoyünü genişletebilir hem de genel "sokak arası kücük akvaryumcu" algısını da kırmıs olabilirsiniz. Bir kütüğe sarılmıs anubiaslar fern türleri bu iş icin gayet yeterli olacaktır. Bir iki kök de saz attığınızda gayet doğal bir ortam oluşur. Japon akvaryumu için ısı ve bitki tabiki bu ornege uygun değildir.

Bitki de olabilir guzel de gorunsun diyerek ince bir dere kumu ile doğal gorunum yakalayabilirsiniz, ama tavsiye etmediğimizi kullanmayalım ve "iteleme" seklinde satmayalım diyerek renkli taşları vb bu tanklarda kullanmaz iseniz cok daha iyi olur.

İşin özünde yolda gorunce ilgimi cekecek bir "ısıklı alan" ve iceri girdiğimde temiz ve bakımlı ama aynı zamanda uyumlu tanklar beni bir daha ziyaret etmeye direk ikna eder. Bu esnada hoş sohbet "kazıklamayan esnaf" zaten ikinci gidişimi garantilemiş olur.

Eğer 3. kat da yaparım derseniz bireysel olarak sevmesem de tercih edildiğini bildiğim için karışık malawi chiclid tankı yapıp dibine silis kum icine bir kac kaya ile basit dekor yapıp en alt katı da yine tek tank olarak değerlendirebilirsiniz.

Burada saydıgımda bir anda en az 4 ortalama 8-10 tür balıgı besleyebileceğinizi ve ürün yelpazenize ekleyebileceğinizi görebildim. Eğer küçük tanklar (20 cm altı mesela) icin yer var ise beta'lar ve bir tane de koyu renk kum üzerine hafif bitki ve moss eklenmiş şelale filtre yada kucuk bir pipo filtre ile calısan karides akvaryumu da yapabilirsiniz. Maliyeti düşük kendi kendine ürerken de kücük bir kendi sermayesini karşılayan tank kurmus olabilirsiniz.

Tüm önerilerim, cocuğumla gitmek istediğim küçük ama sıcak, kapıdan geçerken kesin selam vereceğim vaktim varsa sohbet edeceğim bir dükkan önerisi üzerine oldu. Umarım içten yazabilmişimdir. Herhangi bir sorunuzda (hem satıs/pazarlama hem de kurulum ve teknik boyutunda) dilediğiniz zaman elimden gelen desteği vermeye hazır olduğumu bilmenizi isterim. Forumda akvaryumcu esnafı icin yapılan genellemelerin dısına cıkıp siz samimi bir sekilde yazınca ben de uzun ve samimi bir cevap vermek istedim :)

Hayırlı kazanclar, sağlıklı hobiler. [EDIT]ErtanGulen,2022-03-31 02:25:08[/EDIT]

Beğenenler: [T]185122,gencaslann[/T][T]233557,hobim35[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Athena1982Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2018
İl: Ankara
Mesaj: 15
Athena1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2022 02:20
Yaklaşık 600m² dükkanda sadece 6 akvaryumum var japon lepistes transgenetik tetra vatoz çöpçü karışık ciklet olarak satmaktayım [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208434/310320220215091.jpg[/IMG]

Setim bu en alttaki tanklarıda şu an kullanmıyorum ama bunun sebebi arz talepten dolayı çevremde balık akvaryum hobisi ile ilgilenen kesim çok az birde sıcak aylarda 7-8 fanusta betta satıyorum.
Tavsiyem yapacağın set küçük ama ilerde yanına ilave edebilecek şekilde yapman.
Benim toptancım her hafta geldiği için azar azar alıyorum.
Her akvaryumda 2-3 vatoz 8-10 çöpcü ekliyorum. Her türden var gibi oluyor.
Özel istekler için tavsiyem ön sipariş ile çalışman elimde olmayan bir tür istendiği zaman kopara alarak toptancıdan istiyorum.
Ben hobimi evimde yapıyorum orası tamamen ticarethane bunu düşünerek hareket etmeni tavsiye ederim [:iyi:]

Beğenenler: [T]233557,hobim35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir