ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RedMap87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2013 02:01
Son Ziyaret:
04 Nisan 2015 10:14
Toplam Mesaj:
858 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray akpnr
Doğum Tarihi:
22 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

koray akpnr

SON 10 MESAJI

Bahçelievlerli akvaristler tanişalim.
Aynen doğru diyosun bende bahçelievlerdeyim,frontozaları çok fazla sevmem ama yenibosnada frontozanın  türlerini üreten Ayhan abinin üretimhanesinde çay içip epey şeyler dinlemiştim . 2 arkadaş bodrumda ortak besliyorlardı şimdi dağıttılar heralde.Hatta o dönem kırmızı frontozalarla beraber fazla yaygın olmayan birkaç frontoza türünü üretiyordu. Bende bu sıralar binanın altına bir yer açmayı düşünüyorum ama hala hangi balıklar karar veremedim. Yer sıkıntım var trop,diskus,malawi,lepistes arasında karar veremiyorum. Frontoza olarakta ventral yüzgeçleri heybetli olan mobalardan bulabilirsem evdeki 2 metrelik tankı onlara ayırıcam,hobihaneyede 2 3 aded ufak bitkili kurup 2 metre bitkilinin müdahalesiz gidişatına son vericem.Yer büyük değil maksadımda üretim yapmak o yüzden muhtemelen akvaryumları duvara izlenebilir şekilde yanlamasına değilde yerden tasarruf amaçlı uzunlamasına tek sıra tavana kadar dizeceğim.Damızlık kolonilerimi oluşturmak için boylandırma tanklarım mecburen bu şekilde olacak gibi. Yada piyango vururda tankların ebatlarını ufaltır hepsine yandan tek sump kurarsam ozaman dizayn yapıp hobihane gibi bir yerde yapabilirim gerçi ozamanda elektrik çoşacak ama . Senin sistemler nasıl acaba mekan büyükmü ,doldur boşalt sistemin nasıl foto falan paylaşırmısın? Valla sıkıntı geldi artık hiçbir işle uğraşmayacam varsa yoksa balık kuş stres attırıyor. Bu arada yenibosnada en yakın arkadaşımda yer açtı yakın zamanda lepistes türlerini toplayacak onun yerde gayet temiz,tertipli düzenli bir yer oldu.
Şu an ki telefon zil sesiniz.
Oda güzelmişRedMap872015-03-27 12:34:17
Solungac parazitini kaya tuzuyla tedavi etmek ?
Neden rahatsız oldunki? ,ben size ne kadar güzel tecrübelerimi aktararak yazıyorum.Yıllardır tuzda kullandım, kullanmadan birçok türüde sağlıklı bir şekilde besledim ürettim.Sülük ile ilgili promlem olursa o zaman kullanırsınız parazit için tuzmu kullanılır? Kaç parazit türü var tuzlu suyu tolere edebilen balığın yakasından düşmeyen tam olarak bilinmiyor bile. O yüzden genel bir sağaltım herzaman faydalı olur.Tuz atıyorum diyerek parazit olmaz düşüncesine kapılmayın işi şansa bırakmayın.
Solungac parazitini kaya tuzuyla tedavi etmek ?
Bende diyorumki önlem için uzun vadede hayvanın bünyesini yormaya gerek yok. Tuza kadar kaliteli bir beslenme ve bol su değişimi. Güçlü bir sump yada dış filtre kombinasyonu tuzdan çok daha fazla fayda getirir. İsteyen kullansın tabi ama bir çok paraziti yok etmez öldürmez.Yok edip öldüreceği dozlardada zaten bir çok tatlı su balığı yaşayamaz. Acı su balıkları kısmen toleranslıdır. Israrla diretene diyecek bir şey yok tuzlayın sağlıklı olsunlar.
Solungac parazitini kaya tuzuyla tedavi etmek ?
Saygılar bizdende tuzunda ne olduğunu gayet iyi biliyorum. 1 çay kaşığı bile tuz atmadan cıvıl cıvıl sağlıklı balıklar besleyip ürettim halada üretebilirim. Hatta 100 150 civarı tetra sürüsünü 15 20 aded el kadar melekle birlikte tek bir kaşık tuz bile atmadan uzun süreler besleyip sonrasında elden çıkardım. Sattığım balıklar o günden bu güne 2 3 yıl geçmesine rağmen amatör birkaç arkadaşın elinde hala hayattalar. Bilmem tuzun faydası nerede ne kadar gerekli tartışılır. Tuz kullanmadan diskus,melek,neon,canlı doğuran ailesi,tanganyika,malawi türleri,japon,beta,gurami gibi balıkları sağlıklı şekilde üretmişliğimde vardır. İllede kaya tuzu diyorsanız marketlerden turşuluk tuz alıp atmak 2 dakikalık olay maliyeti desen oda yok .Tuzlu balık iyidir ama yüzerken değil . Kolay kolay pisde kokmaz atıştırmalık istediğin anda afiyetle yemeye hazırdır.Faydalarıda saymakla bitmez,yöresel yemeklerinde olanlar iyi bilirler.
Ne olduğunu Çözemediğim Hastalık
Kalıcıda olabilir,geçicide olabilir.Belkide tek ihtiyacı tek tabanca sakin kalıp karantina tankında bol bol kaliteli yem yemek taze suda yüzmektir.
Ne olduğunu Çözemediğim Hastalık
Bana sadece sert bir darbe almış gibi geldi. Öyle çok kısa süreler içinde sapasağlam balık hastalıktan bu hale gelmez.
Melek balığı hakkında bir kaç soru
5 de 1 şansınız illaki var sabırlı olunÖyle resimden videodan bakmakla cinsiyet ayırımını net şekilde yapmak deneyimsiz bir insan için biraz zor.Bazen bakarsın erkek gibi heybetli dişi yumurta hunisini yumurtayla boyamış desen yapmış dişi dediğin balıkda dişisini yumurtaya kovalıyor.
Solungac parazitini kaya tuzuyla tedavi etmek ?
Birçoğunu yok edemezsiniz.Biraz araştırmacı olun.Tatlı su balıkları için tedavi amaçlı kullanılan tuz miktarı her zaman faydadan çok zarar getirir . Bu gün zararı olmaz faydası olur belki o banyonun ama , ileride en ağır kimyasallar kadar zararı olabilir. Tatlı su balığı ve tuz ee o zaman tuzlu su balıklarını neden yaratmış mevlam?Tatlı su balıkları tuzlu suda neden rahat nefes alamıyorlar sorguladınızmı? RedMap872015-03-21 05:44:44
Melek balığı hakkında bir kaç soru
Rica ederim o gün bir gelsinde tiyoları bendende alırsınız benim gibi başka birçok arkadaştanda alırsınız. Bu forumda melek üretimiyle ilgili soruları cevaplayacak çok insan var illaki birisi yardımcı olacak. RedMap872015-03-21 05:40:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.