130*50*60 akvaryum kurulumu.


dijimonÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2014
İl: Yalova
Mesaj: 15
dijimonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2014 02:05
Herkeze selamlar...

Arkadaşlar discus akvaryumu kurmak istiyorum ve ilk olucak daha önce hiç bir tecrübem yok nasıl bir yol izlemeliyim hangi filtreyi almalıyım canlı bitki ile beraber yapmayı düşünüyorum hangisini almam lazım hiç bilgim olmadı için bana en ince ayrıntısına kadar bilgi lazım yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımı sunarım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinmcseÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 363
metinmcseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 21:45
Merhaba,
Böyle bir işe kalkışacaksanız öncelikle hiç gözünüz korkmasın bütün olumsuz fikirleri duyumları silin kafanızdan yoksa hayatta discsa geçemezsiniz.
Benm sp ve yunus akv vardı onu bozdum daha 2 gün önce pazar günü aldım discuslarımı.
http://www.akvaryum.com/Forum/discusa_baslangic_-_mc_k799765.asp
Konumu takip edebilirsin daha çok yeni.

Tank ve filtreleriniz hazır olduğunda en önemli olay su dengesidir. bunuda suyu güzelce dinlendirip havalandırdıktan sonra ve 30 dereceye sabitledikten sonra yapacağınız tek şey kalıyor bakteri kültürü oluşturmak. Ben balıkları aldığım yerden aldım bakteri kültürünü en mantıklısıda bu zaten yaşadığı suyun bakterileri olması alışkın su olması daha iyi.
Cama cam yapmanızda fayda var 10 cm olduklarında kumlu bitkiliye cevirirsiniz. her gün yada 2 günde bir dip çekimi yapacağınız için kumlu bitkili vs akvaryumlar biraz zor olacaktır. Bende sizin gibi düşünüyordum ama şimdi cama cam gözüme daha hoş ve temiz görünüyor açıkcası balıklar akvaryuma girince anladım bunu ancak.
Balıkları alacağınız yer çok önemli hemde en önemlisi geçmişini bildiğiniz yer olmalı alacaksanız ben sizi yönlendiririm benm aldığım yerden.
ikinci husus su değişimleri. Ben şöyle yapacağım. 100 lt lik su dinlendireceğim bir depo aldım hatta bu akşam geldi daha. içine bir ısıtıcı atıcam birde pipo filtre. su 1 gün dinlenip havalandıktan sonra akvaryumumdan bakteri kültürü aşılıycam. yine 1 gün yada yarım gün böyle çalıştıktan sonra su balıklarım için hazır hale gelmiş olacaktır. artık 10 ltlik depomdan akvaryuma su basabilirim. akvaryumdan 80 lt su boşaltacağım ve 80 lt su ekleyeceğim pipo filtrede bakteri kültürü olacağından, depo musluk suyuyla tekrar dolduktan sonra balıklar için gerekli bakteriler tekrar oluşacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir