200 x 60 x 60 Neon Tetra Akvaryumu Tavsiye


darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4246
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 22:29
Bitki şart değil ama bakacağınız türler bitki ile güzel duracaklardır. 2metrede bitki zor tabi ama çok az ışık ve sıfır bakımla yaşayabilen türlerde mevcut. Anubias ve java fern türlerini kullanabilirsizniz. Özellikle görsel dallara kütüklere bağlı dev anubiaslar görsel duracaktır. Anubiasın peyzaj yapabilceğiniz bir sürü farklı türüde mevcut. Bir arkadaş sırf anubiaslarla yaptığı tankla yarışmadan derece bile almıştı:


Ayrıca arka plana dev amazon gibi bitkileride ekliyebilirsiniz. co2 ve gübre gerekmeden düşük ışıkda yaşayabilirler. 

Aşırı yoğun bitki yapmanızıda önermem. Küçük balıklarda gözlemim bol bitki olduğunda psikolojik olarak rahatlayıp sürü formlarını bozuyorlar. Ayrıca küçük balıkları sürü halinde tutmak için bir kaç büyük balıkda eklenebilir. Melek bu iş için çok uygun olur. Görselde durur. Yanlız neon ve benzeri tetralar ilk geldiklerinde ufaklerken yanlarına damızlık boy melek koyarsanız tam bir kıyım yaşanabilir dikkat etmek gerek. Melek doğası gereği mükemmel avcıdır. Ağzına sığan hiç bir şeyi affetmez.

Birde özellikle kardinal konusunda bir uyarı, farklı yerlerden gelen kardinalleri yanyana koyarsanız bakteri çakışmasından patır patır sinek gibi dökülebiliyorlar. Buna dikkat etmek gerek. Başıma çok geldi. Neonlada bakteri çakışması olabilir. En sağlıklısı sadece kardinal alın. Aynı tek yerden bir seferde çok sayıda alın. Sonradan asla ekleme yapmayın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERSYÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
İl: Elazig
Mesaj: 129
ERSYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 01:04
En Güzeli Tek Tür bencede  sürü balığı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 672
MertMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 17:40
İşte boyle balıgı sırf $ olarak gören zihniyete yazıklar olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir