ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pocahontas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2010 12:39
Son Ziyaret:
03 Kasım 2010 13:20
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İnci Kahraman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


pocahontas

SON 10 MESAJI

Hareketsiz Japon
Merhaba. Balığım hala düzelmedi. Suyun üstünde ters halde duruyor, arada bir yüzüp aşağılara iniyor. Ispanak yediriyorum, dışkılaması da normal. Yalnız son iki gündür sol alt yüzgecinde kırmızılık var. Bunun sebebi hakkında fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
Hareketsiz Japon
Daha büyük bir akvaryuma alacağım birkaç güne kadar. Yem olarak pul yem veriyorum. Ama neredeyse 1 haftadır sadece bezelye veriyorum, yem vermem doğru mu değil mi bilmediğim için de bazen bezelye vermediğim günler de oldu.
Hareketsiz Japon
Merhaba. herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Mustafa Bey, link ve tavsiye için teşekkürler. Linki gönderen Engin arkadaşa da teşekkürler. Benim balık kuyruk hariç 4 cm lik bir balık. Öyle ufak bir balığa da uygulanabiliyor mudur bu yöntem merak ettim. Rica etsem balığınızı almaya gittiğinizde bunu sorabilir misiniz? Umarım balığınız sağlığına kavuşur. özkoçak2010-10-18 09:12:37
Hareketsiz Japon
 
 
Herkese merhaba. fotoğraf ekledim, bakar mısınız? 1. fotoğrafta baş aşağı duruyor. Bir süre hareketsiz kalıp sadece gözlerini ve ağzını hareket ettiriyor. Sonra yüzmeye başlıyor, yorulup yüzmeyi bıraktığı anda, baş aşağı şekilde suyun üstüne çıkıyor.
2. fotoğrafı suyun üstünde baş aşağı dururken çektim. Sağ tarafı sol taraftan daha şişkin duruyor ve hafif bi siyahlık var gibi, fotoğrafta belli olmuyor, hatta beyaz çıkmış.
3.fotoğraf da başka bir açıdan çekilmiş. Solda görülen beyaz kısım 2. fotodaki sağ kısım oluyor. nokta halinde bir siyahlık var.
Bezelye vermeye devam ediyorum. Dışkılaması normal, yalnız, şeffafa yakın bir renkteydi bugünkü, bezelye yediğinde genelde öyle oluyor.
Tekrar zahmet edip yorumda bulunursanız sevinirim. Normal yüzmesini tekrar nasıl sağlarım? Normale dönene kadar tabanda altına girip durabileceği birşey almalı mıyım rahat etmesi için? Şimdiden teşekkürler.
özkoçak2010-10-18 09:12:03
Hareketsiz Japon
Merhaba, tavsiyeler için teşekkürler de, balığın derdi için de bir öneri yazan olsaymış keşke. Hala aynı durumda, sağ arka tarafında da hafif bir siyahlık var gibi. Bir tarafı turuncu, bir tarafı siyahlaşmış hafiften. Birkaç tavsiye de bunun için verirseniz sevinirim. özkoçak2010-10-18 09:10:20
Hareketsiz Japon
2 senedir balık bakılıyor bu akvaryumda. Hacmi yeterli sanırım forumda okuduğum kadarıyla. özkoçak2010-10-11 17:37:36
Hareketsiz Japon
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Hareketsiz durma

Akvaryum Kapasitesi (litre):10 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
Merhaba. akvaryumda sadece 1 adet japonum var. bir haftadır hasta gibi. önceleri suyun üstünde baş aşağı duruyordu hareketsiz olarak, sadece ağzını açıp kapatıyordu, yanına yaklaşınca hareketleniyordu. 2 gün bezelye verdim. yem yemesinde ve dışkılamasında sorun yok. bugün baktığımda, artık baş aşağı durmuyor ama akvaryumun bir köşesinde düz olarak sabit duruyor, arada bir hareketleniyor, dibe pek inmiyor. ağzından köpük çıkarıyor arada bir, şapırtı sesiyle beraber. 6 ay kadar önce de kabızlık sorunu yaşamıştı, iyileşti. forumda okuduğum kadarıyla, su değişimini düzenli olarak yapmak gerekiyor ama ben her zaman yapamıyorum, bir de suyun tamamını değiştiriyorum çünkü yarısını değiştirsem dip taraf pis kalıyor. dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorum. sorun sudan ve değiştirme şeklinden mi kaynaklanıyordur? Ayrıca iç filtre kullanmıyorum bir süredir, etkisini kaybetti gibi geldi, ısıtıcı da yok, arada bir suya kaynamış su ekliyorum az miktarda suyu ısıtsın diye. zararı olur mu? bir de forumlarda okuduğum, dip çekimi nasıl yapılır? Yardımcı olursanız sevinirim.
japonum suya batamıyor! bi bakın
Merhaba. benim japonumda da aynı sorun var. genelde suyun üzerinde baş aşağı ve hareketsiz duruyor, sadece ağzını açıp kapatıyor ve gözlerini hareket ettiriyor. yanına yaklaşınca ya da cama tıklatınca hareketleniyor. bezelye veriyorum iki gündür. daha önce de buna benzer bir sorun yaşamıştı. ayrıca merak ettiğim, suyu zararlı maddelerden arındırmak için kullanılacak ilaçlar  var mı? bir de dip çekimi nedir, nasıl yapılır, biilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler.
2 Oranda Japonda görülen rahatsızlıklar
Merhaba. Geçen hafta hasta, yan yatan japon balığımdan bahsetmiştim. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Crylea arkadaşım, ilk mesajı buraya yazıp resimleri de buraya eklediğim için burdan devam etmeyi tercih ettim. balık ıspanak, bezelye yedikten sonra düzeldi, yüzmesi normale döndü, normal dışkılamaya başladı. ama 3, 4 günde bir hasta oluyor. önceki, suyun kirli olmasındandı sanırım, temiz suda normale döndü tekrar. fakat dün akşamdan beri arada bir kendini suya bırakıyor, yüzeyde hareketsiz duruyor, ağzını bile açıp kapamadan, yan yatıyor ya da baş aşağı duruyor. 1,2 dk sonra hareketlenip normal yüzmeye başlıyor, sonra yine yan yatıp suyun üstünde hareketsiz kalıyor. dibe yüzmeye çalışsa da fazla direnemeyip yüzeye çıkıyor. gözlerinde dışarı çıkıklık yok, pullarda kabarma yok, pul yem veriyorum, dün akşamkileri yemiş, dışkılaması normal. cama tıklatınca hareketleniyor. ne olduğunu bilen varsa yardım bekliyorum. teşekkürler.
2 Oranda Japonda görülen rahatsızlıklar
Tekrar merhaba. bir önceki mesajda yazmayı unutmuşum. onu da ekleyip tekrar yazıyorum.

Merhaba. Japon balığımda yaklaşık 1 haftadır bir rahatsızlık var, ne olduğunu anlayamadım. önce yem yemeyi bıraktı. yem yediği zamanlarda dışkısı uzun iplik gibi arkasında salınıyordu, ama dışkıda şefaflık yoktu. bu kabızlık belirtisiymiş okuduğum kadarıyla. artık yem yemiyor, karnında da şişlik var sanki. 3,4 gündür de yan yatarak yüzebiliyor, arada bir de ters dönüyor. hareketleri yavaş. arada bir suyun üstüne çıkıp ağzını büyük büyük açıyor. haşlanmış ıspanak attım suya, arada bir yiyor ama hemen geri çıkarıyor ağzından. pul yem ve bezelye de attım ama hiç ilgi göstermiyor. Ayrıca 3, 4 gündür dışkılama da yapmıyor. 2 gün önce suda ipliğe benzer uzantılar vardı. mantar hastalığı olabileceğini okudum bir yerde, Deep Fix (acrifix çözelti) diye bi ilaç koydum suya. ama daha ilacı koymamışken ipliğimsi uzantılar kaybolmuştu bile. mantarsa bile kendiliğinden geçti galiba, bilmiyorum.akvaryumda filtreyi çalıştırınca akıntıya kapılıyor,bu yüzden 4 gündür fanusta duruyor. bazen suyu hareketlendiriyorum o da canlansın diye. o zaman biraz yüzüyor, düzeltebiliyor kendini ama sonra tekrar yan yatıp tabanda hareket ediyor sadece. ne yapmalıyım? bir ilacı, yem yedirmenin bir yolu var mıdır?  dışkılama yapmasını nasıl sağlarım? üzerinde herhangi bir benek, yara ya da pamukçuk gibi bir durum yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. fotoları da ekledim. 1. ve 3. fotoda arka tarafında ufak beyaz bir uzantı görünüyor.daha önce de var mıydı bilmiyorum. ilginize teşekkürler.

pocahontas2010-03-29 19:02:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.