250 lt nano amerikan karma denemem


utku982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 441
utku982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 22:42
Herkese merhabalar,

Öncelikle yapılan paylaşım ve bilgilendirmeler sayesinde bana çok şey katan akvaryum.com ailesine teşekkürü borç bilirim diyerek sözlerime başlıyorum.
Forumu uzun süredir takip ediyorum ancak akvaryumumu tanıtmak ilk kez nasip oldu. 
Akvaryumu dekorasyonu tamamladıktan sonra tanıtmayı düşünüyordum ancak sabredemedim.:). Bu vesileyle dekorasyonla ilgili her türlü öneriye açığım. 15 - 20 güne dekorasyonuda tamamlayıp son halini vermeyi planlıyorum. 
Bu akvaryumun kurulumuna yaklaşık 1-1,5 sene boyunca birkaç başarısız kurulumun ardından
temmuz ayında başladım. Yavru yunus-sp'lerin arasında blue acara diye aldığım GT'ün renklenip serpilmesiyle malawi defterini rafa kaldırdım. İlerde 150 cm ve üstü tankta karma amerikan hedefliyorum. 

Teşekkürler:
- Yaptıkları muazzam kurulumlarla beni karma amerikan aşığı yapan forumdan İskender Türk beye ve Eda Şen hanıma teşekkür ediyorum. Konularını zevkle takip ettim ancak herhangibir yorum yapmadım.Af ola..
- Polleni cichlid için Emre Taşkın arkadaşıma teşekkürler. Çok ilgili ve bilgili bir arkadaş. Bana özel polleni getirmesini gerçekten takdir ettim.
- Son olarak EBJD için Bora Balyemez'e teşekkür ediyorum. Videoda balığı gördüyse selam olsun. :).


Video: Fotoğraf makinem kötü olduğundan şimdilik tanıtımıma video ile başladım.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=l4ENM1m5zTo[/VID]

Boyut (cm): 110x50x60
Kapasite (litre): 250 lt kullanımda
Canlılar: 1 Severum 14-15 cm, 1 GT 10-12 cm, 1 EBJD 7-8 cm, 1 Acara 7-8 cm, 2 cüce vatoz ve türünü bilmediğim 5 adet sürü balığı (50 lt'lik tankımda 2-3 cm Polleni bulunuyor.Ekim sonu gibi ana tanka almayı hedefliyorum.)

Malzemeler: Jager ısıtıcı 200W, Eheim 2215 dış filtre, Hydor Crystal Duo 4 iç filtre, eheim hava motoru

Akvaryum Bakımı: Haftada bir 70 lt dip sifonlama-su değişimi

Kullanılan Yemler: 
Hayvansal:
New life specturum Thera A large fish formula
New life specturum Chiclid formula
Tropical Chiclid arowana
Tetra bits discus
Tetra fish delica-Daphnia
Sera discus color blue

Bitkisel:
Tropical Cichlid Spirulina
Tropical kelp algae flake
Tropical Vegetabin A
Sera Flora

Yemlemeyi sabah hayvansal, akşam bitkisel, evde olursam ara öğün hayvansal yemle yapıyorum. 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Normalde kullanmıyorum. Ama 1-2 güne su ihtiyacı olursa Sera Aquatan.

utku9822011-10-14 14:26:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

agulgunÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 437
agulgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 22:53
Güzel sağlıklı balıklar tebrik ederim.Amerikan konusunda fazla bilgili değilim fakat hiçbir Amerikanın o hacimde bir tankta bakılmayacağını biliyorum.Balık sayısını daha fazla arttırmamanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 22:58
Şimdilik akvaryumunuz güzel ama yakında green terör akvaryumu sahiplenirse diğer balıklar için ortam yaşanılmaz hale gelecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utku982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 441
utku982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 00:47
Yorumlarınız için teşekkürler. Balık sayısı artmayacak. 5-6 ay herhangibir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Duruma göre 1-2 tanesi çıkabilir ilerde. Gt'ün akvaryumu sahiplenme ihtimali yok. Akvaryumun sahibi saldıray adını verdiğim severum. :). Özellikle ikisini aynı karede çekmemeye çalıştım. GT çok ezilip büzülüyor saldırayı görünce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 12:18
Utku kardeşim,

Balıklar kesinlikle çok güzel (özellikle de EBJD). Sabırsızlığını da anlayabiliyorum. İnş. kurulumu tamamladıktan sonra, sunuma devam edersin. Aynı boyutlarda bir amerikan tankım var ve müsadenle bazı önerilerim olacak,

- Amerikan akvaryumlarındaki temel sorun yetersiz hacimdir (veya hacim ihtiyacının çok fazla olmasıdır). Bu balıkların karakterlerini pek bilmiyorsan, ya da şöyle söyliyeyim, bu ilk amerikan tankınsa tür sayısını azaltmanı öneririm. Bu türlerin hacim ihtiyaçlarına sen de teker teker bakmışsan ne demek istediğimi anlarsın, bakmadıysan da bakmanı öneririm. Tabi, burada "önerilen hacmi yakalamalısın" demek istemiyorum, ama o hacmin en az yarısına ulaşmalısın. 250 litre oldukça küçük. 

- Green terror, dişi, erkek olsaydı o boyla severumun canına okuyabilirdi (çünkü gerek çene yapısı gerek vucüt yapısı ile, GT çok daha üstün bir avcı). Akua'nın cinsiyetini bilemiyorum, akua ve GT eş tutmayı deneyebilir. Akua erkekse iki ihtimal var, (1) eş tutup diğerlerinin canına okuyacaklar, (2) dişi akuaya kafayı takıp onu halledecek. 

- Sürü balıklarının uzun süre kalabileceklerini pek sanmıyorum, ama biraz daha ömürleri var, diğerleri büyüdüğünde onlara yaşama hakkı vermeyecekler, yem olarak bakacaklar. Silver dollar gibi biraz daha iri türler, sürü balığı olarak daha uygun olur. SD'ler ayrıca dither'lik de yapabilirler.

- Bence, akua ve GT'yi çıkart, çünkü severum ve EBJD'e kıyasla oldukça sert türlerdir.

- GT ve akuayı çıkartarak, bu hacimde daha uygun bir akvaryum olabilir, özellikle sürü balıkları ile. Veya ikinci seçenek, erkek GT, severum ve EBJD'den oluşan bir karma da denebilir (sürü balıksız). Bence böyle bir karmada, dişi GT veya akuaya gerek yok, zaten diğerlerinin yanında sönük kalırlar.

- Polleni eklemeye gelince, amerikan türleri, birbirlerine çok yakın yüzmeye gelemeyen türlerdir. Bu türlerin her biri en az 100 litre ister. Yani, balıklar büyüdükçe, kovalamacalar şiddetli kavgalara dönüşebilir.

- Amacın karma yapmaksa, sadece erkek balıklara bakmalısın.

Geçmişte, 300 litre civarında amerikan karması yapanlar oldu, başlangıçta iyi gibi göründü, ama sonunda kavgalardan sıkıldı, arkadaşlar. Balıkları iyi incelemeni ve takip etmeni öneririm.

Tavsiyelerime alınmayacağını umut ederim, İyi hobiler ...

barbarossa2011-09-23 12:26:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utku982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 441
utku982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 13:59
Yorumların ve tavsiyelerin için teşekkür ederim. GT'de ihtisas yapmış bir arkadaşın yorumlarını almak mutlu etti beni.
- Ebjd'yi bende çok beğeniyorum ama GT 6-7 aydır bende, elimde büyüdü o nedenle favori balığım. Aslında bu karmayı gt-severum-carpinte ve polleni olarak düşünüyordum ama ebjd'yi son anda bulunca carpinteyi geri verip bu şekilde bir karma düşündüm. Bu hacimde carpinteyi karmada bakmak imkansız, kısa sürede olsa tecrübe ettim.  
- Hacmin yetersiz olduğunu biliyorum ama ne yazıkki akvaryumu alırken japon balığı bakmak için almıştım böyle bir karma aklımın ucundan bile geçmiyordu.:). Forumu uzun süredir inceliyorum. Bu hacim severum hariç diğer  türlerin en fazla çift olarak bakılabilmesi için müsait. Ama balıkların bir arada büyümesi bir nebzede olsa riski azaltıyor diye düşünüyorumki hiç biri midas, jaguar kadar sert türler değil. Ayrıca severum gibi daha yumuşak karakterli balığın baskın olmasıda ayrı bir avantaj.
- Acarayı çok önceleri verecektim büyük ihtimalle yanık kalacak vücut formu ince dikkat edersen. Vereceğim balıklarla birlikte küçük tanka ayırmıştım geceden. Ama bir gecede mücevher çiklet mundar etti hayvanı. O haldede götüremedim..GT ile aynı boydaydı aldığımda. Yaklaşık 3 ay kadar yem yemedi iç parazitten sanırım. Tropikalin kelp algae flakeini vermeye başladıktan sonra düzeldi. Akvaryumdan çıkarmaya ilk aday olan balık.
- Sürü balıklarıda aldığım arkadaşın söylediğine göre 5 cm falan oluyormuş, işleri zor ama çok ufak kalmayacaklarından olma ihtimali var diye düşünüyorum. Silver dollar söylediğin gibi güzel dither olurdu ama ulaşacakları büyüklük için hacmim ufak.
- Polleniyi 5 cm gibi olunca ekleyeceğim, tabi o zaman akvaryumdaki kavga dövüş durumuna göre vazgeçedebilirim. 

Sonuç olarak 5-6 ay gibi bir süreçte sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Çıkarsada 1 yada 2 tür eksilteceğiz üzülerek. Belki akvaryumu büyütürüm. Kısmet. Bu akvaryum kesmiyor artık doğal olarak. Yorumlarına eleştirilerine alınmam hiç bir zaman merakın olmasın. Her zaman beklerim buralara.:). Beni izlemeye devam et. Çünkü bende seni takip ediyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmincanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 184
EmincanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 14:48

Green terörleri uzun yıllar besledim yavru aldım.en sevdiğim amerikan türüdür.iyi beslenip uygun şartları sağlarsanız muhteşem balıklarınız olur:)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altankanatÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2010
İl: Manisa
Mesaj: 78
altankanatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 15:26
Senin sürü balıklarını saydığın cikletler yem yapar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer 77Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2009
İl: Adana
Mesaj: 113
ömer 77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 12:11
Tamam güzel ama hacim çook az.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utku982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 441
utku982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 13:17
Hacim şu an yeterli. İlerde duruma göre eksiltme yapılabilir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir