270 Lt'lik karma tankta sürekli canlı kaybı.


ebombarÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Izmir
Mesaj: 240
ebombarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2008 16:15
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Neredeyse hergün balıklarımdan bir veya birkaçını kaybediyorum, kimi balıkların yüzgeç uçlarında beyazlaşma var, bildiğim kadarıyla bu beyaz benek hastalığı. Hiçbir belirti yokken bir çöpçümü daha sonra 2 Frenatus'umu kaybettim bugünde bir başka çöpçümü kaybettim ve geriye kalan iki çöpçünün hareketleri de pek iç açıcı değil, sanıyorum onları da kaybedeceğim.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 270lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2x Elma salyangoz, 2x Karides ve karma tetra türleri.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Malesef ölçme imkanım yok.

Filitrasyon: 880lt/h iç, şu anda ilaçlama nedeniyle kapalı olan TetraTec Ex700 Dış filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deep Fix Beyaz benek, her gün şişenin yarısına yakın bir kısmı, ana tanka uygulanıyor.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumu kuralı 3 hafta gibi bir süre oldu, kayalar eklendi, yeni canlılar eklendi, sanıyorum son aldığım kalabalık partinin içinde hastalıklı olanlar vardı, o yüzden hastalık bulaşmış olabilir.


Sıcaklık 29C'de sabit, günde 1 yemlemeye düşürdüm, elimden geldiğince akvaryum ışıklarını açmıyorum. Elimde dinlenmiş su olmadığı için az evvel 20 Lt musluk suyu ile değişim yaptım. Şu andan itibaren ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız  çok sevinirim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirimmmÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 4
izmirimmmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2008 21:38
Bende İzmir'de oturuyorum ve aynı sorunları bende yaşadım. Şunu anladım ki ne kadar akvaryuma müdahale edersen o kadar kötü oluyor. Hani sakınan göze çöp batarmış ya o hesap. İzmirin suları malum onun için su değiştirirken yada eklerken suyu en azından bir kokla, tat içine sinmiyosa değiştirme hiç. Benim öyle zaman zaman yüzlerce lepistesim birkaç ciklet ve astronot, çeşitli balıklar öldü. O kuyruklarda çıkan beyazlar nokta halindeyse beyaz benektir ancak yayılmış gibiyse mantardır. Mantar için bence en etkili tedavi ilacı eline alıp balığa krem sürer gibi sürmektir. Onun dışında birkaç gün su ekleme yada değiştirme, bugünlerde sular gerçekten çok kötü. Eğer ölümler devam ederse daha ayrıntılı yaz. Muhakkak sana daha iyi yardımcı olacaklar çıkar. Kolay gelsin.

MiSoSiKiaN2008-07-10 21:48:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ebombarÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Izmir
Mesaj: 240
ebombarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2008 02:42
İlgin için teşekkürler, malesef ölümler devam ediyor, evet hastalık mantara döndü tanktaki bütün balıkları kaybettim sayılır, deepfix beyaz benek, daha doğrusu malaşit yeşili uygulamasını ve akabinde su değişimini, dış filtre temizliğini tekrar yaptım fakat balık kayıpları devam ediyor, sanıyorum tanktaki bütün balıkları kaybedeceğim, inanın zaten şevkim kalmadı daha da fazla uğraşasım yok. Bu kadar masraf ettikten bu kadar özendikten sonra sırf akvaryumcunun verdiği hastalıklı hayvanlar yüzünden tankta bulunan canlılardan da oldum. Açıkçası zerre hevesim kalmadı, bütün balıklar ölür, suyu boşaltır akvaryumu kuruturum bir süre, sonra tekrar su eklerim 2-3 hafta sonra da tekrar cichlid'leri koyarım. bir daha da tetra türü falan almam, toplu balıkta almam. Bu ilk ve son oldu. Ne çöpçüm kaldı ne rasboram koskoca tanktan sürekli ceset çıkarıyorum, bir salyangozum da öldü ölecek ne anladım böyle hobiden...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2008 02:52
[QUOTE=ebombar]İlgin için teşekkürler, malesef ölümler devam ediyor, evet hastalık mantara döndü tanktaki bütün balıkları kaybettim sayılır, deepfix beyaz benek, daha doğrusu malaşit yeşili uygulamasını ve akabinde su değişimini, dış filtre temizliğini tekrar yaptım fakat balık kayıpları devam ediyor, sanıyorum tanktaki bütün balıkları kaybedeceğim, inanın zaten şevkim kalmadı daha da fazla uğraşasım yok. Bu kadar masraf ettikten bu kadar özendikten sonra sırf akvaryumcunun verdiği hastalıklı hayvanlar yüzünden tankta bulunan canlılardan da oldum. Açıkçası zerre hevesim kalmadı, bütün balıklar ölür, suyu boşaltır akvaryumu kuruturum bir süre, sonra tekrar su eklerim 2-3 hafta sonra da tekrar cichlid'leri koyarım. bir daha da tetra türü falan almam, toplu balıkta almam. Bu ilk ve son oldu. Ne çöpçüm kaldı ne rasboram koskoca tanktan sürekli ceset çıkarıyorum, bir salyangozum da öldü ölecek ne anladım böyle hobiden... [/QUOTE]

Merhabalar.
Nacizane tavsiyem olacak. Olan olmuş artık. Kalan balıklarıda alın. Tankınızı komple boşaltın. Eğer imkanınız varsa yeni kum koyun. Filtre malzemelerinin iç kısmını değiştirin. Bir güzel yıkayın. Tankı yeniden su doldurun. 1,5 - 2 Litrelik kaba derişik (doymuş çözelti) olacak şekilde kaya tuzu ve bir kutu etilen mavisi dökün. İyice karıştırdıktan sonra kalan hasta balıklarınızı bu karışımın içine atın. Kesinlikle 1 dakikayı aşmasın. Yoksa tedavi edeceğim derken balıklarınızdan olursunuz. Balıkları tekrar karantina tankına koyun. İşiniz bittiğinde bu çözeltiyi ana tankınıza dökün. Hergün %20 su değişimi yapın. Bir haftanın sonunda sağ kalan balıklarınızı tanka geri ekleyin.

Not: Akvaryumcudan balık aldığınızda poşeti suya atın. Azami bir saatte poşetteki su ile tanktaki suyun ısısı aynı olacaktır. Derişik kaya tuzu ve etilen mavisi çözeltisinde yeni balıklarınızı dezenfekte ettikten sonra ana tanka eklerseniz, hastalık geçme (iç parazit hariç) ihtimalini oldukça küçültmüş olursunuz. Çözeltinin suyunu ana tanktan alıyoruz.

Saygılarımla.
rastlantisal2008-07-11 02:55:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirimmmÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 4
izmirimmmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2008 02:44

Balıkların için çok üzüldüm Ebombar. Balıklar sonuçta canlı, elbette ölecekler. Sakın ukelalık yapıyorum sanma, özür dileyerek yazıyorum, akvaryum işi heves değil, bambaşka birşeydir. Heves denilen şey bir gün mutlaka geçer. Yeni akvaryumun şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Yeni akvaryumunu gerçekten sev, heves olarak bakma. En sevilen sözlerden biri: "ÜŞENME, ERTELEME, VAZGEÇME". Bir de bir şey soracağım, cevap yazarsan sevinirim. Sana dediiğim gibi ilacı, eline alıp, balıkların üstüne krem sürer gibi tatbik ettin mi? Yani balıkların yaralarının üstüne parmağınla sürdün mü? Akvaryumunda olanı bende merak ettim ve sanki kendi akvaryumum gibi üzüldüm. Bir yardımımın dokunmasını isterdim ama dokunamadı. Tekrar geçmiş olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir