ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tcenesbey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
101
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2015 07:45
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2018 00:23
Toplam Mesaj:
183 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enis Nayır
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1999
Yaş:
25
İl:
Kirklareli
Meslek:
Öğreci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ne mutlu Türküm diyene!

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumu Yapacağım
Peki 25litreye sunsun 603b olur mu?
Karides Akvaryumu Yapacağım
Öncelikle selamlar. Aksaklıklardan dolayı bir türlü bitkili karides akvaryumu kuramadım. Allah'ın izniyle 15 güne yapıyorum karides akvaryumunu. Şimdi gelelim sorularıma:
1. 30x30x30 akvaryum camları alıp kendim yapmak istiyorum. Fiyatlar ne kadara gelir bilmem ama ithal 30x30lar 150tl civarında. Masa üzeri bir akvaryum olacak. Acaba 40x25x30h mi daha iyi olur 30x30 mu?
2. Filtrasyon olarak başta şelale düşünmeme rağmen malzeme kapasitesinden dolayı vazgeçip sunsun hw 603b almayı düşünüyorum. Acaba şimdi de diyorum ki dış filtre mi alsam yoksa arkadan sump mu yapsam?
3. Bitki olarak java moss ve anubias iyi midir karides için? Geri kalanını ne ister bu bitkiler kısmını araştırırım.
4. Katil salyangoz ve kiraz karides sorun olmaz değil mi?
5. Ne yer bu karidesler?
Yavruuuulaaaarrrrrr
[QUOTE=SerdarAksu]Ben anlamıyorum kardeşim bu kusturma işini. Siz doğarken anneniniz karnından sizi 4 aylıkken mi? çıkarıyoruz. Nasıl bir caniliktir bu kusturma işi. Bu işleri bırakın artık. Kendileri doğal yollar ile annesinden ayrılsın. İnan bana bu şekilde çıkan yavru hayatta kalırsa daha sağlıklı oluyor. Ayrı tanka almaya gerek yok ayrıca. Bırakın aynı tankta kalsın. Doğanın bir kanunu var ve acımasız bunu kabul edin ayakta kalan hayatta kalır. Siz o yavruları ayrı tanka alacaksınız sonra büyütmeye çalışacaksınız emin olun hepsi ölecek. Neyse benden tavsiye bir daha kusturmayın.[/QUOTE]

[:cik:][:cik:][:cik:][:cik:][:cik:][:cik:]
O zaman akvaryum kurma. Bırak balığı malawiye o zaman. Bizim amacımız hem anne rahatlasın hem yavrular kontrollü olarak kusturulsun. Eğer doğal olarak ana tankta kusarsa balık , daha yavrular toparlanamadan yem olacaktır. O zaman yem de atma bırak bulsun bir şeyler, bırak ilaçta atma düzelirse düzelir, boşver filtrasyonda yapma doğal ortam sonuçta. """""Yavrular şuan ne durumda merak içerisindeyim. Ölen var mı? Keseleri indi mi biraz?
İç Filtre
Tek bir şey rica ediyorum mümkünse o akvaryumda beta bak veya yavru akvaryumu harici olarak kullanma. Ben de 15litre bir akvaryum alacağım ama yavrular keselerinden kurtulana kadar onda kalacak.

Sorduğun soruya gelecek olursak. O hacime ufak bir ŞELALE filtre olur.
Deep Fish Acrifix Drop
Selamunaleyküm. Bu ilacı aldım. Deri ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılıyormuş. Benim balıklarda kuyrukları kavgadan ötürü yırtılmış (biraz uçlari kopmuş) balıklar var. Sorun yaratan balığı akvaryumda uzaklaştırdım şimdi tabii. Sorum şunlar
1_Gerçekten kullanılmasını tavsiye ettiğiniz bir ilaç mi? Tedaviyi sağlıyor mu?
2_Nasıl uygulamalı? (Şu kadar süreyle şu kadar sıcaklıkta filtre şu biçimde gibi)
Akvaryum Satan (kargolu)
[QUOTE=brigantes]

Hocam orası neresi? Cam kullanmıyor mu bu insanlar [:)][/QUOTE]
Kırklareli merkez. Aradığın hiçbir şeyi bulamadığın ayrı bir devlet.

[QUOTE=Arassian]130x60x50 12mm extra clear cam ve mobilyası 0 gibi / dış filtre / ısıtıcı / kafa motoru hepsini 300 liraya aldım. Forum ilanları - sahibinden - letgo gibi sitelere bak arada illaki satan olur. Benim gibi şanslı olamayabilirsin ayrı konu :)[/QUOTE]
Ama gidip kendiniz teslim aldınız değil mi?
Akvaryum Satan (kargolu)
Beni biraz yanlış anlayanlar olmuş ama herkese teşekkür ederim. Önerdiğiniz sitelere göz attım. Ayrıca yaptır diyenler olmuş. Yazdığım yazıda yapan yer yok demiştim. O yüzden arıyorum. Cam sordum ancak cam bile bulamadım 10mm. Son bir yer kaldı cam sormadığım. Umarım orada bulurum. 500 litreyi 350ye bulamayabilirim ama 200litre-500 litre arası demiştim. 200litre bulabilirim diye tahmin etmişim. Herkese tekrardan teşekkür ederim.
Suda Geniş Yüzeyli Deri Gibi İnce Parçaçıklar Var.
Beyaza yakın ve soyulmuş deri gibi ise dış filtre hortumuna yapışan ve zamanla suyun asindirmasi sonucu akvaryuma gelen parçacıklar.
Dev Cuce Tanki
Resmen ayrı bir sistem oluşmuş. Hey maşallah. Ama bir şey komik geldi 180 80 50h olunca o 50 cm 50cm değilde 30cm gibi durmuş :). O kadar devasa.
Yavruuuulaaaarrrrrr
Çok erken kusturmussunuz. Ben de aynı hatayı 2. Kez kustururken yaptım. İlk yavrular keseden biraz da olsun sıyrılmıştı. Ama 2.ler bunlar gibiydi 2 gün sonra 20taneden 5 tane kaldı. Hepsi keseleri patlayıp öldü. Çok dikkatli bakın onlara. Keseleri kaybolana kadar sivri yerlere değmesin ve suyu kusturdugunuz sudan olsun. Farklı suda sorun yaşatıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.