20x20x25 Nano Bitkili Betta (taban Sorunu)


AtromitosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Içel
Mesaj: 453
AtromitosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2016 03:59
Merhaba arkadaşlar,

20x20x25h ölçülerinde 10 litrelik bitkili, ufak bir betta akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Aslına bakarsanız betta bahane, hobiden uzak kalmamak için elimin altında, masamın üstünde ufak bir şey bulunsun istiyorum. Fakat iş ortamı sebebiyle çok fazla uğraşamayacağım ve daha önceki kurulumlarımda lav kırığı ve çeşme suyu kullanıp daha ilk haftadan nematod ve copepod sorunuyla karşılaşmış olmam nedeniyle bu kez akvaryumda sürekli aynı marka damacana su kullanacağım. Her neyse gelelim konumuza:

Tabanda ince silis kum veya siyah hagen kullanacağım, tam karar veremesem de aydınlık olması açısından silis kullanmayı düşünüyorum. Bitki olarak tabanda Lilaeopsis Brasiliensis ve köke sarılmış Anubias Nana olacak. Belki biraz da pellia veya christmas moss. Gel gelelim taban mevzusuna... Ben bu akvaryuma düzenli periyotlarda Sera Florena ekleyeceğim, tamam ama bu kadar zayıf bir tabanda, CO2 takviyesi olmadan zemin bitkisi yaşar mı hiç ? Çok zor. Bu yüzden kurulumda kumun içine yemek kaşığı ile serpiştirilen gübrelere çok heves ettim. Tetra Initial Sticks ve JBL Florapol diye bir şey buldum, fakat tam emin olamadım size sorayım dedim. Kurulumda uzun uzun zamanlar boyunca idare edebilecek hangi gübreyi önerirsiniz tabana ? Nitrat ve fosfat içermemeli, köklerin dibine ekilmemeli... (Çünkü köklü bitki yok, tabanı da Lilaeopsisler saracak, bir sürü minik kök)

Bir de örnek aldığım videoyu ekleyeyim buraya, izleyin ve oradaki gübreye nasıl heves ettiğimi görün, hoşunuza giderse bana da ismini söyleyin lütfen [:D]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=dLSQGmU_FHs[/VID]

Yardımlarınızı beklemekteyim...[EDIT]Atromitos,2016-10-14 12:17:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir