2 Oranda Japonda görülen rahatsızlıklar


pocahontasÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
pocahontasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 14:25
Merhaba. Geçen hafta hasta, yan yatan japon balığımdan bahsetmiştim. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Crylea arkadaşım, ilk mesajı buraya yazıp resimleri de buraya eklediğim için burdan devam etmeyi tercih ettim. balık ıspanak, bezelye yedikten sonra düzeldi, yüzmesi normale döndü, normal dışkılamaya başladı. ama 3, 4 günde bir hasta oluyor. önceki, suyun kirli olmasındandı sanırım, temiz suda normale döndü tekrar. fakat dün akşamdan beri arada bir kendini suya bırakıyor, yüzeyde hareketsiz duruyor, ağzını bile açıp kapamadan, yan yatıyor ya da baş aşağı duruyor. 1,2 dk sonra hareketlenip normal yüzmeye başlıyor, sonra yine yan yatıp suyun üstünde hareketsiz kalıyor. dibe yüzmeye çalışsa da fazla direnemeyip yüzeye çıkıyor. gözlerinde dışarı çıkıklık yok, pullarda kabarma yok, pul yem veriyorum, dün akşamkileri yemiş, dışkılaması normal. cama tıklatınca hareketleniyor. ne olduğunu bilen varsa yardım bekliyorum. teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 15:00
[QUOTE=pocahontas]Merhaba. Geçen hafta hasta, yan yatan japon balığımdan bahsetmiştim. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Crylea arkadaşım, ilk mesajı buraya yazıp resimleri de buraya eklediğim için burdan devam etmeyi tercih ettim. balık ıspanak, bezelye yedikten sonra düzeldi, yüzmesi normale döndü, normal dışkılamaya başladı. ama 3, 4 günde bir hasta oluyor. önceki, suyun kirli olmasındandı sanırım, temiz suda normale döndü tekrar. fakat dün akşamdan beri arada bir kendini suya bırakıyor, yüzeyde hareketsiz duruyor, ağzını bile açıp kapamadan, yan yatıyor ya da baş aşağı duruyor. 1,2 dk sonra hareketlenip normal yüzmeye başlıyor, sonra yine yan yatıp suyun üstünde hareketsiz kalıyor. dibe yüzmeye çalışsa da fazla direnemeyip yüzeye çıkıyor. gözlerinde dışarı çıkıklık yok, pullarda kabarma yok, pul yem veriyorum, dün akşamkileri yemiş, dışkılaması normal. cama tıklatınca hareketleniyor. ne olduğunu bilen varsa yardım bekliyorum. teşekkürler. [/QUOTE]

http://www.akvaryum.com/yuzme_kesesi_problemleri_hastalikr_4636.asp
Linkteki makaleyi okuyun birkaç gün yem vermeyin düzeldikten sonra yemleri ıslatıp 15 dakka beklettin sonra verin yemi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 15:04
Hava kesesi zarar gördüyse tedavisi yoktur. Balık bu şekilde hareket etmeye devam eder. Yapabileceğiniz sadece az yemleme yapmak ve suyu temiz tutmaktır. Yemlerinizi de vermeden önce ıslatıp yumuşatmanız da fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir