ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ebombar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2008 13:39
Son Ziyaret:
01 Haziran 2010 12:37
Toplam Mesaj:
240 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Evrim Bombar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Evrim Bombar
İzmir

SON 10 MESAJI

bu balığın nesi olabilir? küsme olur muki?
Valla 2 ayda böyle yavru basabilen bir canlı daha varsa önünde eğilmek lazım, benimde "orta yere salıverdiklerinden" hiç şüphem yok, yakında akvaryumdan hata mesajları alacağız "Population cap reached" diye.
bu balığın nesi olabilir? küsme olur muki?
Valla 50lt civarında bir akvaryumun içine 3 tane lepistes atmıştım, sonradan iki çöpçü, 15 civarı da karides ekledim. Sadece yem veriyorum ilgilenmedim akvaryumla hiç, şu anda içeride 50 civarı balık var, cıvıl cıvıl.
Tavsiyem elinden geldiğince az akvaryuma müdahale et, az canlı eklemesi yap o zaman problem çıkmıyor. Arada muhakkak ölümler olacaktır, ölümlerin çok farklı nedeni var o yüzden canını sıkma.
Dış filtreden çıkan Lepistes yavrusu.
[QUOTE=yxxl]Bende 4 tane moly yavrusunu üç gün sonra açtığım filtrenin içinde bulunca hayret etmiştim nasıl yaşamışlar diye. Ama sizin lepistes 2 - 3 ay yaşamış gerçekten sağlam balıkmış. Akvaryumda o kadar uğraşıyoruz yaşatmak için. Acaba yavruluk olarak dış filtrelerimi kullansak!!!Tebessüm[/QUOTE]

Valla böyle vampir gibi bir balık istiyorsanız, hareketleri histerik falan :) dış filtreden yavruluk olabilir :)
Dış filtreden çıkan Lepistes yavrusu.
1cm civarında çıkarttığım yavru, rengi diğerlerinden bariz bir şekilde daha beyaz biraz panik şekilde, öğlen bulmuştum hala canlı, ama oksijene hasret kalmış herhalde sürekli başını suyun yüzeyine çıkarma derdinde.
700 lt debili bir aletin içinde, zifiri karanlıkta yemsiz falan hayat mücadelesi düşününce hayvana cidden saygı duydum...
Dediğim gibi akvaryumda en son 2-2,5 ay evvel lepistesler vardı sonra küçük akvaryuma aldım hepsini o zamandan beri ana tankta sadece karma canlılar var, onların arasında da lepistes yavrusunun hayatta kalmasına açıkçası imkan yok...
Paludaryum da Camdaki buhar sorunu ?
Pleksi kapağın üstüne içerideki havayı dışarı üfleyecek şekilde bir fan koymayı deneyin isterseniz bu sayede buharlaşan su, fan tarafından dışarı atılacaktır. Bir nebze işe yarayabilir, havayı içeriye üflemediği için sıcaklık düşmesine neden olmayacaktır, fakat nemde bir azalma olacağını düşünüyorum. Bu yöntemi deneyip gözlemlerinizi söylerseniz belki daha başka fikirler çıkabilir.

Pleksideki delikleri büyütemez veya sayılarını azaltamazsanız daha büyük çaplı bir fan deneyebilirsiniz. Şu an için aklıma gelen bu. Genellikle paludaryumlarda camlardaki buharın önüne geçmek için üstünü tamamen açık bırakıyorlar.
Kerevitin bütün gün dolanması normal midir?
Herkese selamlar,

2 adet kerevitim var, büyük olan arkadaş bütün gün akvaryumda gezinme halinde, dur durak bilmeden, alırken ya bu hayvanlar taşların arasına yatar 1 daha da göremezsem diye endişeleniyordum şimdi sorunun hangisinde olduğunu anlayamadım. Herif resmen çocuk gibi ağır adımlarla dipte duran çöpçüleri rahatsız ediyor, yakalama veya zarar verme gibi bir durumu kesinlikle yok fakat gidip gidip dürtüyor rahat vermedi balıklara. Bu kadar gezinmesi normal midir?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Japon Su Sıcaklığı
Fanlar 24 saat açık olacak, o sayede sabit ısı elde edebiliyorsunuz. Kendi tecrübem :) bütün yaz 3 bilgisayar fanı sürekli olarak akvaryuma üfledi.
Mavi kerevitim kabuk değiştirdi !
240 lt'lik karma tankımda 2 adet kerevit mevcut, şu ana kadar 1 kere kabuk değiştirdiğini gördüm birisinin, küçük akvaryumdayken, su leş gibi olmuştu bulanıklaşmıştı. Önce bende öldü mü acaba dedim ama kabuk olduğu belliydi bunun, çok inceydi ve başarısız bir çıkarma olmuş herhalde ki baktım kenarda birisi kıskacını mango köküne takmış elini çıkarmaya çalışıyor :) boyutu görünce inanamadım, 1 kabuk değiştirince bu kadar boy atmak cidden garip birşey.
Dış filtreden çıkan Lepistes yavrusu.
Ana tankımın dış filtresini temizlerken, bütün sepetleri çıkardığımda o simsiyah suyun içinde, bir lepistes yavrusu buldum, akvaryumda en son 2 ay evvel lepisteslerin olduğunu düşünürsek sanıyorum 2-3 aylık bir yavru, hayvanı takdir ettim bu ne yaşama azmiymiş yemsiz ışıksız ortamda neler bulduysa artık... Yavru tankıma aldım kalabalığa karıştı gitti :)

Hepimize hayırlı olsun
Tetra tec EX 700 hakkında
Tetratec alman malı diyen arkadaşlara;
Firma alman, tasarım alman, üretim çin.

Haberiniz olsun...

Bende 1,5 senedir var bir problem yaşamadım tavsiye ederim. 200Lt'ye kadar iyi bir performans sağlar, daha fazlası için yetersizdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.