200 Litrelik Tanka Hangi İlaçlar Kullanılmalı?


TcenesbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2015
İl: Kirklareli
Mesaj: 183
TcenesbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 11:43
Selamlar. 200 litre mavi ve sarı prenses tankım var. Tasınacağımiz için bütün malzemeleri felan temizleyip akvaryumun suyun boşaltacağım. Bu yüzden tüm denge bozulacak. Balıkları bi kova içine koyup götürecegim. Akvaryumu taşıdığım gibi tankı kurmam gerek. Bu sebeptendir ki acilen biyolojik dengeyi kurmak için hangi ilaçları kullanmaliyim? Ayrica ek ilaç olarak(dezenfektan vs vs.) hangi çeşit ilaçları (marka olarak) kullanmalıyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 11:56
Aynı şehir içinde taşınıyorsan dengeyi bozmadan taşınmak mümkün; planlı ve iyi bir zamanlamayla kum ve dekorları ellemeden akvaryum içerisinde taşımaya engel olmayacak miktarda su bırakarak taşıyabilirsin. Filtreyi de akvaryumdaki suyu boşaltırken çektiğin suyun kovasında taşıma anına kadar çalıştırmaya devam edebilirsin taşınılan yerde akvaryumu hazırlayana kadar yine aynı kovada çalıştırmak üzere tekrar prize takarsın; en fazla elektrik kesintilerinde yaşanabilecek kadar sıkıntı yaşarsın. Akvaryumu taşıma işini genel taşınmadan bir iki gün önce halletmek daha az sorun yaratır zamanlama ve meşguliyet açısından.
Uzak bir mesafeye taşınıyorsan ilk akvaryum kurulurken yapılan uygulamaları yapman gerekecek malesef. Hazır bakteri kültürleri süreci hızlandırır bunları kullanmayı tercih edebilirsin.

Teşekkür Edenler: [T]173333,malawici[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir