150 Lt Bitkili Lepistes Tankı (önerileriniz)


thryavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2017
İl: Sivas
Mesaj: 34
thryavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2017 01:01
Herkese merhaba. 6 yıl önce lisedeyken birkaç deneyimim olmuştu ancak 6 yıldır uzak kaldım akvaryum hobisine. Ve dün tekrar başladım. 150 litrelik bir tank aldım.

20 kg bu kumdan koydum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197758/020620170045561.jpg[/IMG]

Ve içine bu bitkileri yerleştirdim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197758/020620170047161.jpg[/IMG]

Dış filtreyi haftaya arkadaşım yollayacak. Ben bu hafta memlekete gidiyorum, üniversite öğrencisiyim. 1 hafta boyunca akvaryum bu şekilde kalacak.

Şu anda akvaryum suyunun sıcaklığı 20-21 derece arasında gidip gelmekte. Isıtıcının aciliyeti var mı? 5 gün sonra gelince alsam sorun olur mu? 25 ml kadar AHM Farma-Cal Kalsiyum döktüm bitkiler için. Yarın da mayalı sistem (CO2) yapıp gideceğim. Ancak ışıklandırma hiç olmayacak 5 gün boyunca. Ve hava motoru da henüz yok.

Diğer soruma gelince; 2 erkek 5 dişi lepistes alacağım akvaryuma. Doğum yapmamış lepistesler almayı düşünüyorum henüz çok büyümemiş. Cüce vatoz ve komando çöpçü almam sıkıntı olur mu? Kaç adet almam gerekiyor? Yosun oluşumunu bi nebze olsun engellemek istiyorum. 5-6 adet komando çöpçü, 1 adet de cüce vatoz düşünüyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Son olarak ışıklandırma sistemi için ne önerirsiniz? Akvaryumumda ışık yok şu anda.

Şimdiden teşekkürler, hayırlı Ramazanlar.


[EDIT]thryavuz,2017-06-02 01:20:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2017 02:23
Yavuz bey; kumunuz ve arka fonunuz gayet muhteşem. Bitkileriniz de limon ve bocapo gibi fazla ihtiyacı olmayan bitkiler. Yalnız size verebileceğim tek tavsiye şu aşamada balık ekleme konusunda fazla aceleci olmamanız ayrıca vatoz ve çöpçü balıkları yeni kurulan tanklarda ( bakteri döngüsü oluşmamış ) aşırı hassas olurlar. En azından dış filtre ve ısıtıcı ile beraber 1 hafta boş çalıştırdıktan sonra canlı eklemenizi tavsiye ederim. En azından dış filre gelene kadar iç filtre kullanmanız bakteri döngüsü oluşumunu hızlandıracaktır. Aydınlatma tavsiyesi için akvaryum uzunluğu floresan mı led mi kullanmak istiyorsunuz bu konuda bilgi verebilir misiniz?

+1: [T]196004,Ibrahim90[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thryavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2017
İl: Sivas
Mesaj: 34
thryavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2017 03:27
[QUOTE=mrtmct58]Yavuz bey; kumunuz ve arka fonunuz gayet muhteşem. Bitkileriniz de limon ve bocapo gibi fazla ihtiyacı olmayan bitkiler. Yalnız size verebileceğim tek tavsiye şu aşamada balık ekleme konusunda fazla aceleci olmamanız ayrıca vatoz ve çöpçü balıkları yeni kurulan tanklarda ( bakteri döngüsü oluşmamış ) aşırı hassas olurlar. En azından dış filtre ve ısıtıcı ile beraber 1 hafta boş çalıştırdıktan sonra canlı eklemenizi tavsiye ederim. En azından dış filre gelene kadar iç filtre kullanmanız bakteri döngüsü oluşumunu hızlandıracaktır. Aydınlatma tavsiyesi için akvaryum uzunluğu floresan mı led mi kullanmak istiyorsunuz bu konuda bilgi verebilir misiniz?[/QUOTE][QUOTE=mrtmct58]Yavuz bey; kumunuz ve arka fonunuz gayet muhteşem. Bitkileriniz de limon ve bocapo gibi fazla ihtiyacı olmayan bitkiler. Yalnız size verebileceğim tek tavsiye şu aşamada balık ekleme konusunda fazla aceleci olmamanız ayrıca vatoz ve çöpçü balıkları yeni kurulan tanklarda ( bakteri döngüsü oluşmamış ) aşırı hassas olurlar. En azından dış filtre ve ısıtıcı ile beraber 1 hafta boş çalıştırdıktan sonra canlı eklemenizi tavsiye ederim. En azından dış filre gelene kadar iç filtre kullanmanız bakteri döngüsü oluşumunu hızlandıracaktır. Aydınlatma tavsiyesi için akvaryum uzunluğu floresan mı led mi kullanmak istiyorsunuz bu konuda bilgi verebilir misiniz?[/QUOTE]

Öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim. Balık ekleme konusunda aceleci davranmıyorum. 1 hafta 2 hafta 3 hafta ne kadar olursa önemi yok bekleyebilirim. Her şey balıklar için çok iyi durumda olsun istiyorum. 150 litrelik tankta az sayıda balık beslemeyi istememin de sebebi bu.

Aydınlatma konusuna gelecek olursak bitkiler için en iyi hangisi olursa onu en düşük maliyette almak istiyorum. Bir ışığa 100 Lira verebilecek durumda değilim ancak ucuz diye 10-20 Lira'lık ışık alıp bitkilerin ışıktan ihtiyaç duyduğu şeyleri kısıtlamak istemiyorum.

15-16 saat içerisinde gideceğim ve 5 ila 6 gün akvaryuma müdahalede bulunamayacağım. Zamanım da kısıtlı olduğu için şu anda aciliyeti olan ne varsa onu yapıp gitmek zorundayım. Su sıcaklığım 20 ila 21 derece arasında değişmekte. CO2 sistemi, hava motoru, ısıtıcı ve iç filtrenin acelesi var mıdır? Döndüğümde bunlarla ilgilensem bitkilerim o zamana kadar zarar görmüş olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir