ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atromitos
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
350
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2015 01:21
Son Ziyaret:
06 Aralık 2020 20:34
Toplam Mesaj:
453 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Devrim
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]http://i.hizliresim.com/65dA1E.png[/IMG] Cahil, bilmeyene denmez. Bilmediğini bilmeyene denir.

SON 10 MESAJI

Betta Balığım
Bettalar cama cam dekorsuz akvaryumlarda beslenebilirler. Fakat "sevmek" konusuna gelirsek, saklanabileceği ve dinlenebileceği yerleri olan, mümkünse bitkili ve yüzme alanı geniş akvaryumlardan hoşlanırlar. İçerisinde yüzeye yakın geniş yapraklı bitkileri bulunan, kovuklar ve kuytu köşeler olan bir akvaryumda betta daha sağlıklı büyüyecek ve yaşamını sürdürecektir. Forumdaki örnek bitkili betta akvaryumlarına bakabilirsiniz.
Yüzde Yüz Su Değişimi
Akvaryum suyuyla beraber balıklarınızı ayrı bir yere alın. Ekipmanlarınızı temizleyerek akvaryumu yeniden kurun ve çalıştırın. Günlük azar azar yemleme yapın boş akvaryuma. 1 hafta sonra da balıklarınızı akvaryuma alabilirsiniz. Tabi bu süre içinde ayırdığınız balıklarınızın filtrasyon, havalandırma, ısıtma gibi problemlerini nasıl çözersiniz, orası muamma. %100 su değişimlerini çok acil bir durum yoksa önermeyiz genelde. Zaten hacminiz küçük, ışıklandırmanızı ve yemlemenizi gözden geçirin. Şayet kullanıyorsanız gübrelemeyi kesin ve düzenli olarak su değişimi yapın en az 2 gün dinlenmiş su ile. Adi salyangozlar için akvaryuma bir parça salatalık bırakın ve ışıkları söndürün. En fazla 3 saat bekledikten sonra salatalık üzerinde toplanmış yetişkin salyangozları akvaryumdan uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca verdiğiniz ışığın rengi ve miktarı da çok önemlidir.
Karides Tavsiye
[QUOTE=sevincbaris1903]Peki karidesler yer bitkilerini sever derler bende yer bitkisi yok adaptasyon sorunu olmaz dimi arkadaslar[/QUOTE]

Olmazsa olmaz değildir taban bitkileri. Fakat karidesler, yavruları başta olmak üzere moss türlerini çok severler. Üzerinden beslenerek vakit geçirirken, aynı zamanda avcılardan saklanırlar. Bu yüzden tele sarılı java, christmas, pellia, riccia, fissidens gibi moss türlerinden edinebilirsiniz.
Bitkili Nano Akvaryum
[QUOTE=volkaniner]
Merhabalar oncelikle sunu belirtmek gerekiyor.belittiginiz olculere gore 9 adet power led cok fazla gelicektir.ben 40 cm akvaryumda 9 adet led kullanmaktayim.Bu yuzden akvaryumunuza pcb ve sogutucu alip bir dizilimde kac adet sigdigina bakmak lazim.power ledleri akvaryumdan 10 cm yukari konumlandirirsaniz herhangi bir sıķınti olmaz[/QUOTE]

20-22 cm'lik bir soğutucu parça üzerine hazır pcbli olarak montajını yapacağım eğer yan yana dizersem. Bu durumda 9 ledin tamamı sığıyor. 9 adet fazla gelir ise, nasıl bir kombinasyon ve sayı ayarlamalıyım sizce ? (6 beyaz, 2 deep red, 1 royal blue)
Karides Tavsiye
Yavruları göze batmayacak türler seçerseniz avcı neonlarınıza daha az yem olurlar. Sarı ateş, bloody mary, kırmızı ve turuncu sakura gibi türler yavrudan itibaren renklerini gösterdikleri için daha fazla göze batacaktır. Bu yüzden size mavi melek, mavi kadife, mavi jelly, kiraz karides, hayalet karides türlerini öneririm.
Bitkilerimin Durumları Normal Mi?
Merhaba,

Reineckii bitkilerinin gövdeden kök salması ve Bacopaların kararması mikro element eksikliğine işaret ediyor gibi. İkisi de yapraktan ve gövdeden beslenen bitkiler olduğu için daha fazla besin alabilmek adına uzamayı bırakıp yapraklarını genişletebilir, daha fazla yaprak çıkarabilir ve gövdeden kök salabilirler. Bu, stem bitkilerinin bir huyudur denebilir. Bu konuda Onur UYGUN beyin yazdığı bir yazıyı sizlerle paylaşmak isterim:

[QUOTE]Elodea, cabomba, gül vb. bitkileri genel olarak stem bitkiler olarak sınıflandırabiliriz. Bu bitkilerin ortak özellikleri arasında yaprakların bir ana gövde ve onun dallarında dizilmeleri, gövdenin herhangi bir yerinden kök salabilmesi, çoğunda bitki yeterli boya gelince bir bölümünün kesilip başka yere dikildiğinde ayrı bir birey olarak yaşamaya devam edebilmesi örnekleri verilebilir.
Çok detaya girmeden bu bitkilerin gövdelerinden kimi zaman çok fazla kök salması konusundaki birkaç gözlemimi paylaşmak istiyorum.
Bitkiniz gövdesinden normalin üzerinde kök veriyorsa bunun sebepleri arasında şunlar olabilir:
1) Sudaki serbest halde bulunan besin azdır, bu sebeple besinleri alabilmek için tabana kök salıyordur. Bu akvaryumda bitki için yeterli şartların mevcut olmadığına işarettir.
2) Bitki çok fazla geliştiği ve gelişimi çok hızlı olduğu için birim zamanda sudan aldığı besin yetmiyordur. Bu sebeple kök salıyor olabilir. Genellikle bitkinin sağlıksız bir ortamda bulunduğunun emaresi değildir fakat sebepler arasında su akıntısının azlığı da olabilir. Akıntıyı bir nebze arttırmayı deneyin.
Işığınız kuvvetli değilse, CO2 takviyeniz yüksek düzeyde değilse ve/veya demir gibi mikro besin takviesi yapmıyorsanız bu madde ihtimal dışı kalır.
3) Mevsimsel bir süreç olabilir. Genellikle bahar aylarında ve bitkinin çeşidine bağlı olarak çiçek vermeye başladığı dönemlerde(tabii çiçek veren bir türse) yani kısaca üreme vb. bol kaynak gerektiren bir durum varsa bitkiler aşırı kök salabiliyorlar. Bu dönemlerde akvaryumda eksik olan mikro ve makro besinler düzenli olarak verilmeli, birim zamanda harcanacak CO2 artacağı için Co2 takviyesi arttırılmalıdır. Kısacası bu dönemde bitkilerin ihtiyaçları artacağı için her şeyden bir kaşık fazla verilmelidir.
4) Bitkiler akvaryuma yeni geldiyse 1-2 hafta gözlem yapın. Alışma süresince bitki büyük ihtimalle ilk haftalarda boyca uzamak yerine kök sistemini geliştirerek kendini garantiye alacaktır. Birkaç haftadan donra durum değişmezse yukarıdaki 3 maddeden biri sizin işinize yarayabilir. [/QUOTE]
Limon Yapraklari
Akvaryuma soda eklemeden önce içinde bulunan CO2 gazının uçmasını sağlarsanız daha iyi olur. Ayrıca fazla miktarda ve hızlı bir ekleme işleminde balıklarınızın derisine, bitkilerinizin yapraklarına zarar verebilir ve karideslerinizi sersemletebilir. Bitkilerdeki bazı deformasyonlar, bazı mikro veya makro elementlerin eksikliğine işaret eder. Bitki yapraklarındaki delinmeler ve sararmalar genellikle potasyum eksikliği ile ilişkilendirilir. Bu durumda ölçüm yapmalısınız. Çünkü akvaryuma ozmoz su eklemiyorsanız, eklediğiniz diğer sularda eser miktarda mikro element mevcuttur. Bir de üzerine demir ağırlıklı hazır sıvı gübreler eklerseniz faydadan çok zararı olacaktır. Ayrıca sıvı gübrede doz aşımı yaparsanız akvaryumda yosun sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Limon bitkisi stem bitki sayılabilecek bir tür olduğundan taban gübresine değil, sıvı gübreye ihtiyaç duyar. Çünkü gövdeden ve yapraktan beslenmektedir. Çeşitli sıvı gübrelere defalarca para vermek yerine en azından 1 kez ölçüm setine para verilmesinden yanayım. Eksiğinizi bilirseniz tamamlaması da bir o kadar ucuz yollu olur. Saygılar...[EDIT]Atromitos,2016-11-17 01:49:22[/EDIT]
Bitkili Nano Akvaryum
Merhaba, akvaryumunuz çok güzel görünüyor. Umarım her şey yolunda gider. Ben de 20*20*25h ölçülerindeki 10 litrelik moss akvaryumumda 6500K 24 watt tasarruf ampulü kullanıyordum, fakat fazla geldiği için hem karideslerim kaçacak yer arıyordu hem de camlarda sakal yosunu yapmıştı. Uzun zamandır da uygun watt değerinde power led dizilimi arıyordum ve konunuza rastladım. Ben de 6 adet 6000-7000K beyaz, 2 adet 660nm Deep Red, 1 adet 450nm Royal Blue led siparişi verdim ve elime ulaştılar. Fakat akvaryum küp şeklinde olduğu için uzunlamasına bir dizilimden verim alabilir miyim bilemiyorum. Kare şeklinde bir plakaya dizecek olsanız bu 9 ledi nasıl dizerdiniz, yardımcı olabilir misiniz ?
10 lt lik cuba ve rotala tankım
Gayet güzel görünüyor. Cubalar yüksek ışık ve CO2 altında yayılma gösterince seyrine doyum olmayacak. Nasıl bir ışık kullanıyorsunuz ?
Lpg Kokusu !
[QUOTE=JapoJupo]Oturmamış bir tankta bu normal.Kimine göre LPG kokusu kimine göre çürük yumurta kokusu gibidir.Sizin kokuyu aldığınız değer çok düşük bir değer.Bir defa insan sağlığına herhangi bir zararı yok.Daha doğrusu size kokan değerlerin zararı yok.Yine de canlı eklemeden önce hergün dinlenmiş olmak şartıyla %40-50 su değiştirin koku azalacaktır bir süre sonra.Daha sonra ilk etapta sadece 1 veya 2 tane elma salyangozu atın tanka.İsterseniz ilerde çıkarırsınız tanktan.Amaç canlı yaşamı başlasın.Hemde onları gözlemlersiniz bir anormallik var mı yok mu.Onlar için hergün çok çok az yemleme yaparsınız.Böylece tankınız yavaş yavaş normale dönecektir.Tankın dibini karıştırmaya falan gerek yok.Su değişimi yapın hergün.

Beyaz pamukçuklar yeni kurulan tanklarda çoğunlukla oluşuyor.Zamanla bu da kaybolur.Tankınızda organik yük birikiyor ama onları yok edecek bakteri döngüsü henüz oluşmuş değil.Bu da sistemi allak bullak ediyor.Hazır bakteri kültürleri çok işe yaramaz.Kullanacaksanız EM (etkin mikroorganizma) kullanın.İnternette EM Turkey diye arayın çıkar.2 formda satılır toz EM ve aktifleştirilmiş EM. Toz yani aktifleşmemiş olanı hazırlamak zor pekmez falan filan lazım.Aktif EM alırsınız tankınızın litresine göre eklersiniz.Bu çok yararlı bir şey.Herkes bilmez.

Acele etmeyin dediğim gibi önce 1-2 tane salyangoz atın duruma göre bir süre sonra balıklarınızı eklersiniz.

Bu arada tankınız nanonunda nanosuymuş.Su değerlerini stabil tutmak çok çok zor.İşinizde zor....

[/QUOTE]

[QUOTE=Tunc Berk]Hidrojen sülfat ile sülfürik asit aynı şeydir. Sülfürik asidin kokusu olmadığı gibi akvaryumda da bulunacağını düşünmüyorum. 10 litre nano tank muhtemelen zamanla koku geçecektir. Yati kökleride pis kokar suyu emdiği zaman fakat su dışından fark edilemez. Zamana bırakın ve su değişimlerine devam edin diyebilirim.[/QUOTE]

[QUOTE=Magma]Merhaba,
Bahsettiginiz hidrojensulfur.H2S.dipte curume-oksijensizlikle vb oluşuyor.insan sagliginda da ozellikle belli bir konsantrasyon sonrasi asiri zararlı.ancak akvaryum tabaninda bir sure sonra bakteri faaliyetleriyle indirgeniyor.
ekte daha onceden gecenlerde rahmetli olmus bir akvaristin de katkida bulunduğu yazilar mevcut.
Selamlar
https://www.akvaryum.com/forum/h2s_hidrojen_sulfat_hakkinda_ustalarin_aciklayici_bilgileri_olsa_k666904.asp[/QUOTE]

Merhaba, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Akvaryumu 2 saatlik bir zaman diliminde bozdum ve tekrar kurdum. Bu süre içinde askı filtredeki elyafın baya kötü koktuğunu gördüm. Ayrıca kum da çok kötü kokuyordu. Tabandaki gübreden kaynaklı olduğunu düşünüp tüm gübreleri kumdan çıkartsam da kil kokusundan başka bir şey alamadım onlardan. Lilaeopsis Brasiliensis bitkilerinin kökleri sanıyorum fazla gübre yüzünden kahverengi bir hal alıp erimişti, bunlar da yeterince kötü kokuyordu. Fakat en son yati köküne geldiğimde resmen başım döndü, kapı pencere ne varsa açtım hava almak için. Nefesim kesildi tabiri caizse. Yati kökünü akvaryuma koymadan önce 40 dakika kısık ateşte pişirip 10 dakika kaynatıp 2 defa devri daim yaparak sıcak suda bekletmiştim. Fakat yine de salınım yapmış ve sanırım çürümüş. 1 kere daha kaynattım, 1 saat boyunca. Su siyaha yakın bordo bir renk aldı, soğumasını bekleyip 1 saat daha kaynattım ve yine aynı şey oldu. Ben de kullanmamaya karar verdim. Sanırım henüz çiğ bir ağaç kökü. Kaynattıkça hem bahsettiğim çürük yumurta kokusu hem de ağacın aromalı kokusu ortaya çıktı ve iyice dayanılmaz bir hal aldı. Kumu kaynar suda iyice yıkadım, bitkileri dezenfekte ettim ve akvaryumu bu kez çeşme suyu ile kurdum. Askı filtre elyafını ve süngerini yeniledim. Isıtıcı, termometre gibi ekipmanları yeniledim ve delikli, Akdeniz dağlarında bolca bulunan falez taşı benzeri 3 küçük beyaz kaya ile dekore ettim. Minik anubiası bu kayaların arasına koydum ve sağlam kalan Lilaeopsis Brasiliens'leri temizleyip tekrar ektim. Çeşme suyu ile doldurup Sera Aquatan ekledim ve bir saat sonrasında Sera Bio Nitrivec ve Sera Florena sıvı gübre ekledim. Akvaryumu kurarken üzerindeki talimatlara uyup da 25 litreye 10 ml şeklinde eklediğim Sera Bio Nitrivec'i bu defa forumdaki üstatların önerilerine dayanarak 100 litreye 20 ml şeklinde ekledim. Isı sabit 25 derece ve koku namına bir şey kalmadı. Bakteri kültürü diğerinde olduğu gibi yarım saat içinde suyu bulandırmadı. Aksine aşırı berrak bir su var. Bu kez 2 saat kadar da hava taşı ile hava verdim, sudaki klorun iyice uçması için. 10 liralık kök ve 20 liralık gübre için bilmediğim konuda geç kalarak risk alamazdım, olan 2 saatime oldu fakat içim rahat etti. Desteğiniz için çok teşekkürler. İşte eski tasarım ve yeni tasarımdan fotoğraflar:

Eski tasarım:

[IMG]http://i.hizliresim.com/2jboQO.jpg[/IMG]

Yeni tasarım:

[IMG]http://i.hizliresim.com/B8kb9G.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/ZY0z1z.jpg[/IMG]


Şimdilik canlı yok. 2-3 gün geçtikten sonra 1 adet Otocinclus Affinis ve 1 adet Halfmoon Plakat Betta eklemeyi düşünüyorum.[EDIT]Atromitos,2016-10-26 01:39:57[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.