150lt Canlı doğuran akvaryumum yeni ve sorun var!


rismooÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2013
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 4
rismooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 09:41
Merhabalar;

Bir hışımla kurduğum bitkisiz canlı doğan akvaryumumda, 11 moli(8d3e) ve 8 lepistes(6d2e) bulunmaktaydı. Dişi molilerin 5 tanesinin lepisteslerinse 1 tanesinin karnı şişti aldığımda, akvaryumum 100*46*33 boyutlarında. Doğumu yaklaşan lepistesi tül yavruluğa ayırma konusunda vakit kollarken kaybettim, ayrıca 1 erkek ve 1 dişi lepistes de ertesi gün öldü. Karnı şiş molilerden bir tanesinin ağır hareket ettiğini ve yem kabul etmediğini gördüğümde yavruluğa ayırdım ve yaklaşık 30 yavru yaptı. Yavruların tamamı hareketli, değişik renlerde (beyaz,siyah, turuncu) ama dün akşam bu doğum gerçekleştikten sonra anneyi yavrulukta bırakıp bırakmama konusunda kararsız kaldım ve ana tanka koydum. Sabah uyanıp balıklara yem vermeye gittiğimde. Anne moli ve başka 2 molinin daha öldüğünü farkettim. Siz üstadlara sorularım şöyle olacak.

1-Ölümlerin sebepleri ne olabilir? Nasıl engelleyebilirim?
2-Yavru moliler 25*15*15 boyutlarında tül yavruluktalar. Burada mı kalmaları doğrudur yoksa ayrı bir tanka mı almalıyım? Ayrıca beslenmeleri nasıl olmalı?
3-Tankıma canlı bitki de koymak istiyorum (saz ve tilki kuyruğu) 5kg torf üzerine 10 kg dere kumu (inşaattan, iyi yıkanmış) yeterli olacak mıdır?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 10:27
1: Canlı Doğuranlar %100 oturmuş, eskimiş ve döngünün tam olduğu sular isterler. Eğer taze suyla balık bakacaksanız balıklar her zaman hastalıklara ve parazitlere açık olacaklar. İlk amaç burada Nitrifikasyon bakterilerini akvaryuma yerleştirmek ve döngüyü başlatmak olmalı. Döngünün bir parçası da tabi ki bitkilerdir. Aslında Tankı kurup, bitkilendirip çalıştırıp çöpçü ve vatozu 1 ay kadar besledikten sonra yavaş yavaş Canlı doğuran eklenmeliydi.
2: Yavrular şimdilik orada kalabilir ama hızlı gelişemezler. Daha geniş cama cam bir tankta bol hava ile bakılmaları daha iyi sonuç verir. Günde 4-5 kez yüksek protein içeren yemlerle beslenmelilerdir.
3: Torfu akvaryuma hiç sokmayın. 5 kuruş kârı varsa 10 kuruş zahmeti var. İnşaattan alınan sıfır numara Silis kum da bitki için iyi bir taban değildir. Daha taneli ve salınım yapmayan bir taban kumu seçmelisiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 10:38
1-Ölümleri sebebi için filtreleme,balıkların davranışı,akvaryum ısı,ışıklandırma,yem markanızı ayrıyetten ilaç vs. kullanıp kullanmadığınızı bilmek gerekir.. Bunları yazarsanız yardımcı olabilirim..

Onun haricinde ışıklandırmanız güçlüyse,akvaryum hep hareket olan bi odadaysa(dekorsuz olduğunu da düşünürsek çok tehlikeli) balıklarınız strese girmiş olabilir,tankınızda su değişimleri yaptığınızda eklediğiniz temiz su dinlendirilmemiş çeşme suyuysa klordan kaynaklı olabilir,değişimler esnasında ani ph,sıcaklık yükselmeleri meydana geliyorsa,yeminiz bayatlamışsa,akvaryumda beyaz lekeli balıklar mevcutsa(beyaz benek olmuşlar demektir) ölümlerin sebebi bunlar olabilir..
Yinede kesin sonuç için tankınızı biraz tanıtmanız gerekmektedir..

2-Eğer akvaryumda hastalık söz konusuysa yavruları başka bir akvaryum ataşımanız daha sağlıklı olur.. En azından bu olasılığı engelleyene dek en iyisi ayırmanız olacaktır.. Peslenmelerini sera vipagran gibi yemleri toz haline getirerek yapabilirsiniz..

3-Bitkiyi kuma eklemek için sağlıklı koşullarda minimum 3-5cm kum derinliği gerekmektedir,kumu ona göre hesaplamanız daha uygun olur.. Demersum ve saz balıklarınızın ölüm sebebi stresse bunun önüne geçmek için iyi olabilir,saklanıp kendilerini güvende hissedeceklerdir..

Saygılarımla..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir