400 Litre Malawi Akvaryum Kurmayı Düşünüyorum


rokaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 70
rokaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 23:21
Evet arkadaşlar hobide yeniyim çok uzun süre ara vermiştim ve o zamanlar daha çok küçük bir akvaryumum mevcuttu canlı doğuran besliyordum.

Şimdi ise elimde 120x50x60 bir akvaryum mevcut. Litrede yanılıyorsam lütfen düzeltin. Uzun düşüncelerden sonra malawi akvaryumu kurmaya karar verdim. Sebebi ise asıl düşüncem güney amerika türüydü fakat şuan için bilgimi ona yeterli bulmuyorum.
Belirtmiş olduğum ölçüdeki akvaryumuma başlamadan önce kendimce bir sıralama yaptım ve sırasıyla gerekli malzemeleri temin edeceğim. Fakat bu listede tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.

Balık Türü: Balık türü olarak aslında bir türlü kafamda liste yapamadım. Fazla tür beslemek istiyorum fakat birbirleri ile uyumları beni tereddüt etmeye yöneltiyor. Size kalsa nasıl bir çeşitlendirme yapardınız? (aslında burası son evre)

Listem: Kum (silis kum). Kaç litre kum gerekli?

Kaya: Deredeki kayaları düşünüyorum sizlerin önereceği kaya türü mevcut mu? Ayrıca kaya konusunda problem yaşıyorum İstanbul yakınlarında dere kayasına ulaşabileceğim bir derede malesef aklıma gelmiyor.

Dış filtre: Fluval 405 dış filtre mevcut. Yaklaşık 2 senedir kullanılmış bir şekilde kenarda duruyordu. Normal su ile tamamiyle malzemeleri temizledim ve son kuruluma yakın malzemeleri dizip içerisine kaya tuzu koyup 2 gün bekletmeyi düşünüyorum. Sizce iç malzemelerini yenilememe gerek var mı ?

Işıklandırma: Power led kullanmayı düşünüyorum. Fakat direk 220w olarak akvaryuma yansıtsam (lenslere koruyucu ekleyerek tabi) herhangi bir sakıncası olur mu? Renk çeşiti olarak beyaz ve mavi düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet211Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 140
Ahmet211Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2018 00:39
Akvaryum 360 litre , bence kafalı yunus , iceman , portakal ciklet ve beyaz prenses güzel olur. Kum 25 kg kum gerekir gibi (en az). Işık da beyaz olsun mavide rahatsız olabilirler.Kayayı da ben kendi akvaryumumda denizden toplayıp kaynar suda beklemiştim. Birde lacivert arka fon ile bence güzel olur

Teşekkür Edenler: [T]184710,roka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ONURKAYA44Çevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2018
İl: Hatay
Mesaj: 187
ONURKAYA44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2018 00:45
Akvaryum litresi fena değil bende astronot var gayet memnunum tavsiyem güney Amerika ciklet leri bi kere besle geri hikaye .


--------------------------
Geçmiş hala acıtıyorsa
Geçmemiş demektir

Teşekkür Edenler: [T]184710,roka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FairlightÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2017
İl: Izmir
Mesaj: 379
FairlightÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2018 10:39
Malawi'den çok zevk alacağını düşünmüyorum zira geneli çok ürkek ve sürekli saklanma eğiliminde olan türler. Bence başka türler düşünmelisin gerçekten karşısına geçip syir zevki almak istiyorsan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 70
rokaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2018 02:21
[QUOTE=Ahmet211]Akvaryum 360 litre , bence kafalı yunus , iceman , portakal ciklet ve beyaz prenses güzel olur. Kum 25 kg kum gerekir gibi (en az). Işık da beyaz olsun mavide rahatsız olabilirler.Kayayı da ben kendi akvaryumumda denizden toplayıp kaynar suda beklemiştim. Birde lacivert arka fon ile bence güzel olur[/QUOTE]
Bu fikirlerinizi değerlendireceğim Ahmet bey.

[QUOTE=Onur kaya /44]Akvaryum litresi fena değil bende astronot var gayet memnunum tavsiyem güney Amerika ciklet leri bi kere besle geri hikaye .
[/QUOTE]

Şuan için tek tür değil aslında renkli bir akvaryum için uyum sağlayacak farklı türler beslemek istiyorum.

[QUOTE=Quantum]Malawi'den çok zevk alacağını düşünmüyorum zira geneli çok ürkek ve sürekli saklanma eğiliminde olan türler. Bence başka türler düşünmelisin gerçekten karşısına geçip syir zevki almak istiyorsan.[/QUOTE]

Bu akvaryumda onunla başa çıkmayacağımı düşünüyorum. Fakat bahsetmiş olduğunuz türleri bende çok beğeniyorum. Güney amerika türleri için küçük boyutta cama cam bir akvaryum alıp doğadan toplayacağım parçalarla içerisini dekore etmeyi düşünüyorum.[EDIT]roka,2018-04-24 02:22:28[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir