ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ErtanGulen
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1369
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2014 12:58
Son Ziyaret:
5 Saat 23 Dakika önce
Toplam Mesaj:
785 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
115 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertan Gülen
Doğum Tarihi:
11 Şubat 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Bulut diye birşey var..
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertan Gulen Mobil cihaz ile giriş yaptığım için yaşanabilecek imla hatalarından dolayı özür dilerim.

SON 10 MESAJI

Çürümüş Yaprakların Parçalanması
Ölen yada kopan yaprakları ilk anda almadığınızda çözünme esnasında suya farklı yoğunlukta madde salacaktır. Bazı durumlarda yosuna sebep olabilir ancak tamamen çözünme sağlandığında toru oluşur ve bugüne kadar forumda gördüğümüz tartışmalarda tortunun görsel sorun hariç bir sorun olmadığını aksine bakteri oluşumu ve canlılar için doğal bir tabaka sağladığı birçok kez dile getirilmiştir.

Temizlemek istiyor iseniz de, aslında yaptığınız gibi suyu hafif hareketlendirip ucusmasını sağlayabilir ve sonrasında hortum yada benzer aparat ile toplayabilirsiniz.

Hayatımda neredeyse hiç dip çekimi yapmadığım için tortular genellikle tanklarımda mevcut oluyor ve hiç zararını görmedim aksine özellikle karides ve cory gibi canlıların daha bir sağlıklı olduğuna da denk geldim.

Özetle; görsel olarak rahatsız etmiyor ise bırakın. Rahatsız ediyor ise taban ile oynayan bir balık sürekli havalanmalarını sağlayacaktır bu da zamanla motorun çekmesi için yeterli olur.
Karides Ve Salyongoz Yemi
Elinizde ufalayıp belki de 1/50 kadarını atabilirsiniz. Karidesler tankta yiyecek birsey her zaman bulur, en kötü camdaki yosunu su üstünde oluşan filmi yer. 2 karides için yaptığınız yemleme zarar olarak geri dönebilir.
Küpte Tanganyika... 1 Tık İleride...
[QUOTE=Bayulker]Kişisel nedenlerle forum paylaşımlarını bırakıyorum, bir hoş seda bırakabildiysek ne mutlu. Balıklar gayet mutlu ben şevkimi kaybettim..

Yıllardır hic bir mecrada yazmıyorum güzel dostlukların gazıyla biraz yazdık çizdik.

Hatamız eksiğimiz olduysa affola.
Sağlıkla mutlu ve keyifli hobiler..[/QUOTE]

Uzak kalamayacağını biliyorduk. Paylaşmak bulaşıcıdır. :)
Jbl Monado Dark
[QUOTE=erdem62][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238851/260320231359331.jpg[/IMG]
bunları daha önce kullanan oldumu nasıl kullanmalıyım boş şuan akvaryum su ve toprak var sadece bitki balık yok[/QUOTE]

Başlık ile alakasız bir soru sorarak başlık sahibinin içeriğini sabote etmek yerine lütfen kendi sorunuz için bir konu açınız.
185.50.45h Tropheus Akvaryumu
Bir arkadasımız gun simulasyonu ile bıraktım ve cok memnunum dedi ki o da tanganyika balıkları besliyor. Ufaktan taslar üzerinde yosunlanma ile bazı otlanmayı seven balıkları ile de mutluydu üstelik :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156325/230320231332291.jpg[/IMG]
Bitkilerde Sararma
Oncelikle tankınız hayırlı olsun, mutluluk ile devam etmeniz dileği ile.

Yeni kurulan tanklarda, gelişmiş bitkilerin ilk adaptasyon döneminde sorun yaşaması normaldir. Hatta bazı bitkiler tank değiştirdiğinde neredeyse tüm yapraklarını döker ve baştan başlar. Sebebi ise kök'lerin tekrar gelişimine öncelik vermesi diye ozetlenebilir. Bu süreci bir cok tankımda bir cok bitkide yaşadım. Ozellikle crypto türlerinde kök tekrar gelişip buyuyene kadar tüm yaprakları kaybettiğim dahi oldu. Ancak zamanla düzeldiler.

Bakteri durumu ve bitkilerin genel talepleri (Co2 ısık ve besin) sorunsuz bir döngüde devam ettiği sürece bu tarz yaslı yaprakların yenilenmesi aslında normaldir. Ancak yine de kontrollü gitmekte fayda var.

Moss için ise besin eksikliği işareti gibi geliyor ancak cok uzun yıllardır bitki merkezli (moss dahil) bir tank kurmadığım için hangi besindir neyin gostergesidir kısmında benden daha net ve açıklayıcı yaklasacaklar arkadaslar olacaktır.
Balıklarım Ölüyor
Yeni kurulan tankta azot dongusu oturana kadar ya canlı eklemek icin acele edilmemeli yada katkılar ile bu dongu hızlandırılmalıdır. Koku vb ile yapılacak gozlem üzerine testler ile de izlenebilir. Ancak su değişimleri ile döngü esnasında oluşan fazla ve zararlı bilesenleri dısarı almak baslangıc icin hayat kurtarıcı olabilir. Kullandıgınız toprak yada gubreler (var ise) dengeye olumsuz katkı saglıyor olabilir. Bir sure (onumuzdeki bir hafta ornegin) gun aşırı %20 dinlenmiş su ile değişim yapmanız biriken bileşenleri dısarı almanıza katkı sağlar. Bu esnada bakteri olusumuna da zarar vermeden, populasyonun cogalmasını beklemeniz daha uygun olur. Bakteri kulturleri ile süreci hızlandırabilirsiniz. Ancak her hangi bir yorumun net olması için su değerlerini bilmeli yada sorun var kabul ederek sık ve düzenli su değişimi ile hareket etmelisiniz.
Yeni Tank Ve Nitrat
Nitrat'ın bu kadar yükselmesinin sebebi tamamen dısarıdan eklenen gubre yada diğer katkılardır (bio nitrivec de olabilir) . Katkıları eklediğiniz surece duzenli olcumler 50 cıkıyor ise, katkıları kesip baz değeri gorup ona gore eklemeye devam etmeniz faydalı olacaktır. Bu kadar kısa surede tank dengesi oturup azor dongusu baslayabilir ancak son adım olan nitrat'ın fazlalıgı ya tuketim ile yada su değişimi ile azalacak duzene de gelmelidir. Katkıları yakından izleyip tuketime gore girdi yaparak denge noktasında kalmanız hem bitkiler hem yosun ile mucadele hem de tüm canlılar ve tank için yararl ve beklenen durumu olusturacaktır.
Bacteria Feeder Eklenmeli Mi?
[QUOTE=FerhatKaya]Yani o tür ürünler genelde yeni kurulumda balık eklenmeden önce kullanılır veya su değişimlerinden sonrada kullanılabiliyor. Ama sizin ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Zaten en az 1 aydır bu akvaryumunuzda sistem dönüyor diye tahmin ediyorum. Size bakteri döngüsünü daha iyi bir seviyeye getirmek için önereceğim tavsiye; sera siporax gibi biyolojik filtre malzemelerinden kullanmanız. Veya seachem matrixte olabilir. Bunu dışında haftalıj su değişiminide tavsiye ederim. Suyun redox seviyesini arttırır[/QUOTE]

Bakteria feeder denilen ürünler, kurulu tanka kullanılır, yeni tankta bir işe yaramaz (neredeyse) hatta. En yenisi 1 yıllık olan tanklarımda (kendime gore bir sekilde) duzenli olarak ekleme yapıyorum, ozellikle yogun su değişiminde ve filtre malzemelerini temizledikten sonra kullanıyorum. Mecbur değiliz ancak değerli olabilir diyerek kullanıyorum.
185.50.45h Tropheus Akvaryumu
[QUOTE=VolkanUZ]Herkese Merhaba,
Armatür gerçekten çok profesyonel fakat ben ışık konusunda bilgisizim. Ayar olarak şu an bu şekilde ve gün simülasyonunda kullanıyorum, bu tarz armatür kullanıp bilgi aktarımı yapabilecek var mıdır acaba. Troplar için en iyi aydınlatma değer oranları saatleri konusunda yardımcı olabilecek var ise çok memnun olurum.




[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103183/170320231222531.jpg[/IMG][/QUOTE]

Kullandıgını bildiğim bir iki arkadasıma bildirim gonderdim.

Bir de kendi kullandıgım Fluval icin yaptıgım ayarı paylasayım, bende de tanganyika chiclidler oldugu icin belki bir miktar yonlendirebilir. (Kesin dogrudur demiyorum ancak hosuma giden ayarlar bunlar)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156325/230320231110391.jpg[/IMG][EDIT]ErtanGulen,2023-03-23 11:10:47[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.