200*50*50 lowtech aydınlatma.


RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2014 17:39
Yeniden heves ettiğim bitkili için kolları sıvadım, forum aracılığıyla Celal beyden on aded reflektör aldım,malesef hesap uymayınca iki adedi boşta kaldı. Sağ ve sol kısımlara dörder aded floresan düşüyor,kum yüksekliği toplamda 8 cm'i rahat bulacak , 24 kg fondovivo ve 50-50-50 akvaryumu ağzına kadar dolduracak jbl manado mevcut.Normalde yükseklik 70 cm, 20 cm kısımı göz almaması için düzgün birşekilde siyaha boyadım,aydınlatmadada farklı bir yol izleyerek reflektörleri plastik kelepçe ile kuşaklardan sarkıtacağım, su yüzeyi ile floresanlar arasında 15 cm kadar boşluk kalacak. Sizce iş yaparmı, şu an için daha ileri bir teknoloji kullanamam ilerde sistemi komple değiştirip co2 falan ekleyeceğim.

Sığdırabildiğim şekliyle floresan dizilimi şu şekilde olacak,sağ ve sol tarafa denk gelen floresanlar sağ cam ile sol cama bitişik oluyor boşluklar haricinde bu bölgelerde,direk üzerinden ışık almayan kısım yok.

                                     --------------------------(1) 
                  (1)---------------------------   
                                     ------------------------ (2)
                (2)  ---------------------------
                                     -------------------------(3)
                   (3)----------------------------
                                      -------------------------(4)
                  (4) -----------------------------
RedMap872014-08-30 17:45:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 22:50
Cevap gelmemiş ama perde asmak için tavana takılan kornişler ile kuşakların üzerine yol yapıcam, reflektörler sağ ve sol kısımdan aparatla bu kornişlere takılacak ve floresanlar tek tek kuşakların altına sarkıtılacak, arkadaki 4 floresan öndeki dörtlüden reflektör yüksekliği kadar yüksekte kalcak. Bu şekilde akvaryuma müdahale edilmek istendiğinde ön kısımdaki 4 floresan raylı yollar aracılığıyla arka kısma kaydırılıp arkadaki floresanların hemen altına itilecek böylece ön kısımda alan açılabilecek. Acaip kafa patlattım sonunda böyle enterasan birşey yapmaya karar verdim zaten başka türlü imkanı yok 8 aded floresan takılmıyor anca reflektör kullanılmazsa olabiliyordu, balastlarda dolap içinde panoda toplanarak 220 v kabloları tek bir çıkış üzerinden dağıtılacak. Aynı panonun üzerine anahtar yerleştirip her floresanı ayrı ayrı kontrol etmeyide düşünüyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir