2 sene önce 200 TL iken şu an 85 TL


KartalŞafakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 124
KartalŞafakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 12:17

Marka ve satış noktalarını belirtmeye gerek görmüyorum. 2 sene önce kovasını 205 TL'ye alabildiğimiz yem şu sıralar 85 TL. Araştırdım biraz. Türkiye pazarında rekabet ve genişleme derdine böylesine fiyat düşümleri olduğu söyleniyor. Allahaşkına 205 TL nere 85 TL nere... Açıkcası benim gözümde durum şudur; ya 2 sene öncesinde bizi bu güvenilir bildiğimiz markalar fena kazıklıyordu ya da 2 sene öncesine göre yemin konsepti, içeriği değiştirildi. İçeriğinin değiştiğine dair diğer hobici arkadaşlardan da benzer şeyle duymaktayım. Suyu kırmızıya boyadığını, aslında fason ürünlerinde çıkarıldığını, hatta kova yem alıyorsa kaliteyi boş vermemiz gerektiğini söyleyenler bile mevcut. Açıkcası ben 1 LT'lik ürün ile kova ürünü karşılaştırmadım. Fakat fiyat olarak karşılaştırınca aynı markanın aynı ürünü çok komik bir orantısızlıkla karşımıza çıkmakta. Bu konuyu akvaryumcular ile konuşunca da orantısız rekabet şartları sağladığı gerekçesi ile üreticiyi suçlu bulan yaklaşımlar söz konusu.

Benim amacım ise; eski fahiş yem fiyatlarına dönmek değil tabiki. Ama içerik olarak kalitesize alıştırılmaktan endişeliyim. Bu konuda "önder" dediğimiz markalar şayet içerik değişiklikleri ile ucuz fiyat elde ediyorlar ise alt ürünler ve farklı etiketler ile ürünü satmalı. Yok şayet 2 sene evvelki içerikten hiç bir farkının olmadığını dile getirecek olurlar ise 205 TL'lere satılan kova yemlerin hesabı verilmelidir.

Saygılar.




Meursault2013-01-15 12:18:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MataheusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/03/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 509
MataheusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 13:10
Bu  konuda  size  şöyle  bir yaklaşım  getireyim.

Sizinde dediğiniz gibi ya  içerik  yada  kötü bir  kazık söz konusu.

Benim  düşüncem  kazıklandık.

Ufak bir  araştırma sonucu  çıkan sonuç.
Neden derseniz 2  yıl önce  imal edilen ürünlerin içerikleri  ve  şuan  üretilen  içerirkler  sözde  yazılan  malzeme  listesi bire bir  aynıdır.

Bu aynı cep telefonu gibi ilk  çıkan  her zaman  pahalıdır.

Ne yazık ki daha  önceleri  her  pahalı şeyi kaliteli sanmamızdan  kaynaklanan bir  hata.

Halada  bu hatayı yapmalıyız.

Burada bir  ön çalışma  yapmıştık  bu  konu hakkında  gizli kamera  çekimleri insanları  yanıltma vsvs gibi araştırmalar.

Uydu cihazları  üzerine  yapılan  bu çalışmada 100 müşteriden sadece  3 kişi doğru kararı verip ne  almak istediğini biliyordu diyer  97 kişi malesef satıcının  kurbanları  oldu  (tabi bu müşteriler daha  sonra  bilgilendirildiler)

Demem o ki bir  malı  satıcı satar fiyatını satıcı belirler müşteriye  sunar müşteriye  ister kaliteli isterse  en  kötü  cihazı satar. Bu konuda  az verip çok kazanmak  isteyen bazı firmalar malesefki benim kanaatimce fazlada alternatif  olmadığı  için  bizim gibi bilinçsiz yem alan kişileri  daha  öncesinde  kazıklıyordu. Fakat  internet, forumlar sayesinde  hem  hobiciler  hemde  canı  sıkılıp araştırma  yapan  arkadaşlar neyin ne  olduğunu öğrendiklerini anlıyan firmalar  bu fiyatları  geri çekmiş durumdadırlar. Şuan  neredeyse  internet üzerinden  şema,plan,proje her şeyi bula bilmek  mümkün hem bize hem satıcılara  hemde  üreticilere veya italatçılara çok büyük  yükler düşüyor ney aldığımıza neyi satmaya  çalıştığımıza  neyi getirmek istediğimize çok dikkat etmemiz gerekmekte.


Uzun lafın kısası  eskiden  çok fazla  kazıklanmamıza rağmen şuan  bilinçli bir  hobi yaratmak adına bir çok bilgi paylaşımı yapmaktayız.  Zaten  buradan  bunları yazıp okuyorsak bilinçlenmeye  başlamışız demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KartalŞafakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 124
KartalŞafakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 13:36

2 sene önce 205 TL olarak verdiğim fiyat online bir satış sitesi idi. Aynı site bugün 85 TL'ye vermekte. Hatta şöyle söylemek lazım 2 sene önce 205 TL ye o siteden alırken seviniyorduk çünkü akvaryumcularda 300-350 TL idi fiyatı.

Velevki kazıklandık, içerik aynı. O zaman 85 tl'ye karlı satış yapabilen bir müesseseye üretici firma 300 TL'lere satarken " kardeşim benim ürünümü %500 karla satamazsın!" demez mi? 

İçerik değişmediğini baz alarak benim şahsi tahminim; markalar Türkiye pazarını son senelerde ciddiye almaya başladı. Dahil olan bir kaç marka ile ortam kızıştı. Talep azdı eskiden, satılan miktar azdı, bu sebeple yüksek kar oranları rekabetsiz ortamda iş gördü. Ama sonuçta kazıkladılar. Sırf bu sebeple ünlü 2 marka benim gözümde düşmüş durumda. Geçmişte Türkiye'de olmayan ama kaliteli yem üreticisi olan yeni diğer 2 markada şu anki fiyat-kalite performansları ve bu konudaki kirlenmemişlikleri sebebi ile tercih sebebim olmakta.

Şu "önder" markaya gelirsek arkadaş çevremde sıkça konuşulan bir konun cevabını vermek ile mükellefler aslında. Suyun rengini değiştirmesi, aslında kova ürünlerin 1Lt lik ürünler ile aynı içerikte olmadığı iddasını, şüphesini gidermeleri gerekmekte. 

Benim başlığı açmamdaki sebep ise aslında 1LT ve 10LT lik "discus" yemi olarak geçen ( marka vermemek için bu şekilde tarifliyorum ) yemin farkını ya da farksızlığını deneyerek gören arkadaşların yorumunu duymaktı. Aramızda bu ürünün 2 farklı türevini kullanan varsa yorumlarını merak ile bekliyorum.

Not: Bu başlıktaki amacım hiç bir markayı övmek, diğerini kötülemek değildir. Bahsi geçen markayı ben 12 seneyi aşkın kullanan ama bu çarpıcı fiyat değişimlerinden ötürü tedirgin olan bir hobiciyim. Ticarette ahlaki davranışı herşeyden üstün tuttuğum için tercihlerimdeki değişimi dile getirdim. Zaten  şikeyet tadında değil sohbet mantığı ile dile getirdiğim için bu başlık altında konuyu açtım. Yoksa bende farkındayım genel dağıtım şirketinin forum içinde başlığının olduğunu ve kedinlerine ulaşabilir  durumda olduğumuzu. Dediğim gibi benim amacım hobici arkadaşların yorumunu almak ve nacizane bir tedirginliğimi dile getirmekten başka bir anlama sokulmamalıdır.

 



Meursault2013-01-15 13:38:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 23:19
Kısa ve öz yazacağım.

Yemin içeriğinde herhangi bir değişiklik söz konusu değil, yani 2 sene önce yüksek fiyatlara satılan yemle şuan ucuza satılan yem aynı yem.Seneler arasındaki aynı yemde doğan fiyat farkının tek sebebi o zamanlar malum yemi Türkiye'de tek firma ithal ediyordu şimdi benim bildiğim en az 2 firma bu yemi getiriyor ve aralarındaki rekabet fiyatlara yansıyor.Emin olun yine tek firma getirseydi yine aynı fiyatlara satılmaya devam ederdi.

Diğer bir konu ise şimdi bu yemde millet o pahalı satıldığı dönemdeki ithalatçının armasına ve güvenlik bandına alışmış, piyasada hala bu ithalatçının armasını ve güvenlik bandını arıyor.Şunu unutmayalım ki artık bu yemi tek firma değil benim bildiğim en az 2 firma getiriyor ve firmalardan diğeri yemin kutusu üzerinde arma ve güvenlik bandı kullanmıyor.Bu yüzden yem ucuzsa ve malum firmanın arması ve güvenlik bandı yoksa yeme sahte muamelesi yapılmasın.Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü bana gelen müşteriler diğer ithalatçının yemine sahte gözüyle bakıyor ama alakası yok.Kısaca her iki yemde aynı fabrikadan, aynı kalitede çıkıyor.Lütfen bu konuda da bilinçlenelim.


Saygılar, selamlar... 
COBRA2013-01-15 23:21:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir