200lt Akvaryum İçin Öneri


Tolgahan37Çevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2017
Mesaj: 2
Tolgahan37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2017 21:13
Öncelikle herkese merhabalar.

Arkadaşlar 200 lt bir akvaryumumla birlikte Quick expro 1500 dış filtrem ve birde sobo iç filtrem var. Şu anda akvaryumumda çok uzun zamandır beslediğim sarı ve mavi prensesler var fakat artık yeni bir arayış içerisindeyim. Yine çiklet türü ve etçil olan bir balık arıyorum. Biraz forumda gezindim ve leptosoma balığı ile nigripinnis balığına rastladım. Acaba bu iki türü akvaryumum da 1e 4 d şeklinde besleyebilirmiyim ve birde bu balıklara artemia vermeden sağlıklı bir şekilde büyütebilirmiyim. Şimdiden teşekkür ederim. [EDIT]Tolgahan37,2017-06-23 19:23:16[/EDIT]

Beğenenler: [T]1,bjkalley[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2017 02:23
Merhaba,

Tür önerisi isteyen kişilerin "bana balık önerin" diye eli boş gelmesinden ziyade bu şekilde birkaç türe bakıp gelmesi oldukça güzel.

İki türe de baktım, şu anda lepto mupulungu ve tricolor bakıyorum. Nigripinnis blue neon siparişini de verdim ithalatı bekliyorum. Tecrübe ve araştırmalarım mevcut, sanırım yardımcı olabilirim.

İki türde de hacim kadar akvaryum boyutu, özellikle yüksekliği önemli. 50 cm'den alçak tankı önermem, 60-65 cm olsa daha iyi olur. Kolay yavru veren ancak kolay hastalanan türler, yabancı forumlarda "wasting" bizde iç parazit denilen karın çekilmesi ve yemden kesilme ile sonuçlanan hastalık sık görülüyor. Sularını gerçekten temiz tutmanız lazım, yenmeyen yemlerin kokuşmaması için sifonlanması çok önemli. Bu balıklar mikropredatör türler, sudan plankton süzerler, bu yüzden ara ara artemia vermek çok iyi geliyor. Erkekler arası kavalar ölümcül olmaz, en çok yüzgeç yırtılır bir iki pul kalkar, o yüzden hem renk hem yedek olsun diye en az 2 erkek öneririm. İki türü bir arada bakmadım, bazı türler birbirini baskılıyor, bunlar da benzer yaşam alanlarını tutuyorlar. Nigripinnisler kayalara daha yakın yaşasa da 200-300 litrelik akvaryumda sorun olabilir, olmayabilir de öngöremiyorum.

Beğenenler: [T]197636,orfur[/T]
+1: [T]197636,orfur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolgahan37Çevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2017
Mesaj: 2
Tolgahan37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2017 00:13
Merhabalar

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Leptosoma balığına gerçekten hayran kaldığımı söyleyebilirim fakat gerek bu balığın bakımının ayrı bir özen gerektirmesi ve gerek maliyetinin biraz benim açımdan uygun olmaması beni başka balık arayışlarına itti. Bende forumda biraz daha araştırdım ve ''Gephyrochromis lawsi'' balığı ile ''Tahuantinsuyoa macantzatza'' balığına rastladım. Bu balıklar sanki daha uygun gibi duruyor ama bu balıkları veya burada bahsettiğimiz balıkları ben Kastamonu'dan tedarik edebilecek miyim ? O yüzden Kastamonu'da petshoplarda bulunan alabileceğim balıkları araştırıp ona göre bir seçim yapmak daha mantıklı geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emretezÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 203
emretezÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2017 18:36
Selamlar,

Ben uzun yıllar iki türüde besledim, bu iki tür içinde en az 1.20 m uzunluk, ve en az 50-55 cm yükseklik öneririm. Akvaryumu yüksek kayalar ile dekore etmeniz önemlidir, Nigripinnisler leptolara göre daha ağırkanlı ve nazlı balıklardır. Ciddi şekilde yem seçerler. Ağız yapıları leptosomalara göre daha küçüktür ve micro yemler ile beslenirler. Bu türler arasından önerim leptosoma ile başlamanızdır.
Nigripinnis blue neonlar harika balıklardır, özellikle üreme dönemlerinde sergiledikleri davranışlar için bile beslenirler. Böyle bir akvaryum dipte de kum kelebekleri veya kabukçullar ile tadından yenmez.
Sevgiler

Rafet bey merhaba,
Yeni ithalatlar ile nigripinnis gelecek diye anladım yazınızdan. Bu ithalat nezaman olacak ve nasıl(kime) sipariş verdiniz. Zahmet olmazsa ÖM den yazabilirmisiniz acaba(reklam olmayacaksa buradanda bilgi alabilirim),
Sevgiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir