250 lt bitkisi akvaryumda powerled led ve co2 ...


ozsev007Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
ozsev007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 21:35
Sevgili hobiciler epeyce uğraştan sonra akvaryumumu kurdum fakat akvaryumla ilgili attığım her Adımda burada paylaşılan bilgilerden çok faydalandım ve bende yaptıklarımı paylaşmayı sorulara cevap vermeyi borç bilerek ilk satırlarımı yazmaya karar verdim aslında 47 Yaşında ve yaklaşık 40 yıllık bir hobiciler olarak balık bilgimin fana olmadığını biliyordum fakat bitki Dünyasına adım atınca kocaman bir duvara çarptım yaklaşık 2 ay bu forumda yazan hemen her Yazıyı okudum ve bilmediklerimi süzerek akvaryumu kurma sürecine başladım.....önce herkesin memnuniyetle andığı bir akvaryumcu bulmam gerekiyordu çünkü iş yapacağım insanla bile önce arkadaş olabileceğime inanmam gerekiyor.Buradaki tavsiyeler beni Şirinevler de ki "Minik Dostlar Petshop " a yönlendirdi, gittim tanıştım son derece memnun kaldım hem Mustafa Beyi hem de Güven Beyi tanıdığıma( hala çok memnunum, sık sık gidip geliyorum :-))... Onlarda beni yaptırmak istediğim akvaryum için Beta akvaryuma yönlendirdiler.bunun için ayrıca müteşekkirim...Orada da harika işçiliğiyle Şerif beyi ve inanılmaz sıcaklığı ve pratik zekasıyla Serhat beyi tanıdım...
   Kapaktan başlayalım zira önce ona başladık(ölçülere karar verdikten sonra) ölçülerimiz 100*50*55(h) olarak kararlaştırıldı ve Kapağı 4 sıra (24*4) 96 powerled ile tasarlamaya verdim.
40 adet beyaz        6000 Kelvin
10 adet gün ışığı.   4500 Kelvin
21 adet cherry red
9 adet deep red
10 adet royal blue
2 adet UV
4 adet yeşil.... Renkli LED'lerin Nm cinsinden spec lerini yazmadım zira hepsi bir bant aralığında ve tam değere ulaşmak çok mümkün değil...ancak isim bilgisi kesinlikle yeterli verimi sağlıyor
LED'lerinn yerleşimine karar verdikten sonra ( yaklaşık 4 saatimi Aldı ,Sudoku çözmek gibi )
12 lik pcb ler kullanarak lehimlettim ve 4 adet birer metrelik alüminyum soğutuculara 3M iletken bana yapıştırdım ve her sıraya 1 adet uygun değerlerde dimlenebilir driver bağladım ve bu soğutuculara uygun yuvaları olan pleksi bir armatür Kapağı çizdik( kapağın içini tamamen Beta akvaryum Serhat bey tasarladı ) önce kalıbını döktürdüğü ve pleksiden armatürümüzü döktürdük elektoworldden aldığım 2 bilgisayar fanını uygun bir adaptörle armatüre içeriden monte ettik ve LED'leri de yerleştirdik dışını da kaplama malzemesine mobilyasının rengine uygun olacak şekilde kapladık.
Yazmaya devam etmeden önce fotoları nasıl paylaşacağımı bulmam gerekiyor :-)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasreddinÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 254
nasreddinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 15:59
Emir bey fotoğrafları şu şekilde ekleyebilirsiniz:

Kısa bir not: akvaryum.com 'da fotoğraf yükleyebileceğiz ve istediğiniz zaman bu fotoğrafları kullanabileceğiniz "Fotoğraf Sistemi" mevcut.

1) Mesaj yazarken fotoğraf eklemek istediğiniz yerde bu simgeye tıklayın.
2) Açılan pencere'de GÖZAT düğmesine tıklayarak bilgisayarınızdan fotoğrafları seçin. Tek seferde 3 tane yükleme imkanınız var. Gözat'lardan seçtiğiniz fotoğrafları alttaki YÜKLE düğmesiyle akvaryum.com 'a yüklemiş olursunuz. (Yüklemek istediğiniz tüm fotoğrafları bu şekilde halledin)
3) Yüklenmiş fotoğrafları sol üsten başalayarak görebilirsiniz. Ve kullanmak istediklerinizi, fotoğrafın altındaki simgeye basarak yazınıza aktarmış olursunuz. (Fotoğrafın yazıda nereye eklendiğini öğrenmek için 1. madde de altı çizili cümlere tekrar bakın :)
4) Mesajını yayınlamadan önce nasıl göründüğü hakkında bilgi edinmek için de mesaj ÖNİZLEME düğmesini kullanabilirsiniz.

Beğenenler: [T]173995,emreergul575757[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozsev007Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
ozsev007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 17:45
Ilginize çok teşekkür ediyorum fakat fotoğraf ikonu çıkmıyor bende acaba ıpad den çabaladığım için olabilir mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasreddinÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 254
nasreddinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 10:04
Ben bu mesajı iPhone dan yazıyorum ve fotoğraf ikonu gözükmekte. İstersenşz iPad inize chrome yükleyip bir daha deneyin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir